[NEWS] Wyjątkowo cienki router

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

[NEWS] Wyjątkowo cienki router

Post autor: Jo_gurt »

Firma Logitec stworzyła najcieńszy na świecie bezprzewodowy router LAN-W300N/R. W najgrubszym miejscu mierzy on tylko 24 mm, a w najcieńszym zaledwie 7 mm.

Poza tym urządzenie wyposażono w cztery porty LAN, złącze WAN oraz dwie wbudowane anteny. Router może pełnić rolę punktu dostępowego. W sprzedaży znajdzie się pod koniec sierpnia, na razie tylko na rynku japońskim. Za urządzenie w smukłej, lśniącej obudowie w czarnym kolorze trzeba będzie zapłacić 9100 jenów (ok. 270 zł).
Źródło: http://laptopy.info.pl/new.php?id=838
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] Wyjątkowo cienki router

Post autor: YaHooo »

Widzę na zdjęciach, że ma dość wyszukany kształt. Czyżby od sprzętu zaczęto wymagać nie tylko dobrych osiągów, lecz i również eleganckiego kształtu, żeby nie trzeba było chować gdzieś szarego kanciastego pudła routera za biurkiem? Jeśli tak to jestem jak najbardziej za :) Swoją drogą ciekawe jakie są osiągi takiego sprzętu.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

No właśnie zazwyczaj do designu nie pasują wystające anteny (vide nowe Linksysy), a to niezbyt dobrze wpływa na osiągane pokrycie sygnałem. Także jak to w życiu - coś za coś.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jo_gurt pisze:Także jak to w życiu - coś za coś.
Niestety. Dlatego chyba taki router nadaje się do pokrycia zasięgiem niezbyt wielkiego mieszkania z cienkimi ściankami działowymi. Lecz sądzę, że jak ktoś chce mieć zasięg w 1 pokoju to powinno działać elegancko.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

A moim zdaniem dobrze, że są tak wbudowane anteny w nowych routerach. Mniejszy zasięg, ale dobrze. Trochę czasu minie, aż większość ludzi będzie miała takie, ale jak już będą przeważały takie konstrukcje to nie będzie siało po 4 mieszkaniach.
ODPOWIEDZ