Internet Play a Emule
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet Play a Emule
Witam,
Mam bezprzewodowy Internet z Playa, Emule przestał mi chodzić (z serwerem łączy, ale są jedynie dwie żołte strzałeczki przy globusie, Kad Firewalled i niskie ID). Nic nie mogę ściągnąć. Czy coś się da z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc.
|(Przepraszam za laicki język, ale jestem zielona jak pietrucha w tej materii)
Mam bezprzewodowy Internet z Playa, Emule przestał mi chodzić (z serwerem łączy, ale są jedynie dwie żołte strzałeczki przy globusie, Kad Firewalled i niskie ID). Nic nie mogę ściągnąć. Czy coś się da z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc.
|(Przepraszam za laicki język, ale jestem zielona jak pietrucha w tej materii)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet Play a Emule
Niestety pozostaje tylko zmiana operatora.Apo_phaticos pisze:Czy coś się da z tym zrobić?
-
A czy istnieje program którym ściągnę cokolwiek będąc z tym diabelnym Playu?
Albo chociaż może da się jakoś skonfigurować Emula/Torrenta, żeby ciągnęło cokolwiek, nie mówię szybko, ale cokolwiek ?
Albo chociaż może da się jakoś skonfigurować Emula/Torrenta, żeby ciągnęło cokolwiek, nie mówię szybko, ale cokolwiek ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Możesz próbować z uTorrentem i szyfrowaniem, ale nie wygląda to najlepiej. Inny sposób to szukanie linków do serwerów mniej popularnych (np. rapidshark).
Ktoś też wspominał coś o tym, że Play odblokowuje p2p po północy, ale tego sam nie sprawdzałem.
Ktoś też wspominał coś o tym, że Play odblokowuje p2p po północy, ale tego sam nie sprawdzałem.
-
Mogłabym Cię prosić o rozwinięcie kwestii? Jak mówiłam jestem laikiem (laiczkąJo_gurt pisze:Możesz próbować z uTorrentem i szyfrowaniem

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Menu Options->Preferences->zakładka BitTorrent->sekcja Protocol Encryption->Outgoing ustawione na Forced.Apo_phaticos pisze:Mogłabym Cię prosić o rozwinięcie kwestii?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dziękuję bardzo. Torrent zaczął ciągnąć , ale jak krew z nosa.
Na forum Playa, gdzie zadałam podobne pytanie zbyli mnie a potem usunęli mój temat, ciekawe czemu!, teraz opowiadają jakieś bajki, że na Playu p2p działa,
skoro nie działa.
Drugi raz nie wybrałabym Playa
Na forum Playa, gdzie zadałam podobne pytanie zbyli mnie a potem usunęli mój temat, ciekawe czemu!, teraz opowiadają jakieś bajki, że na Playu p2p działa,
skoro nie działa.
Drugi raz nie wybrałabym Playa
- wojteks
- *** Administrator ***
Bo dostawcy nie wspierają p2p (uogólniając piractwa). Zresztą tu na forum też nie popieramy piractwa więc dostałaś odpowiedź czysto techniczną.Apo_phaticos pisze:Na forum Playa, gdzie zadałam podobne pytanie zbyli mnie a potem usunęli mój temat, ciekawe czemu!
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No przecież napisali, że działa. A to, że działa jak krew z nosa to inna bajka. Poza tym Play ogranicza i temu działa właśnie tak. To jest celowe z ich strony.Apo_phaticos pisze:teraz opowiadają jakieś bajki, że na Playu p2p działa,
Pozdrawiam YaHooo 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Działa ale kiepsko. Lepiej akcelerator ściągania do przeglądarki i via www.Apo_phaticos pisze:Na forum Playa, gdzie zadałam podobne pytanie zbyli mnie a potem usunęli mój temat, ciekawe czemu!, teraz opowiadają jakieś bajki, że na Playu p2p działa,
Poza ty może i lepiej, że takie opcje sa kiepsko osiągalne. Bo potem poczty nie można sprawdzic bo ktosie kopie zapasowa neta robią.