CDMA-Orange-wielka sciema

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
czubaka87
Użytkownik forum

Re: CDMA-Orange-wielka sciema

Post autor: czubaka87 »

dzięki wielkie za pomoc, przynajmniej teraz będę mógł spać spokojniej bo wiem co jest grane. pozdrawiam ;)
Caliver
Użytkownik forum

Post autor: Caliver »

Ja mam podobny problem 5 dni po terminie rozliczeniowym i znowu wolny net.... Z tego co sciagalem to wychodzi mi jakis 1gb a z ogladania mniej niz 1gb, a wiec gdzie wcielo jeszcze 1 gb... Znowu jakis blad z winy serwisu czy co bo juz mam tego dosc, ledwo co dostalem szybki i znowu mul:/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Caliver pisze:. Z tego co sciagalem to wychodzi mi jakis 1gb a z ogladania mniej niz 1gb
Jak to liczyłeś? Liczy się upload i download równocześnie. Zainstaluj coś z <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> i wtedy będzie pewne.
Nie pomagam na PW!
walther99
Użytkownik forum

Post autor: walther99 »

Patryk_ pisze:
walther99 pisze:[...]
Mikołowa ;)
Istotnie jest awaria :dobani:
Jeśli masz antenę kierunkową,to spróbuj obrócić ją na Miedźną (kierunek mniej więcej na Pszczynę).
Dzisiaj pierwszy dzien internet" bangla" awaria od 14 wrzesnia usunieta,gratulacje za szybkosc :rotfl: :rotfl: :rotfl: reakcji Orange.
Ostatnio zmieniony 2009-10-06, 14:16 przez walther99, łącznie zmieniany 1 raz.
Caliver
Użytkownik forum

nic nie wruzcalem na siec wiec upload jak nabilem te 100mb marne to max, jedynie co filmikow na necie nie wiem dokladnie ale zbyt duzo nei ogladalem raczej
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Caliver pisze:jedynie co filmikow na necie nie wiem dokladnie ale zbyt duzo nei ogladalem raczej
Bardzo precyzyjne okreslenie. Idź za radą wojteks i zobacz ile bierząco ściagasz. System masz w dobrej kondycji?
Awatar użytkownika
Biurowiec
Użytkownik forum

Post autor: Biurowiec »

walther99: nastepnym razem jak bedziesz mial taki problem to napisz do rzecznika gktp na jego blogu (blog.tp.pl)

W ogole mnie ten watek zaskoczyl, bo do tej pory slyszalem tylko dobre i bradzo dobre opinie o cdma. Wazne, ze naprawili.
Ktostam jeszcze napisalem, ze orange wlaczylo cdma tylko dlatego ze uke chcialo im czestotliwosc 450 zabrac. No coz... oby wiecej takich przymusowych ruchow, bo cdma naprawde dalo kopa netowi w Polsce.

Jak netlimiter, to starsza wersja, bo te najnowsze maja slabsze funkcjonalnosci jak dla mnie (chyba trzeba bylo wykowac licencje, aby dzialalo wszystko - ja dlatego zrezygnowalem).
Caliver
Użytkownik forum

No i sie przeliczylem... na samym graniu w csa od ~4 do 22-33 100mb szok:/ Nie myslalem ze glupie granie tyle ciagnie lol
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Caliver pisze:100mb szok:/
Chyba MB?
Nie pomagam na PW!
walther99
Użytkownik forum

Post autor: walther99 »

No i Drodzy Forumowicze znowu kicha z moim internetem-CDMA. Wyjechalem na pare dni za granice,wracam wlączam kompa i co?? transfer 64KiB/s.Uprzedzam pytania o przekroczony limit-nie ma takiej mozliwosci!!.Juz nie mam sily do Ogangutana.Jutro bede sie zastanawial co dalej.....
Ostatnio zmieniony 2009-10-12, 08:54 przez walther99, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ