Witam
Dostalem dwa takie routerki. Chce zrobic most miedzy domami na nich. Osoba ktora mi je przekazala twierdzi ze sie da. Ja natomiast juz totalnie zglupialem. O ile ustawienie jednego w nich w tryb AP nie bylo trudne, to wlaczenie w drugim skanowania sieci i tybu AP Client nie jest takie proste. Czy ktos mi moze pomoc i oswiecic mnie. Bo mi sie wydaje ze sie nie da i potrzebuje najprostszego AP.
Most z dwoch Linksys WRT160NL da sie?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Most z dwoch Linksys WRT160NL da sie?
Necoman, niestety, ten routerek nie ma żadnego z trybów pozwalających uzyskać połączenie radiowe.
-
To jak przetlumaczyc gosciowi, ktory to przywiozl, mniejsza o to dlaczego, ze to nie bedzie dzialac. Skoro on twierdzi ze u niego dziala, i specjalne anteny jeszcze da bo te wbudowane w router nie pozwalaja.Jo_gurt pisze:Necoman, niestety, ten routerek nie ma żadnego z trybów pozwalających uzyskać połączenie radiowe.
Albo ja jestem zbyt glupi (bawie sie wifi od kilku lat) albo on super madry.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Necoman, to niech przyjedzie i zrobi 

-
W sumie racja. To jest zlatwiane przez innego kolege, wiec z tamtym szpecem nie mam kontaktu. Sprzet jest za free wiec nie marudze za bardzoJo_gurt pisze:Necoman, to niech przyjedzie i zrobi

pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Są jak najbardziejNecoman pisze:Moze sa na rynku gotowe urzadzenia na zasadzie 2x antena i dwa urzadzonka z RJ45 wyjsciem do robienia gotowych mostow?

http://www.nokaut.pl/punkty-dostepowe/u ... 11b-g.html