limit

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
bezimienny
Początkujący użytkownik forum

limit

Post autor: bezimienny »

Ściągałem z rapidshare pliki z prędkością w granicach 90-120 kb/s , gdy skończył mi się limit spadło do 6-10 kb/s. Wiedziałem ze limit ogranicza prędkość łącza ale bez przesady czy można to chociaż trochę podwyższyć zwiększyć limit ? Zasięg mam 5 kresek.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: limit

Post autor: Jo_gurt »

bezimienny, nie można. Masz ograniczone do 64kbps (8KB/s) i kropka.
bieniek102
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bieniek102 »

wystarczy poszukać na forum i się będzie wiedziało czy można czy nie...
Przez takie ściągnie właśnie jest limit...
Żal...
bezimienny
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bezimienny »

Myślisz ze nie wiem od czego jest limit pytałem tylko czy coś się da z tym zrobić i otrzymałem odpowiedz
Awatar użytkownika
Digitall
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Digitall »

bieniek102 pisze:wystarczy poszukać na forum i się będzie wiedziało czy można czy nie...
Przez takie ściągnie właśnie jest limit...
Żal...
Kolejna już taka 'śmieszna' wypowiedź.. Limit jest przez to, że ludzie się rzucili na CDMA, bo taniej o 10 zł niż Neo.. Stąd limit, bo niektóre nadajniki są przeciążone.. Lub dlatego, że zamiast obciąć transfer do rozsądnego poziomu np 512kbps, Orange pozwoliło niektórym ciągnąć z prędkością 3Mbps, co oznacza jedynie molestowanie nadajnika, szczególnie gdy ktoś jeszcze chce z niego korzystać od czasu do czasu. Cóż, wyjaśnień jest wiele.

Żal może i jest, ale dlatego że w PL ciągle mamy zacofanie jeśli chodzi o dostęp do naprawdę szybkiej sieci. A kto jak wykorzystuje swój dostęp do jego sprawa, byle sieć była zabezpieczona w taki sposób, żeby userzy nie wadzili sobie nawzajem. :dobani:
Aktualnie: bez limitu! [6Mbps ADSL] (((WiFi))) [Domowy LAN + (((WiFi)))]
Było: CSD, GPRS, EDGE, CDMA... same limity..
zetes
Stały użytkownik forum

Post autor: zetes »

Pytanie do moderatora i nie tylko. Dlaczego zakłada się nowy wątek "Limit" skoro dwie pozycje niżej jest również "limit" nb. wałkowany od dobrych kilku dni? :(
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

zetes pisze:Pytanie do moderatora i nie tylko. Dlaczego zakłada się nowy wątek "Limit" skoro dwie pozycje niżej jest również "limit" nb. wałkowany od dobrych kilku dni?
Słuszna uwaga. :ok:

[ Dodano: 2009-09-02, 20:10 ]
Dalsza dyskusję proszę prowadzić w tym http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=19195 wątku.
Zablokowany