Orange Freedom Pro i limit
Moderator: Moderatorzy
-
fufus
- Użytkownik forum
Re: Orange Freedom Pro i limit
no ja za Orange free do tej pory 120
A tak przy okazji (nie bijcie za off topic) to jaki ping ma satelitarny? Mam jeszcze prawie miesiąc może coś ciekawego się by znalazło
cena to max ok. 100zł miesięcznie...
-
dziku_1508
- Początkujący użytkownik forum
https://www.tp.pl/prt/pl/order/677870/? ... op-service Może dlatego że promocja, w promocji może nie być limitów. Promocja zapewne na czas trwania umowy. Kiedyś miałem także internet 0202130 czy jakoś tak, to płaciłem 80 zł ;/ (promocja) Jak się skończyła umowa to uwaga, cena wzrosła do.... 450 zł! Ano właśnie, dlaczego tak słabe łącze pod numerem 02021244 jest tak drogie? przecież to zaledwie 40 kb/s
[ Dodano: 2009-09-06, 22:51 ]
A tak to opdałem okolice
[ Dodano: 2009-09-06, 22:55 ]
A wiecie co było najlepsze gdy brałem orange freedom pro?
Gość mi powiedział, że nie ma limitów. Jedynie co to reklamacja, ale usługa się spisuje. Pingi są znacznie mniejsze niż (jak wcześniej używałem
) EDGE ED77
[ Dodano: 2009-09-06, 23:00 ]
Patryk_ to wydaje sie takie łatwe ale nie każdy chce mieć internet bo albo nie stać lub dziadki mieszkają co nie chcą i nie potrzebują internetu. Łatwe to się wydaje ale jednak takie proste nie jest. Kablowego nie chce, chciałbym nie limitowany internet radiowy. Po co mi kabel? Były sondy na temat najgorszych województw pod względem telekomunikacji, wiesz że mój powiat znalazł się w pierwszej dziesiątce? Powiat - Sulęciński. Moja miejscowość nawet nie ma 30 domów! Taka to wiocha straszna ;/.
Ogólnie dziękuje Wam za wszelakie informacje znajdujące się w tym temacie. Na temat internetu jestem jeszcze zielony, ale dzięki Wam jestem bardziej "ogarnięty". Głównie naprawiam motocykle i zajmuje się nimi, ale wiedzieć coś na inny temat to złoto. Dzięki jeszcze raz i POZDRAWIAM i życzę nielimitowanych łączy ;D
[ Dodano: 2009-09-06, 22:51 ]
Wiesz, jakbyn napisał taką miejscowość jak Lemierzycko to z pewnością byście nie wiedzieli gdzie towojteks pisze:W polu "Skąd" masz Gorzów Wlkp a to raczej wieś nie jest.
[ Dodano: 2009-09-06, 22:55 ]
nom, to faktPatryk_ pisze:Widzę,że to dla 80% abonentów wielki problem,i ufają panienkom z salonów,które nawet nie wiedzą,w jakim województwie leży sąsiednia miejscowość
[ Dodano: 2009-09-06, 23:00 ]
Patryk_ to wydaje sie takie łatwe ale nie każdy chce mieć internet bo albo nie stać lub dziadki mieszkają co nie chcą i nie potrzebują internetu. Łatwe to się wydaje ale jednak takie proste nie jest. Kablowego nie chce, chciałbym nie limitowany internet radiowy. Po co mi kabel? Były sondy na temat najgorszych województw pod względem telekomunikacji, wiesz że mój powiat znalazł się w pierwszej dziesiątce? Powiat - Sulęciński. Moja miejscowość nawet nie ma 30 domów! Taka to wiocha straszna ;/.
Ogólnie dziękuje Wam za wszelakie informacje znajdujące się w tym temacie. Na temat internetu jestem jeszcze zielony, ale dzięki Wam jestem bardziej "ogarnięty". Głównie naprawiam motocykle i zajmuje się nimi, ale wiedzieć coś na inny temat to złoto. Dzięki jeszcze raz i POZDRAWIAM i życzę nielimitowanych łączy ;D
Ostatnio zmieniony 2009-09-06, 22:29 przez dziku_1508, łącznie zmieniany 2 razy.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
od 700-800 ms do 2-3 sekund.fufus pisze:to jaki ping ma satelitarny?
-
bieniek102
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jak można sprawdzić ten limit na stronie Orange?
-
EmTeeDee
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... 03/686495/ Ceny ''takie sobie''
tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.?? 
- wojteks
- *** Administrator ***
Żeby nie odstraszać potencjalnego klienta. Przecież to marketing.onimusza666 pisze:tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.?
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W zasadzie to ja nie widziałem, żeby którykolwiek operator "chwalił się" pingiem. Jest to parametr zbyt od nich niezależny.onimusza666 pisze:tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.??
-
mudol
- Użytkownik forum
Wczoraj zainstalowałem tego Net Metera, przy limicie od 14 do 22 godziny wyczerpałem 120MB i to bez ściągania żadnych plików ftpem, czyli wychodzi, że z limitem nawet bym wyczerpał...limit:D
-
messiah
- Stały użytkownik forum
A dobrze go ustawiłeś? Normalnie ma śledzenie wszystkich połączeń. Więc jak masz sieć lokalną, to będzie naliczał dane przez nią przesyłane.
-
przemox.1
- ### BAN ###
mudol, może jakieś aktualizacje programów, Windows Ci się pobrały ?
-
mudol
- Użytkownik forum
Nie, żadne LANy, aktualizacje windy na pewno mi sie nie wlaczyly i nie pytaj czemu
Tak wstępnie to granie po sieci widziałem, że maksymalnie wykorzystywały łącze, to tak z 2 godzinki były, Robiłem też jedną stronę internetową, ale to drobna, mało obrazków. Oglądanie stron owszem, ze sporą ilościa grafiki, YT dosłownie jeden filmik jednominutowy który się wgrywał chyba z 10 minut:) Radia internetowego nie odpalałem bo łącze zapychało.
Ogólnie to mordę cieszę, że to 64kbits a nie 32 bo by już tylko gg chyba działało. Ale te 128kbits na limicie by było "idealnym ograniczeniem"
Tak wstępnie to granie po sieci widziałem, że maksymalnie wykorzystywały łącze, to tak z 2 godzinki były, Robiłem też jedną stronę internetową, ale to drobna, mało obrazków. Oglądanie stron owszem, ze sporą ilościa grafiki, YT dosłownie jeden filmik jednominutowy który się wgrywał chyba z 10 minut:) Radia internetowego nie odpalałem bo łącze zapychało.
Ogólnie to mordę cieszę, że to 64kbits a nie 32 bo by już tylko gg chyba działało. Ale te 128kbits na limicie by było "idealnym ograniczeniem"
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Niektórzy operatorzy podają w FAQ na jakim poziomie może oscylować ping.Jo_gurt pisze:W zasadzie to ja nie widziałem, żeby którykolwiek operator "chwalił się" pingiem. Jest to parametr zbyt od nich niezależny.onimusza666 pisze:tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.??
-
then
w jakim zakresie mieszcza sie 'pingi' na OFP? mam nadajnik z orange niedaleko i gdyby nie pare drzew to bym mial w lini prostej i go widzial:)
w rts'y i rpg'i pewnie da sie grac na OFP, a jak to wyglada z shotterkami(cs,cod,moh,q3)?
w rts'y i rpg'i pewnie da sie grac na OFP, a jak to wyglada z shotterkami(cs,cod,moh,q3)?
-
bieniek102
- Specjalista bezprzewodowy-junior
then, Ja gram przez neta w Battlefielda 2 gdzie jest po 64 graczy i duża mapa...pojazdów nie liczę i gra się dobrze...jak pinguje do wp.pl z konsoli to mam ping 60-80ms, w grze mam ok 100ms w takich warunkach jak opisałem...
Więc myślę, że pograsz śmiało
Więc myślę, że pograsz śmiało
-
Paul14071985
AMD Athlon X2 5600+
Asus Radeon 4850 HD
2GB Patriot Dual
Asus M2N-Sli Deluxe
Asus Radeon 4850 HD
2GB Patriot Dual
Asus M2N-Sli Deluxe
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Dzisiaj mi przyszedł list o zmianie warunków w umowie, czyli obniżenia prędkości 64/32. Nie wiem co zrobić ? Kurde cz może odstąpić od umowy, Czy będzie nadal limit 3gb?. MIszkam w miejscowości Cięćk, czy jest możliwosć jakiegoś internetu, oprócz kablowego z przyzwoitym pingiem ok 100?
-
EmTeeDee
Ja gram przeważnie w COD4 czasem COD5 chwilę też pograłem w MOHA(gra pożyczona więc nie moja) przeważnie gram też na serwerach zagranicznych-mój ulubiony w COD4 jest w USA i tam maksymalnie mam ping 170 a przeważnie do 150/u u nas na TWIERDZA mam 90-120 więc nie jest tragiczniethen pisze:w rts'y i rpg'i pewnie da sie grac na OFP, a jak to wyglada z shotterkami(cs,cod,moh,q3)?
-
ttomek90
- Użytkownik forum
acprzemu, prawo telekomunikacyjne, nawet po zmianach mówi wyraźnie, że jeśli w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych zachodzą zmiany na NIEKORZYŚĆ klienta, klient ma możliwość wypowiedzenia umowy BEZ ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ma prawo zerwania umowy kiedy zachodzą jakiekolwiek zmiany.ttomek90 pisze:jeśli w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych zachodzą zmiany na NIEKORZYŚĆ klienta, klient ma możliwość wypowiedzenia umowy BEZ ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej.
-
then
Dzieki bieniek102 i onimusza666.
Czyli grac bez lagow sie da:) jeszcze prawie rok umowy na blueconnect. Bede sledzil do konca wszystkie mozliwosci internetu bezprzewodowego, na razie OFP wypada najlepiej. Moze tak jak mowicie beda inne opcje limitowe.
O, jeszcze jedno pytanie. Sciagac duzych plikow na OFP nie zamierzam, jedynie przegladarka+komunikator+gry. duzo danych zassysaja gry w multiplayer oraz komunikator skype/ventrilo(da sie na limicie pogadac)?
Czyli grac bez lagow sie da:) jeszcze prawie rok umowy na blueconnect. Bede sledzil do konca wszystkie mozliwosci internetu bezprzewodowego, na razie OFP wypada najlepiej. Moze tak jak mowicie beda inne opcje limitowe.
O, jeszcze jedno pytanie. Sciagac duzych plikow na OFP nie zamierzam, jedynie przegladarka+komunikator+gry. duzo danych zassysaja gry w multiplayer oraz komunikator skype/ventrilo(da sie na limicie pogadac)?
Ostatnio zmieniony 2009-09-08, 11:52 przez then, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dużo na forum opuściłeś. 6 lipca zmieniło się prawo, teraz zmiany w regulaminach wymuszone prawem nie skutkują możliwością ucieczki od opa bez konsekwencji.Blido pisze:Ma prawo zerwania umowy kiedy zachodzą jakiekolwiek zmiany.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
Pod warunkiem że nie wynikają one ze zmiany przepisów zewnętrznych (ustawa, rozporządzenie)ttomek90 pisze:nawet po zmianach mówi wyraźnie, że jeśli w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych zachodzą zmiany na NIEKORZYŚĆ klienta, klient ma możliwość wypowiedzenia umowy BEZ ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej.
Nie pomagam na PW!
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Więć mogę zerwać umowę bez ponoszenia konsekwencji ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zależy co przyszło, ale z tego co wiem to limit był od początku, teraz jakieś tam szczegóły regulaminu się zmieniły. Z resztą teraz jedyny sposób na zerwanie umowy z powodu zmiany regulaminu to bardzo dobry prawnik.acprzemu pisze:Więć mogę zerwać umowę bez ponoszenia konsekwencji ?
-
mudol
- Użytkownik forum
No właśnie, dostałem również pismo, z tym, że jest tylko napisane Rodzaj zmiany - aktywacja, nazwa uslugi Orange Free 64/32 kbps. Co to dokładnie oznacza? Że zgadzam się na limit? Czy, że mi zmieniają prędkość na podaną w nazwie usługi? Nigdzie na tym piśmie nie ma nic wyjaśnionego, gdzieś to szerzej jest opisane w necie?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dałbyś rade zeskanować/ fotografować te pismo i umieścić (oczywiście zasłaniając dane osobowe)
-
marens
- Guru bezprzewodowy
Przychodzi informacja o uzupełnieniu regulaminu wraz z regulaminem. Nie uprawnia to do zerwania umowy bez opłacenia kary umownej.Dałbyś rade zeskanować/ fotografować te pismo i umieścić (oczywiście zasłaniając dane osobowe)
-
mudol
- Użytkownik forum
Oczywiście, jutro wezmę do pracy, zeskanuję i tutaj wrzucę. ok 10 już powinno być
-
barnee
Dyskusja tu się tyczy Orange Free czy tak jak w temacie Orange Freedom Pro ? Bo się już trochę pogubiłem.mudol pisze: nazwa uslugi Orange Free 64/32 kbps.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Według mnie rozchodzi się o Orange Freedom Pro.
Ostatnio zmieniony 2009-09-07, 21:51 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.