[Problem] Huawei E630 + Vista + iPlus

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
afromeen
Początkujący użytkownik forum

[Problem] Huawei E630 + Vista + iPlus

Post autor: afromeen »

Mam taki oto problem:
Zainstalowałem sobie Viste i nie mogę połączyć się z internetem za pomocą Iplusa. Zainstalowałem najnowsza wersje Iplus Manager 2.1, ktora obsługuje Viste(niby), wszystko idzie elegancko, przy włączeniu IM pyta sie mnie o pin i wyskakuje komunikat "Nie udało sie zalogować do sieci". Jesli podam błedny pin to mi wyrzuca ze zły pin podałem, wiec coś tam sie dzieje. Probowałem także z Mobile Partnerem, to wyrzuca mi error 678: "Komputer zdalny nie odpowiedział". Przed formatem wszystko działało na XP, chociaz troche trzeba było namieszac w menadżerze urządzeń, bo po upgradzie firmwaru do 7,2Mbps od razu po instalacji IM nie działał.

Będe wdzieczny za każdą pomoc.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: [Problem] Huawei E630 + Vista + iPlus

Post autor: Jo_gurt »

afromeen, ja bym ci proponował jednak powywalać te managery (iPlusa czy MP) i wrzucić same sterowniki + <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> lub <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

afromeen pisze:chociaz troche trzeba było namieszac w menadżerze urządzeń, bo po upgradzie firmwaru do 7,2Mbps od razu po instalacji IM nie działał.
iPlus Menadżer ma to do siebie, że po takim uaktualnieniu czasem nie chce działać z modemem, więc to normalne. A może trzeba poszukać nowszych sterowników do modemu?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

YaHooo pisze:iPlus Menadżer ma to do siebie, że po takim uaktualnieniu czasem nie chce działać z modemem
Może mieć informację, że X firmware a raczej końcówki B_coś_tam to od sieci Plus i tylko z takim firmware będzie działało.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Tak też może być, bo zauważyłem, że czasem Plus daje firmware nie od siebie. Tak jest w przypadku np. softu do Huawei E630. Ten 3.6mbps jest Plus'owy. Ale 7.2 już nie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ