Lubie pograć w counter-strike'a ale w dzien nie da rady i robie sobie nadzieje ^^ bo po północy ping jestt wystarczający
Orange Freedom PRO - CDMA - osiągi, pingi, prędkości
Moderator: Moderatorzy
- kryhu
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange Freedom PRO - CDMA - osiągi, pingi, prędkości
Ok dzięki bieńku
. A karta sieciowa coś poprawi czy raczej nie opłaca się zmieniać?.
Lubie pograć w counter-strike'a ale w dzien nie da rady i robie sobie nadzieje ^^ bo po północy ping jestt wystarczający
.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Zmiana karty sieciowej w tej sprawie niestety w niczym nie pomoże. Jeżeli jest sprawna i działa w porządku. Choć karta PCI to koszt zaledwie 10-15złkryhu pisze:. A karta sieciowa coś poprawi czy raczej nie opłaca się zmieniać?.
Ostatnio zmieniony 2009-08-28, 13:39 przez sp6huk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
bieniek102
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie ma za co
Słuchaj, karta sieciowa to nie jest duży wydatek i jeżeli mówisz, że masz już jakąś starą to nie zaszkodzi na pewno ją wymienić...przynajmniej będziesz miał "funkiel nówke" i nie będziesz się obawiał, że siądzie...
Ja z anteną teraz mam pingi 60-70ms, więc chyba jest dobrze ( na Orange Free miałem nawet ponad 1000ms i wyżej
)
Na forum też czytałem, że ludzie grają w CSa więc chyba można...ja na pewno mogę Ci powiedzieć, że w Soldata bez problemu pograsz
W CS'a nie grałem to nie wiem 
Słuchaj, karta sieciowa to nie jest duży wydatek i jeżeli mówisz, że masz już jakąś starą to nie zaszkodzi na pewno ją wymienić...przynajmniej będziesz miał "funkiel nówke" i nie będziesz się obawiał, że siądzie...
Ja z anteną teraz mam pingi 60-70ms, więc chyba jest dobrze ( na Orange Free miałem nawet ponad 1000ms i wyżej
Na forum też czytałem, że ludzie grają w CSa więc chyba można...ja na pewno mogę Ci powiedzieć, że w Soldata bez problemu pograsz
- kryhu
O to super ^^, jak cs będzie chodzić to więcej mi do szczęścia nie potrzeba ;p, kartę sieciowa na razie zostawię. Dzięki i pozdro.
-
bieniek102
Hehe:D
Jak nie potrzebujesz nowej to zostaw
Pozdrawiam!
Jak nie potrzebujesz nowej to zostaw
Pozdrawiam!
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Cs source steam działa nawet na limicie tylko co rundę ja gra dużo osób to przecina po prostu za duzo osób w jednym miejscu net nie wyrabia na tyle ludu
.
-
piotrekx25
Witam
Mam już internet Orange Fredom pro od dłuższego czasu i ściągałem ile wlezie po 6 gb dziennie a jakieś 2 dni temu prędkość ściągania spadła mi do 4kb/s, czy wie ktoś dlaczego tak sie stało??
Prosiłbym o pomoc jak najszybsza.
Mam już internet Orange Fredom pro od dłuższego czasu i ściągałem ile wlezie po 6 gb dziennie a jakieś 2 dni temu prędkość ściągania spadła mi do 4kb/s, czy wie ktoś dlaczego tak sie stało??
Prosiłbym o pomoc jak najszybsza.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To się stałopiotrekx25 pisze: jakieś 2 dni temu prędkość ściągania spadła mi do 4kb/s, czy wie ktoś dlaczego tak sie stało??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
piotrekx25
to raczej nie możliwe bo połączenie mam pisze 1mb/s i internet chodzi mi bardzo dobrze strony przekręcają sie szybko. a jakiś inny powód może być??
-
adixm
- Mistrz bezprzewodowy
Sa limity i to jest pewne;)Juz sobie nie posciagasz hahah:D
-
bieniek102
piotrekx25, przez takich jak Ty są te limity 
-
piotrekx25
tak to fajnie nie tylko ja na ty starce. Po za tym ja tylko w wakacje mam na to czas teraz wyjeżdżam na całe 10 mesie cy i sie tym nie przejmuje. Ale ja słyszałem że limity mają wejśc od nowego roku dopiero??
[ Dodano: 2009-08-29, 00:31 ]
poza tym w umowie pisze że po przekroczeniu limitu zmniejszają prędkość do neta 512kb.
[ Dodano: 2009-08-29, 00:31 ]
poza tym w umowie pisze że po przekroczeniu limitu zmniejszają prędkość do neta 512kb.
-
kerr
- Stały użytkownik forum
Czemu do 4 kb/s? Jeśli chodzi ci o kilobajty, to po limicie powinieneś mieć ich aż 8.piotrekx25 pisze:Mam już internet Orange Fredom pro od dłuższego czasu i ściągałem ile wlezie po 6 gb dziennie a jakieś 2 dni temu prędkość ściągania spadła mi do 4kb/s, czy wie ktoś dlaczego tak sie stało??
Wiesz w ogóle na jakim świecie żyjesz? A może zarejestrowałeś się tylko po to żeby wprowadzać zamęt na forum? Prędkość po limicie to: download 64 kilobity na sekundę (8 kilobajtów) i upload 32 kilobity na sekundę (4 kilobajty).piotrekx25 pisze:poza tym w umowie pisze że po przekroczeniu limitu zmniejszają prędkość do neta 512kb.
-
bieniek102
piotrekx25, na prawdę nie wiesz chyba o czym piszesz...tak jak kolega kerr, powiedział...zeskanuj tą umowe, albo fote strzel i pokaż nam wszystkim...
A tak poza tym to dla mnie było by fajnie jakby było tak po limicie: 124/64...myślę, że każdy by się cieszył wtedy...
A tak poza tym to dla mnie było by fajnie jakby było tak po limicie: 124/64...myślę, że każdy by się cieszył wtedy...
Ostatnio zmieniony 2009-08-29, 09:04 przez bieniek102, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Hehe, jak był limit 32kbps to wszyscy chcieli, żeby było 64kbps to będą zadowolenibieniek102 pisze:A tak poza tym to dla mnie było by fajnie jakby było tak po limicie: 124/64...myślę, że każdy by się cieszył wtedy...
-
kerr
- Stały użytkownik forum
Tak przez noc przyszło mi do głowy że może nie wyssałeś sobie tych 512kb z palca, tylko po prostu odczytałeś zapis o limicie 64kb/32kb jako 64/32 kilobajty na sekundę, wtedy to rzeczywiście byłoby około 500 kilobitów na sekundę, a takiego limitu każdy by sobie życzył. Ale niestety prawda jest inna i po limicie nasz operator uraczył nas tylko 64 kilobitami.piotrekx25 pisze:poza tym w umowie pisze że po przekroczeniu limitu zmniejszają prędkość do neta 512kb
-
bieniek102
Jo_gurt napisał/a:,

Hehe, dokładnie...trzeba się cieszyć z tego co jest i już...Hehe, jak był limit 32kbps to wszyscy chcieli, żeby było 64kbps to będą zadowoleni Niekończąca się opowieść.
-
piotrekx25
ale czytałem że limity mają wejść od nowego roku?? czy w ogóle to prawda bo pisze że jest blokada na router i tylko 1mb/s neta można mieć a nie którzy wyciskają po 4mb/s??
-
lubczyk
- Stary wyga bezprzewodowy
Po pierwsze mamy coś takiego jak język polski i jego zasad trzeba przestrzegać (przecinki, kropki, zdania zaczynamy z dużej litery). A gdzie przeczytałeś że mają wejść od nowego roku. Nie pamiętam żeby na forum było takie info, czy na innej stronie (najlepiej zarzuć linkiem). Nie ma czegoś takiego jak blokada. Orange ma dopiero wprowadzić limit prędkościowy (download) 1 mbps (nie wiem jak z uploadem). Technologia CDMA nie pozwala na więcej niż 3,1 mbps download. Więc nie możliwe jest osiągnięcie 4 mbps.
Mam dzisiaj zły dzień i będę upierdliwy. W języku polskim używamy zwrotu "jest napisane" a nie jak to wielu ma za prawidłowość "pisze".
@down. Nie zgodzę się z tobą, bo jest to powszechnie używany zwrot. Ale cóż, niech każdy sam sobie rozstrzygnie to jak chce.
Mam dzisiaj zły dzień i będę upierdliwy. W języku polskim używamy zwrotu "jest napisane" a nie jak to wielu ma za prawidłowość "pisze".
@down. Nie zgodzę się z tobą, bo jest to powszechnie używany zwrot. Ale cóż, niech każdy sam sobie rozstrzygnie to jak chce.
Ostatnio zmieniony 2009-08-29, 12:04 przez lubczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
zetes
- Stały użytkownik forum
lubczyk pisze:Po pierwsze mamy coś takiego jak język polski
....... to tyle w temacie czystości językalubczyk pisze:(najlepiej zarzuć linkiem)
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
do 256 kb/slubczyk pisze:(nie wiem jak z uploadem)
-
piotrekx25
To wyjaśnijcie mi dlaczego dopiero teraz zblokowali mnie jak zasysałem po 100 gb miesięcznie?? Dlaczego nie zrobili tego wcześniej??
- czarny
- Stały użytkownik forum
piotrekx25 pisze: zasysałem po 100 gb miesięcznie??
Chyba nie piszesz tego poważnie.
- wojteks
- *** Administrator ***
Bo od teraz wdrażają limit (zaczynają go egzekwować), co tu tłumaczyć. Jeszcze chwilę i prędkość przedlimitowa spadnie do 1Mbps (bo tak jest w umowie).piotrekx25 pisze:Dlaczego nie zrobili tego wcześniej?
Nie pomagam na PW!
-
piotrekx25
Moim zdaniem to źle robią bo nikt im tego nie będzie kupował limit 3gb , czy my żyjemy w średniowieczu. Sprzedaż spadnie , ludzie nie będą przedłużać umów ,zaczną rezygnować i Orange sobie pomarzyć o kasie jaką mieli by na tym zbić.
-
ryba825
- Mistrz bezprzewodowy
piotrekx25, jeżeli byś rozdawał cukierki to jakbyś je rozdawał? Jednemu ile się da (a reszta by cię wyklinała) czy wszystkim po równo (i wszyscy zadowoleni)?
Jaki masz dysk twardy?
Niektórzy kierują się myślą: "Zasady są po to by je łamać", ale w mobilnym internecie i tak wiele nie ździałają.
I teraz pytania. Głupota czy konieczność?piotrekx25 pisze:zasysałem po 100 gb miesięcznie??
Jaki masz dysk twardy?
Niektórzy kierują się myślą: "Zasady są po to by je łamać", ale w mobilnym internecie i tak wiele nie ździałają.
-
mcore
RESPECT !!!piotrekx25 pisze:To wyjaśnijcie mi dlaczego dopiero teraz zblokowali mnie jak zasysałem po 100 gb miesięcznie??
Mysle ze masz macierz dyskowa kilkunasto terabajtowa w domu
Limity sa naliczane dopiero od srody bodajze. Ale teraz po takim poscie juz chyba wszyscy sie zorientowali dlaczego Orange bylo zmuszone aby je wprowadzic
[ Dodano: 2009-08-29, 15:54 ]
Tego raczej nie bedzie (jaki to ma sens skoro i tak placone jast za GB przeslane). Predzej specjalna oferta "dla ubogich" ze scietym pasmem do 1Mbps i mniejszym limitem GB np. 1GB za jakas specjalna cene np. 25 zl. Cos takiego zrobiono w Plusie z oferta najnizsza iPlus.wojteks pisze:Jeszcze chwilę i prędkość przedlimitowa spadnie do 1Mbps (bo tak jest w umowie).
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
piotrekx25, oj beda kupowac. Tam gdzie nie bylo internetu to na pewno. Do tego ta usluga jest stworzona.
-
bieniek102
piotrekx25, żal...nie dziw się człowieku, że blokują...pomyśl sobie, że znajdzie się więcej takich jak Ty co ciągle ściągają i co wtedy? I wtedy sieć jest tak obciążona, że normalny użytkownik ma problemy ze zwykłym WWW...
To się w głowie nie mieści co niektórzy w bani mają...i co można tyle ściągać? Każdy film z torrentów jak leci, wszystkie głupie gry...nie czaje...
To się w głowie nie mieści co niektórzy w bani mają...i co można tyle ściągać? Każdy film z torrentów jak leci, wszystkie głupie gry...nie czaje...
-
sebablack73
Brawopiotrekx25 pisze:To wyjaśnijcie mi dlaczego dopiero teraz zblokowali mnie jak zasysałem po 100 gb miesięcznie?? Dlaczego nie zrobili tego wcześniej??
Jak to się mówi:
"dasz palec, to będzie chciał całą rękę"
Właśnie przez takich użytkowników Orange musiało wprowadzić limit.