17. września startuje nowa promocja na mobilny dostęp do internetu iPlus. W ramach oferty, we wszystkich planach cenowych iPlus zostaje o 100% zwiększony limit transferu danych.
Dodatkowo, w wybranych planach cenowych miesięczna opłata abonamentowa zostaje obniżona do 1 zł przez 1, 2 lub 3 miesiące.
No to pojechali po bandzie, pewnie w odpowiedzi na HSPA+ Ery.
Zauważcie, że w ciągu roku podnieśli limit 3 razy
Chyba Play może się schować
Z playem to zapewne mordęga "techniczna",a ja Orange nie mam absolutnie nic do zarzucenia,jeśli chodzi o 3G,tylko limit mógłby być ciut większy
Takie 26 GB w iPlusie karcie za ~105 zł to już by jak bez limitu było.
Patryk_ pisze:Z playem to zapewne mordęga "techniczna"
Działa jak chce, ale już nie narzekam, nie zgłaszam reklamacji bo to strata czasu.
Myślę, że 3.6Mbit/1.2Mbit to prawie jak DSL
26GB to bez limitów
[ Dodano: 2009-09-16, 13:05 ]
Coś mi się zdaje, że w nocy Play grzebał przy NodeB bo strasznie zrywało mi sesje między 00:20 a 2:00 a osiągi mam jakby lepsze. Nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca. Zobaczymy jak będzie śmigać w godzinach szczytu. Mieli NodeB ponoć "dostawić".
Bardzo miło, że pamiętali o starych abonentach Gdyby tak Plus uruchamiał kolejne stacje UMTS, na które od paru lat ma pozwolenie, to byłoby z tego więcej pożytku.
zimplusowany pisze:Gdyby tak Plus uruchamiał kolejne stacje UMTS, na które od paru lat ma pozwolenie, to byłoby z tego więcej pożytku.
Znam miejsce gdzie z wirtualnymi stacjami plus nie ma problemu, mała mieścina ale ostatnio było tak że miesiąc od pozwolenia był umts uruchomiony. Jedyna wada to taka że mieszkając około 1.5 km w budynku jest granica zasięgu. Play z tego samego miejsca sieje na 10km albo jeszcze więcej.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
i mam nadzieję, że nie zaktualizują od razu regulaminu promocji "Zmiana taryfy w iPlusie" i dzięki temu będzie można się "wstrzelić" i np. 17-go czy 18-go września ładnie poprosić w salonie o zmianę na nowe warunki
"2) Nie dotyczy taryf:
firmowo 39/prywatnie 49 z limitem 1,5 GB,
firmowo 49/prywatnie 60 z limitem 2,25 GB,
firmowo 59/prywatnie 75 z limitem 4,5 GB,
firmowo 89/prywatnie 110 z limitem 12 GB oraz
firmowo 129/prywatnie 160 z limitem 19,5 GB."
To prawda, ale ważniejsze jest to, że w tych adnotacjach nie ma wymienionych najnowszych taryf czyli:
- prywatnie 49/firmowo 39 z limitem 2 GB,
- prywatnie 60/firmowo 49 z limitem 3 GB,
- prywatnie 75/firmowo 59 z limitem 6 GB,
- prywatnie 110/firmowo 89 z limitem 16 GB oraz
- prywatnie 160/firmowo 129 z limitem 26 GB
co oznacza, że nie są wykluczone z warunków tej promocji - a zatem można zmieniać bieżącą taryfę na te najnowsze! I o to chodziło...
Mam pytanie bo w temacie jasno nie okreslono, czy nowe limity dotycza tez dotychczasowych posiadaczy iplusa? Czy tylko osob ktore zawarly nowa/przedluzyly umowe?