Witam, chcialbym korzystac z internetu na moim pocket pc (XDA mini), i nie mam pojecia jak udostepnic internet z mojego PC, nie chce miec wifi w calym domu, chce tylko zeby moj pecet bezprzewodow udostepnial internet mojemu pocketowi. Czy ktos moglby mi pomoc ? Dokladnie powiedziec co mam kupic do peceta i co do pocketa ? (nie ma wbudowanego wlan).
PS: Czy moge odbierac internet na pocket pc w tzw hotspotach, np w hotelu ?
Jak odbierac internet z PC na pocket PC
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak odbierac internet z PC na pocket PC
Bernin, jeśli Pocket PC nie ma jakiegoś interfejsu radiowego (Bluetooth, WiFi) to niewiele da się zrobić.
[ Dodano: 2009-09-10, 13:14 ]
[ Dodano: 2009-09-10, 13:14 ]
Tzn jak ustawiasz połączenie radiowe to siłą rzeczy fale rozchodzą się w każdym kierunkuBernin pisze:nie chce miec wifi w calym domu

-
Ma bluetooh i irda, ale nie ma wlan, za to ma wejscie na karty a widzialem gdzies na ebayu karty SD wlan ... 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
One działają tylko w specyficznych urządzeniach z tego co pamiętam. Jednak nie interesowałem się tym zbyt mocno, więc wiele powiedzieć nie mogę.Bernin pisze:za to ma wejscie na karty a widzialem gdzies na ebayu karty SD wlan ...
IRDA to się nie nadaje do tego za bardzo.Bernin pisze:Ma bluetooh i irda,
Jeśli PPC przez BT obsługuje PAN to może w ten sposób?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wystarczy, że zrobisz active sync po bluetooth i zadziała (w domu), zaleta taka że tak szybko baterii nie wypija w porównaniu z wlan.Bernin pisze:Ma bluetooh
Jeśli urządzenie obsługuje karty SD-IO to prawdopodobnie zadziała, wada niestety taka, że wtedy nie ma gdzie włożyć normalnej karty sd, dzięki takiemu rozwiązaniu będzie mógł korzystać z hotspotów (choć gwarancji nie ma, bo zwykle takie karty mają kiepskie anteny, jeśli AP nie będzie w pokoju to może się nie połączyć)Bernin pisze:za to ma wejscie na karty a widzialem gdzies na ebayu karty SD wlan ...
[ Dodano: 2009-09-10, 13:22 ]
WM nawet w wersji 6.1 nie obsługuje PAN, więc sposób z mojego podpisu nie zadziała. W przeciwieństwie do AS.Jo_gurt pisze:Jeśli PPC przez BT obsługuje PAN to może w ten sposób?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
super, przez bluetooth zadzialalo, dziekuje