Po raz kolejny bluetooth a Nokia

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
juja47
Użytkownik forum

Po raz kolejny bluetooth a Nokia

Post autor: juja47 »

Witam. Mam do was drodzy forumowicze pytanie otóż bardzo was proszę niech ktoś mi opisze dokładnie jak mogę się połączyć z netem za pomocą bluetooth i nokii 6810 ale nie przez programy typu bluesoilel itp. ponieważ jak dla mnie jest on strasznie uciazliwy za kazdym razem jak włączam komputer i chce sie połączyć to najpierw musze rozparowac następnie sparować a następnie odswieżyc wtedy dopiero mogę kliknąć na ikonkę połączenia dial-up. Wertując strony B-K natknąłem się na post @ draconair http://bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3046 o cos własnie takiego mi chodzi tylko że u mnie nie ma takich plików jak opisane w wątku.

Pozdrawiam, Kuba

Ps. Tylko nie odsyłajcie mnie do linnych wątków na forum bo juz chyba wszystko przejrzałem a konkretnej odpowiedzi tam nie znalazlem.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez juja47, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Po raz kolejny bluetooth a Nokia

Post autor: magmike »

Moja rada jest taka by przed wyłączeniem kompa zamknąć połączenie DUN i rozparować urządzenia.
pozdrawiam, magmike
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Ostatnio łączyłem ten telefon z moim kompem za pomocą bluetooth bluesolei i przesyłałem dzwonki tapety zdjęcia.Bluetooth nie zrywał połączenia szybko wykrył fona.Niestety nie łączyłem się za pomocą tego fona z netem.Do osługi bluesolei polecam polską wersję krótrej link dał @draconair

POBIERZ
U mnie działa bez zarzutu z nokią 6230.
W telefonie mam ustawione połączenie automatyczne bez potwierdzania.
Włączam kompa czekam aż wszysko się uruchomi podłączam bluetooth i za chwilę mam połączenie z fonem.A jeszcze jedno mam PC Siute dla nokii i ona automatycznie łączy mnie z fonem.Ale wcześniej łączyłem się przez sam bluetooth.Wszystko chodziło jak trzeba.
Awatar użytkownika
etranger
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: etranger »

Proponuje skorzystac z oprogramowania widcomm w wersji 5. O wiele lagodniejsze w dotyku :)
Regards - etranger®
marianob
Początkujący użytkownik forum

Post autor: marianob »

Ja łącze sie przez N6280. Mam BT na sterach Biliton (widcomm). Mam ustawione połączenie sieciowe przez modem BT na porcie com11. na pulpicie mam skrót. Jak klikne otwiera sie "dial-up", automatycznie nawiązywane jest połaczenie BT przez com'a na GPRS i tyle. Wszystko smiga.
ODPOWIEDZ