Jak odbierac internet z PC na pocket PC

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Bernin
Początkujący użytkownik forum

Jak odbierac internet z PC na pocket PC

Post autor: Bernin »

Witam, chcialbym korzystac z internetu na moim pocket pc (XDA mini), i nie mam pojecia jak udostepnic internet z mojego PC, nie chce miec wifi w calym domu, chce tylko zeby moj pecet bezprzewodow udostepnial internet mojemu pocketowi. Czy ktos moglby mi pomoc ? Dokladnie powiedziec co mam kupic do peceta i co do pocketa ? (nie ma wbudowanego wlan).

PS: Czy moge odbierac internet na pocket pc w tzw hotspotach, np w hotelu ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Jak odbierac internet z PC na pocket PC

Post autor: Jo_gurt »

Bernin, jeśli Pocket PC nie ma jakiegoś interfejsu radiowego (Bluetooth, WiFi) to niewiele da się zrobić.

[ Dodano: 2009-09-10, 13:14 ]
Bernin pisze:nie chce miec wifi w calym domu
Tzn jak ustawiasz połączenie radiowe to siłą rzeczy fale rozchodzą się w każdym kierunku :P
Bernin

Ma bluetooh i irda, ale nie ma wlan, za to ma wejscie na karty a widzialem gdzies na ebayu karty SD wlan ... :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Bernin pisze:za to ma wejscie na karty a widzialem gdzies na ebayu karty SD wlan ... :)
One działają tylko w specyficznych urządzeniach z tego co pamiętam. Jednak nie interesowałem się tym zbyt mocno, więc wiele powiedzieć nie mogę.
Bernin pisze:Ma bluetooh i irda,
IRDA to się nie nadaje do tego za bardzo.
Jeśli PPC przez BT obsługuje PAN to może w ten sposób?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Bernin pisze:Ma bluetooh
Wystarczy, że zrobisz active sync po bluetooth i zadziała (w domu), zaleta taka że tak szybko baterii nie wypija w porównaniu z wlan.
Bernin pisze:za to ma wejscie na karty a widzialem gdzies na ebayu karty SD wlan ...
Jeśli urządzenie obsługuje karty SD-IO to prawdopodobnie zadziała, wada niestety taka, że wtedy nie ma gdzie włożyć normalnej karty sd, dzięki takiemu rozwiązaniu będzie mógł korzystać z hotspotów (choć gwarancji nie ma, bo zwykle takie karty mają kiepskie anteny, jeśli AP nie będzie w pokoju to może się nie połączyć)

[ Dodano: 2009-09-10, 13:22 ]
Jo_gurt pisze:Jeśli PPC przez BT obsługuje PAN to może w ten sposób?
WM nawet w wersji 6.1 nie obsługuje PAN, więc sposób z mojego podpisu nie zadziała. W przeciwieństwie do AS.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Bernin

super, przez bluetooth zadzialalo, dziekuje :)
ODPOWIEDZ