limit
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
limit
Ściągałem z rapidshare pliki z prędkością w granicach 90-120 kb/s , gdy skończył mi się limit spadło do 6-10 kb/s. Wiedziałem ze limit ogranicza prędkość łącza ale bez przesady czy można to chociaż trochę podwyższyć zwiększyć limit ? Zasięg mam 5 kresek.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: limit
wystarczy poszukać na forum i się będzie wiedziało czy można czy nie...
Przez takie ściągnie właśnie jest limit...
Żal...
Żal...
-
- Początkujący użytkownik forum
Myślisz ze nie wiem od czego jest limit pytałem tylko czy coś się da z tym zrobić i otrzymałem odpowiedz
- Digitall
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Kolejna już taka 'śmieszna' wypowiedź.. Limit jest przez to, że ludzie się rzucili na CDMA, bo taniej o 10 zł niż Neo.. Stąd limit, bo niektóre nadajniki są przeciążone.. Lub dlatego, że zamiast obciąć transfer do rozsądnego poziomu np 512kbps, Orange pozwoliło niektórym ciągnąć z prędkością 3Mbps, co oznacza jedynie molestowanie nadajnika, szczególnie gdy ktoś jeszcze chce z niego korzystać od czasu do czasu. Cóż, wyjaśnień jest wiele.bieniek102 pisze:wystarczy poszukać na forum i się będzie wiedziało czy można czy nie...
Żal...
Żal może i jest, ale dlatego że w PL ciągle mamy zacofanie jeśli chodzi o dostęp do naprawdę szybkiej sieci. A kto jak wykorzystuje swój dostęp do jego sprawa, byle sieć była zabezpieczona w taki sposób, żeby userzy nie wadzili sobie nawzajem.

Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]
Było: CSD, GPRS, EDGE, CDMA... same limity..
Było: CSD, GPRS, EDGE, CDMA... same limity..
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Słuszna uwaga.zetes pisze:Pytanie do moderatora i nie tylko. Dlaczego zakłada się nowy wątek "Limit" skoro dwie pozycje niżej jest również "limit" nb. wałkowany od dobrych kilku dni?

[ Dodano: 2009-09-02, 20:10 ]
Dalsza dyskusję proszę prowadzić w tym http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=19195 wątku.