Proszę o pomoc!JAk zainstalować T630 na irdzie??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Proszę o pomoc!JAk zainstalować T630 na irdzie??
MAm telefon Sony Ericsson T630 i chciałem podłączyć go pod laptopa za granicą(Chorwacja) w celu korzystania z netu.Mam zamiar korzystać z kart pre-paid jakiegoś lokalnego operatora- chyba T-mobile. Nie posiadam niestety kabla i pomyślałem o połączeniu prze Irdę.Znalazłem na forum instrukcję jak skonfigurować połąćżenie po zainstalowaniu modemu ale nie ma nic o ty jak zainstalować modem na Irdzie:) Nie ukrywam że jestem laikeim w tych sprawach. Jakiego oprogramowania jeszcze potrzebuje?? Mam tylko płytke standardowo dołączaną do T630a na niej tylko jakis comunication suit. Aha i cczy musze posiadac profil www- gdzies na forum wyczytałem ze jest potrzebny.
PROSZĘ O POMOC!
PROSZĘ O POMOC!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Proszę o pomoc!JAk zainstalować modem na irdzie??
A to co w tym wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1118 koledze nie wystarczy?
A dokładnie to -> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38078#38078
A dokładnie to -> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38078#38078
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Re: Proszę o pomoc!JAk zainstalować T630 na irdzie??
Wiem ze moze wyjde na idiote ale nie wiem aw jaki sposob zainstalowac modem na Irdzie zeby pojawil sie w menedzerze urzadzen- nie posiadam komputerze zadnego modemu:/ - z całą reszta nie powinienem miec problemu - jest dobrze wyjasniona
-
Jeżeli korzystasz z Windowsa XP, to przy uruchomieniu IRdy w telefonie i zobaczeniu jej przez kompa sam powinien zainstalować Ci odpowiednie sterowniki. Gdyby jednak nie zainstalował ich, to zobacz tutaj -> >>KLIK<<BIZon pisze:Wiem ze moze wyjde na idiote ale nie wiem aw jaki sposob zainstalowac modem na Irdzie
A dokładnie driver do SE T630 jest tu >> KLIK <<
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
No dzieki!!
JUz mam modem Ir w spisie urzadzen i konfiguruje polaczenie tylko nie wiem jaki nr podac dla Ery( wprzykladzie byl dla Plusa):/
JUz mam modem Ir w spisie urzadzen i konfiguruje polaczenie tylko nie wiem jaki nr podac dla Ery( wprzykladzie byl dla Plusa):/
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
W zasadzie taki sam.BIZon pisze:nie wiem jaki nr podac dla Ery( wprzykladzie byl dla Plusa):/
Drobna uwaga : *99***1# nie jest numerem.
To polecenie.
źródło : www.vipera.plvipera.pl pisze:Ogólna składnia tego polecenia wygląda następująco: *99[*APN[*Protocol[*CID]]]#
Zarówno "APN", "Protocol" jak i "CID" są opcjonalne (przyjmują wówczas wartości domyślne).
Wartości "Protocol" nie należy ustawiać nigdy.
Składnia minimalna wygląda następująco: *99# (używana między innymi w połaczeniu dla iPLUS'a i ORANGE)
Jest to jednak składnia niezalecana przez niektórych producentów telefonów, szczególnie tych, które wspierają możliwość wpisania więcej niż jednego aktywnego punktu dostępu (APN-a).
Każdy taki punkt jest wpisany w telefonie pod określoną pozycją (1, 2, ..) - ta pozycja to jest właśnie CID (connection ID).
Najbezpieczniejszą składnią jest taka : *99***1# czyli domyślny (lub ustawiony wcześniej komendą AT+CGDCONT) APN, protokół PPP i CID o numerze 1.
Może się jednak zdażyć, że CID=1 może być zarezerwowany dla np. WAP-u po GPRS-ie (a nie pełnego, modemowego dostępu po Internetu). Wówczas może być konieczne ustawienie CID=2 lub CID=3, np. : *99***2#
Ps. Już mi się nudzi ciągłe przypominanie tej informacji.
Czy nikomu już sie nie chce poszukać na Forum?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Witam.
Przeczytaj do końca :
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19360#19360
bob
EDIT:
No to się zgraliśmy.
Przeczytaj do końca :
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19360#19360
bob
EDIT:
No to się zgraliśmy.

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
No juz wszytsko ustawilem ale nie chce sie polaczyc -wyskakuje błąd 692... mnoze trzeba jeszcze cos w telefonie skonfigurowac:/
-
Pewnie trzeba ustawić ciąg inicjujący modem, też było o tym na forum.BIZon pisze:No juz wszytsko ustawilem ale nie chce sie polaczyc -wyskakuje błąd 692... mnoze trzeba jeszcze cos w telefonie skonfigurowac:/
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Znalzlem w telefonie w "konta danych"//"erainternet" ze CID=2 wiec zmienilem na 2 w ustawieniach polaczenia ale wciaz ten sam blad 692 wyskakuje:/