problemy z instalacją GT MAX
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problemy z instalacją GT MAX
Witam,
mam modem GT MAX, który w poprzednim notebooku (Acer 5562WXMi) działał bez problemu. Teraz kupiłem sobie notebook o jakim marzyłem od lat, czyli Dell Latitude D620 i modem zwykle nie chce się uruchomić. W menedżerze urządzeń pojawia się wykrzyknik na żółtym tle. To samo się dzieje po włożeniu karty Option UMTS Edge.
Próbowałem przeinstalować system i od nowa zainstalować modem, ale efekt jest ten sam. Czasem modem się włącza, ale zwykle nie. W pomocy techniczej Della powiedzieli, że to za nowy model i nie mieli jeszcze problemów.
Port PCMCIA wydaje się być sprawny - inne urządzenia działają bez problemu.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Krzysztof
mam modem GT MAX, który w poprzednim notebooku (Acer 5562WXMi) działał bez problemu. Teraz kupiłem sobie notebook o jakim marzyłem od lat, czyli Dell Latitude D620 i modem zwykle nie chce się uruchomić. W menedżerze urządzeń pojawia się wykrzyknik na żółtym tle. To samo się dzieje po włożeniu karty Option UMTS Edge.
Próbowałem przeinstalować system i od nowa zainstalować modem, ale efekt jest ten sam. Czasem modem się włącza, ale zwykle nie. W pomocy techniczej Della powiedzieli, że to za nowy model i nie mieli jeszcze problemów.
Port PCMCIA wydaje się być sprawny - inne urządzenia działają bez problemu.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Krzysztof
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: problemy z instalacją GT MAX
Spróbuj podłączyć go na samym zasilaczu bez baterii lub odwrotnie na samych bateriach (coś czytałem o jakimś problemie z bateriami,lecz nie wiem czy to ma związek).
Określ też w jaki sposób go instalujesz np.sam "czysty" driver od "plusa" bez żadnej aplikacji itp.
Określ też w jaki sposób go instalujesz np.sam "czysty" driver od "plusa" bez żadnej aplikacji itp.
-
- Stały użytkownik forum
Pewnie byś nigdy na to nie wpadłaxon pisze:Witam,
Zainstaluj sobie nowe sterowniki do Bluetooth
Dostępne pod adresem :
http://aps.toshiba-tro.de/bluetooth/dir ... .php?snr=2
Niby zupełnie inna technologia, inny interfejs, a jakie może miec znaczenie

Daj znać czy pomogło
- bob
- Guru bezprzewodowy
Komputer Dell, problem z Optionem,w serwisie nie mieli jeszcze problemów , stery bluetooth ,stronka Toshiby.Za Chiny Ludowe nie wymyśliłbym tego.
Jak do tego doszedłeś @damis ?

-
- Stały użytkownik forum
Dłubie się to tu to tambob pisze:Komputer Dell, problem z Optionem,w serwisie nie mieli jeszcze problemów , stery bluetooth ,stronka Toshiby.Za Chiny Ludowe nie wymyśliłbym tego.![]()

Ale informacje mam od Optiona
-
- Stały użytkownik forum
Dell Latitude D820 + Option Fusion+
Modem nie jest wykrywany. Komunikat: "nieznany telefon komorkowy"
Na innych laptopach (Asus, Acer) modem instaluje sie poprawnie i dziala...
Probowalem ze sterami blutooth toshiby (te u samej gory), ale nie pomoglo :-(
HEEEEEEELLLLLLLLLLLPPPPPPPP
Modem nie jest wykrywany. Komunikat: "nieznany telefon komorkowy"
Na innych laptopach (Asus, Acer) modem instaluje sie poprawnie i dziala...
Probowalem ze sterami blutooth toshiby (te u samej gory), ale nie pomoglo :-(
HEEEEEEELLLLLLLLLLLPPPPPPPP
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Szczerze mówiąc to nie rozumiem dlaczego posiadając laptopa z portem MiniPCI Express właściciele kupują modem zewnętrzny, który w dodatku jest niekompatybilny