problem z wysokim latency

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
iceartur
Początkujący użytkownik forum

problem z wysokim latency

Post autor: iceartur »

mam internet z play modem huawei e 169 ostatnio zakupiłem antenke i zasięg mam na poziomie 90%. Gdy zrobie speed testa (moje wyniki download ok 700 upload ok 240 a latency ok 110ms) i teraz chodzi mi o latency gdy gram np. w counter strike to moje latency wynosi ok 160-220 (przy wyłączonych wszystkich programach tj. gg czy skype) moje pytanie to czy mógł bym skontaktować się z playem żeby oni zwiększyli przepustowość na gry internetowe czy jest taka szansa??(problem na pewno leży w sieci ponieważ sprawdzałem inne modemy z play i było tak samo wina komputera też nie bo u koleżanki też taki wysoki a jak stały podłączy to ma ok, a więc czy jest szansa że by play to poprawił czy nie mam w ogóle co myśleć o tym?? Prosze o pomoc i dzięki za wszelkie odpowiedzi
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: problem z wysokim latency

Post autor: Jo_gurt »

iceartur pisze:czy mógł bym skontaktować się z playem żeby oni zwiększyli przepustowość na gry internetowe czy jest taka szansa?
A gdzie tam, ich to nie interesuje, że sobie nie pograsz ;) Po prostu Play się do grania w FPP nie nadaje.
STALKER52
Stały użytkownik forum

Post autor: STALKER52 »

Jo_gurt pisze:ich to nie interesuje
Masz całkowitą rację operatorzy tylko szukają ludzi głupich niby informatyków płacą im a oni robią wszystko byle jak. Opy o klientów nie dbają szukają ładnych idiotek które nie umieją rozróżnić blueconnecta od wimaxa co user tego forum nam to napisał.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

STALKER52 pisze:a oni robią wszystko byle jak
To nie tylko Play dotyczy (chociaż pewnie najbardziej). Generalnie żaden internet mobilny (EDGE/UMTS/HSDPA) nie nadaje się do grania w FPP.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

iceartur pisze:moje wyniki download ok 700 upload ok 240 a latency ok 110ms
To masz w sumie dobre wyniki. A z pingiem nie zejdziesz bez HSUPA poniżej powiedzmy 90-100ms.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
iceartur

dzięki za odpowiedzi jednak nie to chciałem usłyszeć ;p miałem nadzieje że da się z tym coś zrobić no trudno
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

iceartur pisze:miałem nadzieje że da się z tym coś zrobić no trudno
Jak się nie da jak się da ;) Zmienić operatora/dostawcę jak masz taką możliwość ;)
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

Jeśli chcesz sobie pograć w takie gry i mieć niski ping to tylko i wyłącznie kabel (tp , netia itp.)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Jeśli chcesz sobie pograć w takie gry i mieć niski ping to tylko i wyłącznie kabel
Netia WiMax albo Era WiMax też się nadaje.
Nie pomagam na PW!
STALKER52
Stały użytkownik forum

Post autor: STALKER52 »

Ja radzę przerzucić się na stacjonarkę z szybkim pakietem.
iceartur

no ok stacjonarny tylko jest jeden problem nie mam telefonu z tp i nie da się poprowadzić coś było że nie mają już wolnych lini itp nie wiem nie znam się na tym no to stacjonarny nie da rady a playa mam umowę jeszcze z pół roku aha no to jaki byście polecili net tylko nie przez kabel?? jakąś inna sieć czy cos bo satelita to raczej drogi i w ogóle
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

iceartur pisze:no to jaki byście polecili net tylko nie przez kabel
WiMax. Netia, Era lub inny dostawca większy/poważniejszy w okolicy, który oferuje taką technologię.
ODPOWIEDZ