nie wchodzą tylko 2 strony
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
nie wchodzą tylko 2 strony
WITAM,mam duży problem,ponieważ od dzisiaj rano nie mogę otworzyć 2 najważniejszych dla mnie stron(allegro i otomoto), które służą mi do pracy.Do wczoraj nie było problemu.Jestem użytkownikiem Orange od tygodnia.Wszystkie strony wręcz fruwają(mam cały czas umts)a te 2 od dziś ani rusz.Może mój pracownik coś namieszał ale to pewnie by inne nie wchodziły...Proszęo pomoc i chciałbym doda,ze problematyka komputerów jest mi obca-jestem laikiem.Komputer ma mi służyć do pracy i koniec.Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc.
Jarek
Jarek
-
Re: nie wchodzą tylko 2 strony
oczywiście chodzi o net bezprzewodowy w laptopie
- bob
- Guru bezprzewodowy
Miałem w piątek pierwszy raz problemy z otwieraniem niektórych stron ale już po problemie.Chyba coś kombinują.Zachowaj spokój.U mnie już w porządku.Myślałem,że coś namieszałem, ale dobrze ,że napisałeś bo wychodzi na to ,że to nie wina naszego sprzętu. 

-
małe pocieszenie gdyż w zasadzie mógłbymmieć tylko dostęp do tych 2 stron i żadnych innych.Zarabiam korzystając z tych stron.
- bob
- Guru bezprzewodowy
W piątek miałem dostęp tylko do www.orange.pl. Zapewniam Cię ,że są gorsze przypadki na tym forum.Zawsze można połączyć się przez simdate jesli ma się utracić ważną tranzakcję.
-
tego się bałem...jakieś simdata ja sprzedaje auta a niestety i wstyd mi za to ale nie rozumiem o czym piszesz...śmieszne ale simdata jest mi obce słowo...
- bob
- Guru bezprzewodowy
Osobiście tego nie używam ale np. tu jest temat: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3425
A dokładnie tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19007#19007
Wielu tu tego używa dlatego proszę o szybką pomoc dla @maks1981.
A dokładnie tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19007#19007
Wielu tu tego używa dlatego proszę o szybką pomoc dla @maks1981.

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jesteś bardzo miły.Dziękuję
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ale to i tak dziwne, że akurat 2 różne strony nie chodzą. Pokombinuj- zainstaluj inną przeglądarkę, posprawdzaj czy nie masz trojanów i wirusów (polecam Kaspersky i Adaware, HijackThis).
Bo jak jedna strona się nie chce otworzyć, to czasem się zdarza.
W ogóle chciałbym przestrzec, że każde takie nienormalne zachowania (wolny transfer, jakieś błędy których wcześniej nie było ) mogą oznaczać działanie jakiegoś intruza.
Bo jak jedna strona się nie chce otworzyć, to czasem się zdarza.
W ogóle chciałbym przestrzec, że każde takie nienormalne zachowania (wolny transfer, jakieś błędy których wcześniej nie było ) mogą oznaczać działanie jakiegoś intruza.
Ostatnio zmieniony 2006-09-02, 19:48 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Tu jeszcze coś:
http://www.bez-kabli.pl/ftopic1180.html ... ht=simdata
Jeśli ktoś mógłby pomóc.
p.s.
Dzięki @Ufo atakuje.
http://www.bez-kabli.pl/ftopic1180.html ... ht=simdata
Tak to jest w business`ie ,ale jest też inna strona.maks1981 pisze:jesteś bardzo ....
Jeśli ktoś mógłby pomóc.
p.s.
Dzięki @Ufo atakuje.

-
ale ja mam laptopa a nie komórkę!wiec simdata mnie nie dotyczy chyba
- bob
- Guru bezprzewodowy
Możesz tą kartę wsadzić do komórki i za pomocą podczerwieni czy bluetooth`a podpiąć do laptopa i połączyć się z netem.
Opis tu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19005#19005
Opis tu:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19005#19005
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
@maks1981 – Pomyśl, że nie jesteś sam ja też mam identyczny problem(od 2 dni brak dostępu do allegro i pewna aukcja poszła się bib) – od razu mi raźniej nie jestem sam z tym problemem
.
@Ufo atakuje – To raczej nie będzie problem wirusa:
1. dwie osoby z identycznym problemem ten sam operator(orange – a fe)
2. u mnie antywir działa non-stop z najnowszą bazą(chociaż różnie bywa
, ale raczej wszystko wykrywa)
Edycja Sob Wrz 2 22:40 2006
Po przeprowadzonej obserwacji:
- problem pojawia się także na drugim komputerze(dokładnie notebooku)
- problem ma nadal miejsce po zmianie karty sim(ten sam operator - abonament telefoniczny)
- problem ma miejsce niezależnie od programu(przy zapytaniu ping brak odp. od serwera, adres ipallegro uzyskany)

@Ufo atakuje – To raczej nie będzie problem wirusa:
1. dwie osoby z identycznym problemem ten sam operator(orange – a fe)
2. u mnie antywir działa non-stop z najnowszą bazą(chociaż różnie bywa

Edycja Sob Wrz 2 22:40 2006
Po przeprowadzonej obserwacji:
- problem pojawia się także na drugim komputerze(dokładnie notebooku)
- problem ma nadal miejsce po zmianie karty sim(ten sam operator - abonament telefoniczny)
- problem ma miejsce niezależnie od programu(przy zapytaniu ping brak odp. od serwera, adres ipallegro uzyskany)
Ostatnio zmieniony 2006-09-02, 21:44 przez mario006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Witam mi też nie chodzi allegro jak ktoś się z tym uporał prosze o pomoc
19kB download 14kB upload.
Okres rozliczeniowy 6 ka?dego miesi?ca. Zdj?te ograniczenie transferu juz 5!!!!!!! Orange
Okres rozliczeniowy 6 ka?dego miesi?ca. Zdj?te ograniczenie transferu juz 5!!!!!!! Orange
- bob
- Guru bezprzewodowy
Teraz to dopiero sprawdziłem.Adresy Orange są zabanowane.
Należy wpisać serwer proxy.Na przykład dla Firefox`a:
Narzędzia -> Opcje -> Sieć -> Ustawienia -> Ręczna konfiguracja adresów proxy i wpisać:
adres w3cache.icm.edu.pl port: 8080
Teraz dopóki nie naprawią wykonać tranzakcję.
bob
p.s.
Albo jak pisałem wyżej Simdata.
Należy wpisać serwer proxy.Na przykład dla Firefox`a:
Narzędzia -> Opcje -> Sieć -> Ustawienia -> Ręczna konfiguracja adresów proxy i wpisać:
adres w3cache.icm.edu.pl port: 8080
Teraz dopóki nie naprawią wykonać tranzakcję.
bob
p.s.
Albo jak pisałem wyżej Simdata.
-
Dziękuję Ci serdecznie.Działa!!!ale tylko w firefoxie po wpisenie w/w adresu.Czy mogę tak już zawsze bezpiecznie używać?bo w standardowej przeglądarce internet explorer nie ładuję tych stron a jeszcze w piątek ładowało...W czym jest problem?Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję.
Jarek
Jarek
-
- Użytkownik forum
Opera tez otwiera po wpisaniu tego adresu.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Więcej informacji:
http://w3cache.icm.edu.pl/
http://w3cache.icm.edu.pl/
-
no dobrze ale yczemu wcześniej nie miałem problemów.Czy mogę tego używać cały czas
- bob
- Guru bezprzewodowy
Zadzwoń do BOK Orange i spytaj dlaczego tak jest.
Możesz tego tak używać to po prostu serwer pośredni.Jeśli będziesz miał jakieś problemy z innymi stronami to wyłącz to.
To przyśpiesza otwieranie odwiedzanych stron,ale nie ma takiego znaczenia dla UMTS (bardziej przydatne dla użytkowników GPRS).
Możesz tego tak używać to po prostu serwer pośredni.Jeśli będziesz miał jakieś problemy z innymi stronami to wyłącz to.
To przyśpiesza otwieranie odwiedzanych stron,ale nie ma takiego znaczenia dla UMTS (bardziej przydatne dla użytkowników GPRS).
- kemott1
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Myślałem,że tylko ja miałem problem z otwieraniem stron allegro :-) ale sam sobie rozwiązałem ten problem, jak coś to próbujcie przez proxy, u mnie pomogło, pozdrawiam.
gc75e , es75 AKCJA PAJACYK , >> DZIECI NEOSTRADY<<
- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
ICM dość często się "wywala". Nie raz na krócej, czasem na dłużej. Używam tego serwera proxy odkąd istnieje - to już dobre kilka lat. Nie można na nim zbytnio polegać. Poza tym oprócz adresu samego serwera proxy prawdziwy adres IP także jest przyklejany do zapytania, więc nie zawsze to zadziała.
Przydatne info dla tych, którzy mają publiczne IP widoczne w komunikatorach. W ystarczy w komunikatorze wpisać proxy ICM i u adresata nie pojawi się nasz prawdziwy adres IP, z zastrzeżeniem, że naprawdę nie można polegać na icm, choć jak nigdy już tydzień działa bez wyłączania.
Proponuję bardzo dobry sposób na obejście wszelkich banów po adresie IP.
serfowanie poprzez stronę fałszującą adres IP
http://anonymouse.org/anonwww.html
Działają przez to wszelkie fora internetowe i strony.
Można także podawać linki do stron poprzez anonymouse, dodawać do zakładek, ulubionych itp.
Administratorzy póki co są na takie wejścia bezsilni i jak na razie nie znaleźli sposobu (lub nie chcieli znaleźć) na blokowanie uzytkowników korzystających z tego, jak i wielu innych tego typu serwisów, choć ślady oczywiście zostają i przy nadużyciach jest nadal technicznie możliwe zlokalizowanie "nadawcy".
Przykład: zamiast www.allegro.pl
podajemy komuś (dodajemy do ulubionych etc.) następujący link: http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www. ... allegro.pl
(można nawet teraz kliknąć. Adres IP nie pojawi się w logach Allegro)
Jest to o wiele skuteczniejsze niż chowanie się za serwerem proxy.
Przydatne info dla tych, którzy mają publiczne IP widoczne w komunikatorach. W ystarczy w komunikatorze wpisać proxy ICM i u adresata nie pojawi się nasz prawdziwy adres IP, z zastrzeżeniem, że naprawdę nie można polegać na icm, choć jak nigdy już tydzień działa bez wyłączania.
Proponuję bardzo dobry sposób na obejście wszelkich banów po adresie IP.
serfowanie poprzez stronę fałszującą adres IP
http://anonymouse.org/anonwww.html
Działają przez to wszelkie fora internetowe i strony.
Można także podawać linki do stron poprzez anonymouse, dodawać do zakładek, ulubionych itp.
Administratorzy póki co są na takie wejścia bezsilni i jak na razie nie znaleźli sposobu (lub nie chcieli znaleźć) na blokowanie uzytkowników korzystających z tego, jak i wielu innych tego typu serwisów, choć ślady oczywiście zostają i przy nadużyciach jest nadal technicznie możliwe zlokalizowanie "nadawcy".
Przykład: zamiast www.allegro.pl
podajemy komuś (dodajemy do ulubionych etc.) następujący link: http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www. ... allegro.pl
(można nawet teraz kliknąć. Adres IP nie pojawi się w logach Allegro)
Jest to o wiele skuteczniejsze niż chowanie się za serwerem proxy.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ale zdaje się nie o chowanie się za proxy autorowi postu chodziło.Po prostu z jakieś przyczyny zablokowane jest wejście na allegro dla użytkowników Orange innymi słowy jest ban na adresy Orange.Przyznam się szczerze ,że pierwszy raz mi się to przytrafiło i trwa już kilka dni.W piątek mogłem wejść jedynie na stronę Orange...
-
Witam, również miałem i nadal mam bardzo podobny problem. Tak jak i u was nie otwieraja mi się 2 najwazniejsze dla mnie strony internetowe. Raz nie moge sie zalogowac do poczty niemieckiej bo przegladarka IE sie dziwnym sposobem wiesza (na innych kontach sie loguje bez problemu, zagranicznych jak i polskich) oraz na moje konto bankowe, rowniez przy logowaniu sie wiesza. Jedynie co pomoglo to zmiana przegladarki na Firefox. Zarazem zeczal mi sie oddzywac ActiveX ze jest wylaczony, a gdy go juz wlaczylem to przy ponownym uruchomieniu kompa znow mi mowil ze ActiveX jest wylaczony. Co jedynie moglem stwierdzic to to ze takie dziwne rzeczy zaczely sie dziac po instalacji P2M oraz uTorrent. Pliki nie byly zarazone zadnym wirusem, rowniez to co sciagnelem nie mialo wirusow. Tylko dla informacji, kompa mialem podlaczonego do niemieckiego dostwany netu 1&1 1MB, wiec bardzo w to watpie by bylo to wina dostawcy netu. Co dziwne, tylko 2 strony i to najwazniejsze strony nie dzialaly. Moze wirus? Hmmm.... moj nic nie wykryl. Moze wina Microsoftu? Bawienie sie w proxy oraz inne zmiany w przegladarce nic nie pomogly. (przynajmniej w moim przypadku)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Koniec problemu(chyba
). U mnie strona allegro wchodzi już bez problemu(nie musze używać serwera proxy).

- bob
- Guru bezprzewodowy
Weekend`owy problem.Potwierdzam u mnie też już jest OK. 

- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zgadza się ale, gdy z jakichś przyczyn nie możemy wejść na jakąś stronę z powodu np. zabanowania (np. ktoś narobi bałaganu, admin zablokuje ten akurat adres lub całą grupę i bije też po nas) Właśnie pomaga jedno z powyższych rozwiązań, gdyż zmienia lub ukrywa problematyczny adres IP. Swego czasu podobny problem był z forum esatu, na który nie można się było dostać z adresów IP z grupy Astra.net. Problem dotyczył wszystkich użytkowników usług Gointernet i OKS. Co ciekawe zdarzało się też, że ze swojego adresu ip Chello.pl nie mogłem się dostać na forum B-K. Wtedy też pomagało proxy lub Anonymouse.bob pisze:Ale zdaje się nie o chowanie się za proxy autorowi postu chodziło
Zapomniałem jeszcze dodać, że w anonymouse występuje problem z wyświetlaniem polskich znakaów. Wystarczy wówczas w menu przeglądarki wymusić ręcznie kodowanie w ISO-8859-2 lub Windows-1250.