A ja mam takie pytanie odnośnie samego limitu. Otóż w Regulamin Swiadczenia Usług Orange Freedom Pro/Internet dla Firm Pro
obowiazujacy od dnia 1 grudnia 2008 r.
Regulamin uwzglednia zmiany wprowadzone od dnia 6 lipca 2009 r. - stoi jak byk zapis:
§ 6 punkt 2.
Operator zastrzega mozliwosc wprowadzenia limitu przesyłu danych,
który obowiazywac bedzie po przekroczeniu przez Abonenta okreslonego progu przesyłu danych w danym okresie rozliczeniowym. Po przekroczeniu progu przesyłu danych predkosc podana w umowie zostanie ograniczona. Wysokosci limitu przesyłu danych oraz
maksymalna predkosc przesyłu dostepna po przekroczeniu limitu okreslona jest szczegółowo w warunkach danej oferty z której korzysta
Abonent.
Ok, zapis. Ja według umowy korzystam z OFP - nazwa promocji Orange Freedom Pro na próbę. Do umowy dołączonych jest 5 stron z warunkami świadczenia usługi.
W umowie nie ma wzmianki o okresie rozliczeniowym, nie ma żadnej wzmianki o limicie danych, nie ma żadnej wzmianki o szybkości transferu. Na tych 5 dołączonych do umowy stronach również nie ma wzmianki na żaden z w/w tematów.Teraz wróci do w/w punktu regulaminu:
"Operator zastrzega mozliwosc wprowadzenia limitu przesyłu danych,
który obowiazywac bedzie po przekroczeniu przez Abonenta okreslonego progu przesyłu danych w danym okresie rozliczeniowym." - okres rozliczeniowy w umowie nie określony, limit danych w umowie nie określony.
"Po przekroczeniu progu przesyłu danych predkosc podana w umowie zostanie ograniczona." - prędkość w umowie nie jest określona.
"Wysokosci limitu przesyłu danych oraz
maksymalna predkosc przesyłu dostepna po przekroczeniu limitu okreslona jest szczegółowo w warunkach danej oferty z której korzysta
Abonent" - rozumiem że 5 stron jakie dostałem do umowy to właśnie są warunki tejże umowy.
I teraz jak ja mam się do tego odnieść gdy umowa niczego nie precyzuje, w regulaminie świadczenia usługi zapis jest który odwołuje się do warunków danej oferty, warunki mojej oferty które dostałem razem z umową nie precyzują takich zagadnień.
Plan taryfowy z jakiego korzystam to Orange Free Standard CDMA - teraz proszę mi znaleźć na stronie Orange jakiekolwiek informacje na temat takiego planu taryfowego
Ja już sam nie wiem co sądzić o tym całym Orange i umowie którą podpisałem.