Orange Freedom Pro i limit

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
fufus
Użytkownik forum

Re: Orange Freedom Pro i limit

Post autor: fufus »

no ja za Orange free do tej pory 120 :P A tak przy okazji (nie bijcie za off topic) to jaki ping ma satelitarny? Mam jeszcze prawie miesiąc może coś ciekawego się by znalazło :P cena to max ok. 100zł miesięcznie...
dziku_1508
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dziku_1508 »

https://www.tp.pl/prt/pl/order/677870/? ... op-service Może dlatego że promocja, w promocji może nie być limitów. Promocja zapewne na czas trwania umowy. Kiedyś miałem także internet 0202130 czy jakoś tak, to płaciłem 80 zł ;/ (promocja) Jak się skończyła umowa to uwaga, cena wzrosła do.... 450 zł! Ano właśnie, dlaczego tak słabe łącze pod numerem 02021244 jest tak drogie? przecież to zaledwie 40 kb/s

[ Dodano: 2009-09-06, 22:51 ]
wojteks pisze:W polu "Skąd" masz Gorzów Wlkp a to raczej wieś nie jest.
Wiesz, jakbyn napisał taką miejscowość jak Lemierzycko to z pewnością byście nie wiedzieli gdzie to ;) A tak to opdałem okolice

[ Dodano: 2009-09-06, 22:55 ]
Patryk_ pisze:Widzę,że to dla 80% abonentów wielki problem,i ufają panienkom z salonów,które nawet nie wiedzą,w jakim województwie leży sąsiednia miejscowość :rotfl:
nom, to fakt ;) A wiecie co było najlepsze gdy brałem orange freedom pro? ;) Gość mi powiedział, że nie ma limitów. Jedynie co to reklamacja, ale usługa się spisuje. Pingi są znacznie mniejsze niż (jak wcześniej używałem ;) ) EDGE ED77 :ok:

[ Dodano: 2009-09-06, 23:00 ]
Patryk_ to wydaje sie takie łatwe ale nie każdy chce mieć internet bo albo nie stać lub dziadki mieszkają co nie chcą i nie potrzebują internetu. Łatwe to się wydaje ale jednak takie proste nie jest. Kablowego nie chce, chciałbym nie limitowany internet radiowy. Po co mi kabel? Były sondy na temat najgorszych województw pod względem telekomunikacji, wiesz że mój powiat znalazł się w pierwszej dziesiątce? Powiat - Sulęciński. Moja miejscowość nawet nie ma 30 domów! Taka to wiocha straszna ;/.

Ogólnie dziękuje Wam za wszelakie informacje znajdujące się w tym temacie. Na temat internetu jestem jeszcze zielony, ale dzięki Wam jestem bardziej "ogarnięty". Głównie naprawiam motocykle i zajmuje się nimi, ale wiedzieć coś na inny temat to złoto. Dzięki jeszcze raz i POZDRAWIAM i życzę nielimitowanych łączy ;D :zdrowko:
Ostatnio zmieniony 2009-09-06, 22:29 przez dziku_1508, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

fufus pisze:to jaki ping ma satelitarny?
od 700-800 ms do 2-3 sekund.
bieniek102
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bieniek102 »

Jak można sprawdzić ten limit na stronie Orange?
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/int ... 03/686495/ Ceny ''takie sobie'' :rotfl: tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.?? :gwiazdki:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

onimusza666 pisze:tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.?
Żeby nie odstraszać potencjalnego klienta. Przecież to marketing.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

onimusza666 pisze:tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.??
W zasadzie to ja nie widziałem, żeby którykolwiek operator "chwalił się" pingiem. Jest to parametr zbyt od nich niezależny.
mudol
Użytkownik forum

Post autor: mudol »

Wczoraj zainstalowałem tego Net Metera, przy limicie od 14 do 22 godziny wyczerpałem 120MB i to bez ściągania żadnych plików ftpem, czyli wychodzi, że z limitem nawet bym wyczerpał...limit:D
messiah
Stały użytkownik forum

Post autor: messiah »

A dobrze go ustawiłeś? Normalnie ma śledzenie wszystkich połączeń. Więc jak masz sieć lokalną, to będzie naliczał dane przez nią przesyłane.
przemox.1
### BAN ###

Post autor: przemox.1 »

mudol, może jakieś aktualizacje programów, Windows Ci się pobrały ?
mudol
Użytkownik forum

Nie, żadne LANy, aktualizacje windy na pewno mi sie nie wlaczyly i nie pytaj czemu :hyhy:

Tak wstępnie to granie po sieci widziałem, że maksymalnie wykorzystywały łącze, to tak z 2 godzinki były, Robiłem też jedną stronę internetową, ale to drobna, mało obrazków. Oglądanie stron owszem, ze sporą ilościa grafiki, YT dosłownie jeden filmik jednominutowy który się wgrywał chyba z 10 minut:) Radia internetowego nie odpalałem bo łącze zapychało.

Ogólnie to mordę cieszę, że to 64kbits a nie 32 bo by już tylko gg chyba działało. Ale te 128kbits na limicie by było "idealnym ograniczeniem" :)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Jo_gurt pisze:
onimusza666 pisze:tylko czemu nic nie pisze o pingu itd.??
W zasadzie to ja nie widziałem, żeby którykolwiek operator "chwalił się" pingiem. Jest to parametr zbyt od nich niezależny.
Niektórzy operatorzy podają w FAQ na jakim poziomie może oscylować ping.
then

Post autor: then »

w jakim zakresie mieszcza sie 'pingi' na OFP? mam nadajnik z orange niedaleko i gdyby nie pare drzew to bym mial w lini prostej i go widzial:)

w rts'y i rpg'i pewnie da sie grac na OFP, a jak to wyglada z shotterkami(cs,cod,moh,q3)?
bieniek102
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bieniek102 »

then, Ja gram przez neta w Battlefielda 2 gdzie jest po 64 graczy i duża mapa...pojazdów nie liczę i gra się dobrze...jak pinguje do wp.pl z konsoli to mam ping 60-80ms, w grze mam ok 100ms w takich warunkach jak opisałem...
Więc myślę, że pograsz śmiało ;)
Paul14071985

Post autor: Paul14071985 »

:) ja nie powiem żebym był zadowolony z limitu bo to porażka ale jakoś daje rade 4 miałem okres rozliczeniowy i do dziś wykorzystałem 200MB po prostu już nie szaleje na YT i nie zasysam żadnych programów czy coś teraz jak co to idę do kumpla bo ma neta z wtyczką i od niego szarpie MB z sieci jak coś potrzebuje ale to trzeba mieć dobrych kumpli nieopodal ;) jeszcze tylko nie próbowałem walczyć w nic przez sieć ale jak coś to dam znać a czy ten net teraz tak szybciej śmiga to ja nie wiem :/ dla mnie tak samo jak wcześniej Pozdrawiam :papa:
AMD Athlon X2 5600+
Asus Radeon 4850 HD
2GB Patriot Dual
Asus M2N-Sli Deluxe
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Post autor: acprzemu »

Dzisiaj mi przyszedł list o zmianie warunków w umowie, czyli obniżenia prędkości 64/32. Nie wiem co zrobić ? Kurde cz może odstąpić od umowy, Czy będzie nadal limit 3gb?. MIszkam w miejscowości Cięćk, czy jest możliwosć jakiegoś internetu, oprócz kablowego z przyzwoitym pingiem ok 100?
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

then pisze:w rts'y i rpg'i pewnie da sie grac na OFP, a jak to wyglada z shotterkami(cs,cod,moh,q3)?
Ja gram przeważnie w COD4 czasem COD5 chwilę też pograłem w MOHA(gra pożyczona więc nie moja) przeważnie gram też na serwerach zagranicznych-mój ulubiony w COD4 jest w USA i tam maksymalnie mam ping 170 a przeważnie do 150/u u nas na TWIERDZA mam 90-120 więc nie jest tragicznie ;) w grę Left4Dead gra się normalnie-dawałem nawet radę na łączu orange free.Z innych fps na CDMA grałem:swat4,stalker,crisis,nfsmw,rainbow six _spam_,ghost recon advanced warfighter2,arma2,american's army3(tnie się).....Przeważnie jednak gram w cod/y ogólnie mówiąc jestem zadowolony-jak będą limity to będę mniej zadowolony :cry: i tak tu gdzie mieszkam aż dziw że to tak działa-jak działa, może coś się jeszcze zmieni, na razie pozostało 1,5r. umowy-może zrezygnuję , a może nie. :(
ttomek90
Użytkownik forum

Post autor: ttomek90 »

acprzemu, prawo telekomunikacyjne, nawet po zmianach mówi wyraźnie, że jeśli w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych zachodzą zmiany na NIEKORZYŚĆ klienta, klient ma możliwość wypowiedzenia umowy BEZ ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

ttomek90 pisze:jeśli w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych zachodzą zmiany na NIEKORZYŚĆ klienta, klient ma możliwość wypowiedzenia umowy BEZ ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej.
Ma prawo zerwania umowy kiedy zachodzą jakiekolwiek zmiany.
then

Post autor: then »

Dzieki bieniek102 i onimusza666.

Czyli grac bez lagow sie da:) jeszcze prawie rok umowy na blueconnect. Bede sledzil do konca wszystkie mozliwosci internetu bezprzewodowego, na razie OFP wypada najlepiej. Moze tak jak mowicie beda inne opcje limitowe.

O, jeszcze jedno pytanie. Sciagac duzych plikow na OFP nie zamierzam, jedynie przegladarka+komunikator+gry. duzo danych zassysaja gry w multiplayer oraz komunikator skype/ventrilo(da sie na limicie pogadac)?
Ostatnio zmieniony 2009-09-08, 11:52 przez then, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Blido pisze:Ma prawo zerwania umowy kiedy zachodzą jakiekolwiek zmiany.
Dużo na forum opuściłeś. 6 lipca zmieniło się prawo, teraz zmiany w regulaminach wymuszone prawem nie skutkują możliwością ucieczki od opa bez konsekwencji.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ttomek90 pisze:nawet po zmianach mówi wyraźnie, że jeśli w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych zachodzą zmiany na NIEKORZYŚĆ klienta, klient ma możliwość wypowiedzenia umowy BEZ ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej.
Pod warunkiem że nie wynikają one ze zmiany przepisów zewnętrznych (ustawa, rozporządzenie)
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Post autor: acprzemu »

Więć mogę zerwać umowę bez ponoszenia konsekwencji ?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

acprzemu pisze:Więć mogę zerwać umowę bez ponoszenia konsekwencji ?
Zależy co przyszło, ale z tego co wiem to limit był od początku, teraz jakieś tam szczegóły regulaminu się zmieniły. Z resztą teraz jedyny sposób na zerwanie umowy z powodu zmiany regulaminu to bardzo dobry prawnik.
mudol
Użytkownik forum

No właśnie, dostałem również pismo, z tym, że jest tylko napisane Rodzaj zmiany - aktywacja, nazwa uslugi Orange Free 64/32 kbps. Co to dokładnie oznacza? Że zgadzam się na limit? Czy, że mi zmieniają prędkość na podaną w nazwie usługi? Nigdzie na tym piśmie nie ma nic wyjaśnionego, gdzieś to szerzej jest opisane w necie?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Dałbyś rade zeskanować/ fotografować te pismo i umieścić (oczywiście zasłaniając dane osobowe)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Dałbyś rade zeskanować/ fotografować te pismo i umieścić (oczywiście zasłaniając dane osobowe)
Przychodzi informacja o uzupełnieniu regulaminu wraz z regulaminem. Nie uprawnia to do zerwania umowy bez opłacenia kary umownej.
mudol
Użytkownik forum

Oczywiście, jutro wezmę do pracy, zeskanuję i tutaj wrzucę. ok 10 już powinno być
barnee

Post autor: barnee »

mudol pisze: nazwa uslugi Orange Free 64/32 kbps.
Dyskusja tu się tyczy Orange Free czy tak jak w temacie Orange Freedom Pro ? Bo się już trochę pogubiłem.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Według mnie rozchodzi się o Orange Freedom Pro.
Ostatnio zmieniony 2009-09-07, 21:51 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany