Top_netinfo a iPlus
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Top_netinfo a iPlus
Witam.. połączyłem się z netem poprzez program Top_netinfo Chyba wszystko dobrze zrobiłem, bo net chodzi.. nawet lepiej niż przez tego menagera od plusa. Mam pytanie : Czy przez program Top_netinfo można coś namieszać, że rachunki będą wyższe..?? albo coś??
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Top_netinfo a iPlus
Gdybyś ustawił łączenie się z internetem przez CSD to wtedy naliczałoby Ci do rachunku, i byłaby zabujcza prędkość 9,6kb/s, a więc zauważyłbyś to. (niech mnie ktoś poprawi jeżeli coś źle napisałem) 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Dobrze napisałeś a program <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ma na stałe ustawione łączenie poprzez GPRS wiec bądź spokojny o rachunki.sp6huk pisze:(niech mnie ktoś poprawi jeżeli coś źle napisałem)
-
- Użytkownik forum
Dzięki za odpowiedzi..
Czyli poprzez grzebanie w ustawieniach programu nie da się "podwyższyć" rachunków..? A jak się ustawia APN to jakiego "plus-owskiego" użyć, bo jest kilka.. I czy używając Top NetInfo trzeba odinstalować iPlus managera..?
Aha i czy byłaby możliwość, by ktoś napisał na przykładzie Iplusa jak to skonfigurować..?
Pozdrawiam.

Aha i czy byłaby możliwość, by ktoś napisał na przykładzie Iplusa jak to skonfigurować..?
Pozdrawiam.
-
- ### BAN ###
Nie trzebaadamasus pisze:I czy używając Top NetInfo trzeba odinstalować iPlus managera..?
- artureal
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A co chcesz konkretnie konfigurować, skoro internet ci działa?adamasus pisze: Aha i czy byłaby możliwość, by ktoś napisał na przykładzie Iplusa jak to skonfigurować..?
Pozdrawiam.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dodam jeszcze tylko, że może być uruchomiony albo iPlus Manager, albo TNI. Dwa managery w jednym czasie spowodują, że ten uruchomiony później nie będzie w stanie się połączyć z modemem.przemox.1 pisze:Nie trzeba
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Aha..czyli mogę śmiało surfować za pomocą Top_netinfo i nie bać się o żadne dodatkowe koszty..? Nawet po błędnej konfiguracji programu nie ma takiej opcji..? I to czego służy w opcjach APN plus optymizer..?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tak, możesz śmiało surfować.adamasus pisze:.czyli mogę śmiało surfować za pomocą Top_netinfo i nie bać się o żadne dodatkowe koszty
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
APN od kompresowania danych żeby szybciej się wczytywały.adamasus pisze:I to czego służy w opcjach APN plus optymizer..?
http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... mizer.html - tutaj masz opisane.
-
- Użytkownik forum
Wszytko dobrze chodzi i mam nadzieje, że nie będę miał większego rachunku (mam ustawiony preferowany UMTS/HSDPA).. Mam tylko jeden problem.. chodzi chyba o pin.. Jak włączam lapkaa i uruchamiam TNI w celu połączenia to mam błąd odnośnie pinu.. I nie da się połączyć.. A jak przez aplikacje plusa to jest ok.. i jak ją wyłączę i włączę TNI to jest już ok.. o co chodzi..?
- wojteks
- *** Administrator ***
Włóż kartę do telefonu i wyłącz żądanie PIN (albo w TNI skonfiguruj podawanie PIN)adamasus pisze:o co chodzi
Nie pomagam na PW!