Bezpieczeństwo, Prędkość i Prywatność PLAY Online

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Dezydery
Początkujący użytkownik forum

Bezpieczeństwo, Prędkość i Prywatność PLAY Online

Post autor: Dezydery »

Witajcie.

Mam nadzieję, że mimo iż moje pytania są z gatunku banalnych to nie wyśmiejecie mnie i pomożecie "zielonemu"...

• Głównie nurtuje mnie pytanie, czy sąsiad z mieszkania obok (blok z wielkiej płyty) może kraść mój sygnał PLAY Orange (modem Huaiwei E220). Niby wprowadziłem uwierzytelnianie w profilu, ale dzieciak domniemanego kradziocha się wygadał, że podkradają neta... :nienie:

• Dlaczego nie mogę sobie skonfigurować serwerów DNS - robię wszystko jak pisaliście na forum i w sposób znaleziony w necie ale zmiany się nie zapisują. :/

• Jak można podkręcić ten konkretny pakiet oprócz DNSów aby działał szybciej?

Będę wdzięczny za pomoc i wyrozumiałość.
Pozdrawiam wszystkich Polaków. ;)
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Bezpieczeństwo, Prędkość i Prywatność PLAY Online

Post autor: marens »

Dezydery pisze:• Głównie nurtuje mnie pytanie, czy sąsiad z mieszkania obok (blok z wielkiej płyty) może kraść mój sygnał PLAY Orange (modem Huaiwei E220). Niby wprowadziłem uwierzytelnianie w profilu, ale dzieciak domniemanego kradziocha się wygadał, że podkradają neta... :nienie:
Masz router WiFi, do którego podłączasz E220?
Jak nie masz routera z WiFi to dzieciak się popisuje.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

marens pisze:Jak nie masz routera z WiFi to dzieciak się popisuje.
Albo kradnie komu innemu.
Nie pomagam na PW!
Dezydery
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Dezydery »

Modem podpięty jest bezpośrednio do komputera. Dziękuję serdecznie, Panowie, za rozwianie wątpliwości.

Jeśli ktoś zna odpowiedzi na resztę pytań to proszę się nie wstydzić i pisać :hyhy:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Dezydery pisze:Jak można podkręcić ten konkretny pakiet oprócz DNSów aby działał szybciej?
A jak działa teraz? W Play Online maksymalnie może być 1Mbps.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Dezydery pisze:Dlaczego nie mogę sobie skonfigurować serwerów DNS - robię wszystko jak pisaliście na forum i w sposób znaleziony w necie ale zmiany się nie zapisują.
Jak byś chciał zmienić DNS'y to może warto wyrzucić oprogramowanie Playa (albo wyłączyć je), skonfigurować sobie nowe połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i wtedy już we właściwościach połączenia w protokole TCP/IP wybrać ręcznie serwery DNS.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ