Witam. Mam do was drodzy forumowicze pytanie otóż bardzo was proszę niech ktoś mi opisze dokładnie jak mogę się połączyć z netem za pomocą bluetooth i nokii 6810 ale nie przez programy typu bluesoilel itp. ponieważ jak dla mnie jest on strasznie uciazliwy za kazdym razem jak włączam komputer i chce sie połączyć to najpierw musze rozparowac następnie sparować a następnie odswieżyc wtedy dopiero mogę kliknąć na ikonkę połączenia dial-up. Wertując strony B-K natknąłem się na post @ draconair http://bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3046 o cos własnie takiego mi chodzi tylko że u mnie nie ma takich plików jak opisane w wątku.
Pozdrawiam, Kuba
Ps. Tylko nie odsyłajcie mnie do linnych wątków na forum bo juz chyba wszystko przejrzałem a konkretnej odpowiedzi tam nie znalazlem.
Po raz kolejny bluetooth a Nokia
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Po raz kolejny bluetooth a Nokia
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez juja47, łącznie zmieniany 1 raz.
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Po raz kolejny bluetooth a Nokia
Moja rada jest taka by przed wyłączeniem kompa zamknąć połączenie DUN i rozparować urządzenia.
pozdrawiam, magmike
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ostatnio łączyłem ten telefon z moim kompem za pomocą bluetooth bluesolei i przesyłałem dzwonki tapety zdjęcia.Bluetooth nie zrywał połączenia szybko wykrył fona.Niestety nie łączyłem się za pomocą tego fona z netem.Do osługi bluesolei polecam polską wersję krótrej link dał @draconair
POBIERZ
U mnie działa bez zarzutu z nokią 6230.
W telefonie mam ustawione połączenie automatyczne bez potwierdzania.
Włączam kompa czekam aż wszysko się uruchomi podłączam bluetooth i za chwilę mam połączenie z fonem.A jeszcze jedno mam PC Siute dla nokii i ona automatycznie łączy mnie z fonem.Ale wcześniej łączyłem się przez sam bluetooth.Wszystko chodziło jak trzeba.
POBIERZ
U mnie działa bez zarzutu z nokią 6230.
W telefonie mam ustawione połączenie automatyczne bez potwierdzania.
Włączam kompa czekam aż wszysko się uruchomi podłączam bluetooth i za chwilę mam połączenie z fonem.A jeszcze jedno mam PC Siute dla nokii i ona automatycznie łączy mnie z fonem.Ale wcześniej łączyłem się przez sam bluetooth.Wszystko chodziło jak trzeba.
- etranger
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Proponuje skorzystac z oprogramowania widcomm w wersji 5. O wiele lagodniejsze w dotyku 

Regards - etranger®
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja łącze sie przez N6280. Mam BT na sterach Biliton (widcomm). Mam ustawione połączenie sieciowe przez modem BT na porcie com11. na pulpicie mam skrót. Jak klikne otwiera sie "dial-up", automatycznie nawiązywane jest połaczenie BT przez com'a na GPRS i tyle. Wszystko smiga.