Witam,
mam internet z sieci Plus (iPlus), modem Huawei E220.
Internet sprawował się dobrze do momentu reinstalacji systemu... Teraz bardzo spowolnił i praktycznie nie mogę nic zrobić. Przy ściąganiu plików zrywa mi połączenie, strony się bardzo długo ładują.... a najbardziej mnie denerwuje fakt, że gdy rozmawiam przez Team Speak'a to nikt nie może mnie rozumieć bo strasznie przerywam, zainstalowałem Ventrilo ale jest ten sam problem
wcześniej było wszystko ok
nie wiem jaka może być tego przyczyna... jeśli ktoś wie proszę o pomoc i z góry dziękuję
KamilZ pisze:wydaje mi się że problem leży w aktualizacji windowsa bo dzisiaj ściągnęło mi się kilka i już troszkę lepiej chodzi... zobaczę za kilka dni jak będzie
To zainstaluj sobie jakiś program do monitorowania ilości danych/prędkości łącza <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> i jakiś program typu TCPVIEW żeby widzieć jaka aplikacja i gdzie się łączy.
Nie ściąga w tle przypadkiem aktualizacji?
Przecież na EDGE to będzie trwało ładnych kilkanaście godzin.
Zrób tak: PPM na Mój komputer/właściwości/aktualizacje automatyczne/ wyłącz aktualizacje automatyczne. Jeśli zacznie działać to włącz i poczekaj aż się wszystko ładnie ściągnie.
dzisiaj mi się właśnie ściągnęły aktualizacje w tym SP3. po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji chodzi troszkę lepiej a co do limitu to wątpię czy go przekroczyłem... no ale za tydzień powinni mi odnowić limit więc wtedy zobaczę...
KamilZ pisze:a co do limitu to wątpię czy go przekroczyłem...
Były już na forum takie przypadki, że ludzie myśleli, że nie przekroczyli limitu, a tak było. Dlatego zainstaluj sobie jakiś program z tego spisu co podał wojteks i wtedy będziesz miał pewność ile ściągnąłeś w okresie rozliczeniowym.
witam ponownie
otóż nadszedł nowy miesiąc i odnowiono mi limit
ale nic się praktycznie nie zmieniło (no może strony troszkę szybciej się ładują), a nawet doszedł kolejny problem... otóż gdy chce zagrać z kumplami w Disciples II lub Starcrafta to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie odnajduje mi serwera i nikt mi nie wmówi że iPlus jest na takie gry za słaby bo przed reinstalacją normalnie grałem i gadałem do tego przez TS'a i było ok...
ehhh troszeczkę nabazgrałem ale już mnie to zaczyna powoli denerwować
U mnie iPlus od połowy września zwolnił ze standardowych 3 do max 1,5MB/s. Pingi ostatnio osiągają kosmiczne wartości, bywa że >1s. No i zrywa połączenia. Jeśli masz podobnie, to każdy serwer typu multiplayer cię wywali
Jedynym wyjściem, przynajmniej w Poznaniu, byłoby pozbycie się jakichś stu tysięcy studentów, albo zmiana operatora, tylko na jakiego? - u wszystkich rozdają gigabajty za półdarmo, a BTS-ów nie przybywa