Modem Huawei e180

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sosfik
Początkujący użytkownik forum

Modem Huawei e180

Post autor: Sosfik »

Witam wszystkich. Jestem dosyc swiezym posiadaczem modemu Huawei e 220 i na samym poczaku nie miałem z nim zadnych problemów: zainstalował sie bez problemów i tak samo dzialał, ale potem musiałem sformatowac komputer i zaczeły sie problemy, bo nie moge tak naprawde w 100% zainstalowac tego modemu. W menadżerze urzadzen, w pozycji "inne urzadzenia" pokazuje, "Pamięć PCI Flash" z zółtym znakiem zapytania i nawet jak probuje aktualizowac, to konczyy sie niepowodzeniem. Sam net mi jakos działa, ale co chwila sie rozłącza i nie mam zielonego pojecia co z tym zrobic.
Mam system Viste Home Premium, póki co nieaktywowana i moze to ma jakies znaczenie?

Pozdrawiam

Paweł
Ostatnio zmieniony 2009-09-23, 09:16 przez Sosfik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Modem Huawei e180

Post autor: YaHooo »

Sosfik a próbowałeś odinstalować wszystko i ręcznie zainstalować sterowniki jak tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7215
Sosfik pisze:Mam system Viste Home Premium, póki co nieaktywowana i moze to ma jakies znaczenie?
To nie ma znaczenia.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Sosfik

Witaj. Bardzo dziekuje za pomoc. Zaraz spróbuje tak zrobic jak mowisz i potem sie odezwe. Jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Zatem czekamy na to czy to coś dało :)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Sosfik

Eeeehhh, nie wiem, czy ja jestem <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> technicznym, czy jak..., bo nie znalazłem tego "dodaj urządzenia". A może najpierw odinstalować ten modem i dopiero? A tak <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font>, to ten moj modem jest e180, przepraszam za pomyłkę.
A to ze jest rozpoznawany w menadżerze urzadzen jako "inne urzadzenia" to normalne?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Sosfik pisze:A to ze jest rozpoznawany w menadżerze urzadzen jako "inne urzadzenia" to normalne?
Nie, musi być rozpoznawany jako "modem" ewentualnie "karta sieciowa" bez tego nie zadziała. Musi się dać zainstalować sterowniki.
Nie pomagam na PW!
Sosfik

u mnie rozpoznaje jako modem i jest w sekcji modemu - w menadzerze urzadzeń, ale jest także widoczny jako "Pamięć PCI Flash" - sekcji "inne urządzenia. Instalacja jest niedokonczona, ale mimo to mam internet, jednak non stop rozłącza sie i przy starcie komputera wyskakuje okienko instalacyjne od modemu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Sosfik pisze: mnie rozpoznaje jako modem i jest w sekcji modemu - w menadzerze urzadzeń, ale jest także widoczny jako "Pamięć PCI Flash" - sekcji "inne urządzenia.
To chyba prawidłowo masz.
Sosfik pisze:jednak non stop rozłącza sie i przy starcie komputera wyskakuje okienko instalacyjne od modemu
A spróbuj wyłaczyć w Menadżerze Urządzeń tą Pamięć PCI Flash.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Sosfik odinstaluj wszystko i zainstaluj modem na innym porcie.
Sosfik

witam
Wyłączyłem to PCI Flash i działa znacznie lepiej, bo nierozłącza. Bardzo dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Sosfik nie ma za co, w razie dalszych kłopotów pisz.
ODPOWIEDZ