Most z dwoch Linksys WRT160NL da sie?
Moderator: Moderatorzy
-
Necoman
- Początkujący użytkownik forum
Most z dwoch Linksys WRT160NL da sie?
Witam
Dostalem dwa takie routerki. Chce zrobic most miedzy domami na nich. Osoba ktora mi je przekazala twierdzi ze sie da. Ja natomiast juz totalnie zglupialem. O ile ustawienie jednego w nich w tryb AP nie bylo trudne, to wlaczenie w drugim skanowania sieci i tybu AP Client nie jest takie proste. Czy ktos mi moze pomoc i oswiecic mnie. Bo mi sie wydaje ze sie nie da i potrzebuje najprostszego AP.
Dostalem dwa takie routerki. Chce zrobic most miedzy domami na nich. Osoba ktora mi je przekazala twierdzi ze sie da. Ja natomiast juz totalnie zglupialem. O ile ustawienie jednego w nich w tryb AP nie bylo trudne, to wlaczenie w drugim skanowania sieci i tybu AP Client nie jest takie proste. Czy ktos mi moze pomoc i oswiecic mnie. Bo mi sie wydaje ze sie nie da i potrzebuje najprostszego AP.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Most z dwoch Linksys WRT160NL da sie?
Necoman, niestety, ten routerek nie ma żadnego z trybów pozwalających uzyskać połączenie radiowe.
-
Necoman
To jak przetlumaczyc gosciowi, ktory to przywiozl, mniejsza o to dlaczego, ze to nie bedzie dzialac. Skoro on twierdzi ze u niego dziala, i specjalne anteny jeszcze da bo te wbudowane w router nie pozwalaja.Jo_gurt pisze:Necoman, niestety, ten routerek nie ma żadnego z trybów pozwalających uzyskać połączenie radiowe.
Albo ja jestem zbyt glupi (bawie sie wifi od kilku lat) albo on super madry.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Necoman, to niech przyjedzie i zrobi 
-
Necoman
W sumie racja. To jest zlatwiane przez innego kolege, wiec z tamtym szpecem nie mam kontaktu. Sprzet jest za free wiec nie marudze za bardzoJo_gurt pisze:Necoman, to niech przyjedzie i zrobi
pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Są jak najbardziejNecoman pisze:Moze sa na rynku gotowe urzadzenia na zasadzie 2x antena i dwa urzadzonka z RJ45 wyjsciem do robienia gotowych mostow?
http://www.nokaut.pl/punkty-dostepowe/u ... 11b-g.html