iPLUS polaczony, ale nie wyswietla stron..;(
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPLUS polaczony, ale nie wyswietla stron..;(
Witam,
z iplusem lacze sie za pomoca 6610 i kabla dku-5, pieknie sie laczy, dziala gg(do czasu jak sie sam nei rozlaczy), neistety nie moge wyswietlic zadnej strony www... ciagle laduje az wkoncu wyskakuje blad, w czym moze tkwic problem?
z iplusem lacze sie za pomoca 6610 i kabla dku-5, pieknie sie laczy, dziala gg(do czasu jak sie sam nei rozlaczy), neistety nie moge wyswietlic zadnej strony www... ciagle laduje az wkoncu wyskakuje blad, w czym moze tkwic problem?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: iPLUS polaczony, ale nie wyswietla stron..;(
Ostatnio też miałem taki problem działając na simdacie. Może to nie być problem związany z iplusem tylko z posiadaniem jakiegoś robaka w systemie.Przeskanuj kompa programem ad-aware. Ja <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z przeglądarki flock i jak wyłączę w procesach "iexplore", to wszystko wraca do normy i można wyświetlać strony.
-
- Stały użytkownik forum
Tez mialem taki problem ale zainstalowalem FIREWALL i blokowal mi wszystko.Sprawdz firewall`a albo odinstaluj.
- lkmc
- Stały użytkownik forum
@krak99 - swietna, wiele wnoszaca do tematu wypowiedz.
@lubinpiotr - sprawdzales w innej czesci miasta ? Moze to awaria BTSa.
Ewentualnie kabel (zakladam ze podrobka) lub (co mniej prawdopodobne) telefon.
@lubinpiotr - sprawdzales w innej czesci miasta ? Moze to awaria BTSa.
Ewentualnie kabel (zakladam ze podrobka) lub (co mniej prawdopodobne) telefon.
N6220 & moto c975
-
nic z tych rzeczy...
mam orginalny kabel od modemu edge comander zakupione w salonie.
Mam w Łodzi znajomych ktorzy tez sie na to skusili "iplus"i problemy sa takie same.
transfer okolo 3kB na edge a mam orange i wrzucajac go w ten modem edge leci pieknie.
Poprostu iplus to niby net ale w powijakach,infrastruktura jest na poziomie zero i nic tego jak na dzis nie zmienia.na reklamacje odpisano mi ze mam taki transfer bo i tu czytac...bloki stoja!To niech to na pustyni sprzedaja im odpisalem.Walcze z tym od roku i nic sie nie zmienilo wiec wychodze z zalozenia ze trzeba ludzi ostrzec zeby nie nabili sie w butelke.
pozdrawiam serdecznie...mam tez kierunkowa ale nic nie daje:(
mam orginalny kabel od modemu edge comander zakupione w salonie.
Mam w Łodzi znajomych ktorzy tez sie na to skusili "iplus"i problemy sa takie same.
transfer okolo 3kB na edge a mam orange i wrzucajac go w ten modem edge leci pieknie.
Poprostu iplus to niby net ale w powijakach,infrastruktura jest na poziomie zero i nic tego jak na dzis nie zmienia.na reklamacje odpisano mi ze mam taki transfer bo i tu czytac...bloki stoja!To niech to na pustyni sprzedaja im odpisalem.Walcze z tym od roku i nic sie nie zmienilo wiec wychodze z zalozenia ze trzeba ludzi ostrzec zeby nie nabili sie w butelke.
pozdrawiam serdecznie...mam tez kierunkowa ale nic nie daje:(
krak99
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
No popatrz a ja też meszkam w Łodzi i bez żadnych anten na gołej Noki 3220 EDGE chodzi pięknie średnio transfer to 17-18 kB/s.
Poprostu może miałeś pecha, ja mieszkam między blokami na parterze i jest OK.
Poprostu może miałeś pecha, ja mieszkam między blokami na parterze i jest OK.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

-
jezeli ja mialem pecha to moze jest odwrotnie i Ty masz farta:)))
wazne jest to zeby przed zakupem sprawdzic w miejscu gdzie tego uzywamy czy dziala bo te mapki i zapewnienia konsultantow ze dziala wszedzie to kit...
i tyle
wazne jest to zeby przed zakupem sprawdzic w miejscu gdzie tego uzywamy czy dziala bo te mapki i zapewnienia konsultantow ze dziala wszedzie to kit...
i tyle
krak99
- sightt
- Stały użytkownik forum
ja mialem firewall'a kerio i tak mi net cielo...
Jaka jest szansa ?e trafisz w Du?ego Lotka? To proste 50 % Albo trafisz albo nie trafisz ;]
-
- Stały użytkownik forum
No i zaczyna sie...pojawil sie u mnie problem identyczny jak u autora programu.
Jesli sobie poradzil z tym to prosze o podpowiedz co zrobic
Pytanie do tych co sie znaja na tym...Ad AWare nic nie wykryl...Outpost to samo...
wiec chyba robakow zadnych nie ma ani dialerow..
Outpost i Ad aware mialem caly czas i net smigal, dzisiaj wchodze i nie wyswietla stron , ale gg dziala zcasem, wiec modem i simdata 100% sprawne..
Z antenka , ktora kupilem lub bez - problem taki sam..modem przy ladowaniu stronki na chwile pracuje, zamigaja komputerki i...cisza.
Prosze o pomoc..
Jesli sobie poradzil z tym to prosze o podpowiedz co zrobic
Pytanie do tych co sie znaja na tym...Ad AWare nic nie wykryl...Outpost to samo...
wiec chyba robakow zadnych nie ma ani dialerow..
Outpost i Ad aware mialem caly czas i net smigal, dzisiaj wchodze i nie wyswietla stron , ale gg dziala zcasem, wiec modem i simdata 100% sprawne..
Z antenka , ktora kupilem lub bez - problem taki sam..modem przy ladowaniu stronki na chwile pracuje, zamigaja komputerki i...cisza.
Prosze o pomoc..

Też tak mam, ale rozłączenie połączenia i połączenie ponowne naprawia problem. A co do konsultantów to mój ostatnio powiedział, że ma tak samo 

-
- Stały użytkownik forum
Nic to u mnie nie dalo..nawet wyciagalem i wkladalem modem i tez nic...laczy sie komputerki sa, zamigaja i cisza, gg czasem tylko sie wlaczy ale strony juz nie..s10th pisze:Też tak mam, ale rozłączenie połączenia i połączenie ponowne naprawia problem. A co do konsultantów to mój ostatnio powiedział, że ma tak samo
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
iplus
Witam....
Niechce sie powtarzac ale moja przygoda z iplus trwa nadal i nic sie nie zmienilo..
Chce ludzi przestrzec przed zakupem tej opcji neta....
To jest totalne nieporozumienie!!!!!!
Nie dla fajansowatego iplusa!!!!!!
Mam to od roku i juz nabawilem sie totalnej nerwicy!!!
zrywa niestabilne lacze i transfer na modemie usb comander po gprs max 4kB
ogolnie ludzie!!!!!
sprawdzcie to zanim was skusza tymi bzdurnymi reklamkami w tv.
te reklamy tez daja do myslenia:)
pozdrawiam
Niechce sie powtarzac ale moja przygoda z iplus trwa nadal i nic sie nie zmienilo..
Chce ludzi przestrzec przed zakupem tej opcji neta....
To jest totalne nieporozumienie!!!!!!
Nie dla fajansowatego iplusa!!!!!!
Mam to od roku i juz nabawilem sie totalnej nerwicy!!!
zrywa niestabilne lacze i transfer na modemie usb comander po gprs max 4kB
ogolnie ludzie!!!!!
sprawdzcie to zanim was skusza tymi bzdurnymi reklamkami w tv.
te reklamy tez daja do myslenia:)
pozdrawiam
krak99
-
Przyczyn nieprawidłowego działania internetu komórkowego może być wiele, najlepiej poszukać rozwiązań na forum.
Co do oceny usługi iPlus to moje doświadczenia są jak najbardziej pozytywne. Połączenia stabilne, transfer na Nokii 6233 zwykle wyraźnie przekracza 20 kB/s. Wcześniej mogłem korzystać jedynie z modemu analogowego więc nie można tego nawet porównywać.
Według mnie przy braku stałego łącza iPlus jest godny polecenia.
Co do oceny usługi iPlus to moje doświadczenia są jak najbardziej pozytywne. Połączenia stabilne, transfer na Nokii 6233 zwykle wyraźnie przekracza 20 kB/s. Wcześniej mogłem korzystać jedynie z modemu analogowego więc nie można tego nawet porównywać.
Według mnie przy braku stałego łącza iPlus jest godny polecenia.
iPlus+Nokia 6233+Ubuntu 6.06