Oni już to wszystko wiedzą.artureal pisze:Chciałem was właśnie ostrzec, że na forum mogą czasami grasować pomarańczowi szpiedzy
Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus - koniec umowy
-
- Guru bezprzewodowy
Wiemy, że to czytają dlatego wiemy co pisać.Patryk_ pisze:Oni już to wszystko wiedzą.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Oni wiedzieli od zawsze, sami pewnie korzystali, cyrk się zrobił jak info poszło do prasy, wtedy już musieli zlikwidować. Jakby o tej dziurze nie wiedzieli to by jej w tydzień nie zlikwidowali.Patryk_ pisze:Oni już to wszystko wiedzą.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Guru bezprzewodowy
Pozostawmy to bez komentarza.krystianb pisze:cyrk się zrobił jak info poszło do prasy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No i za to, że chce być z nimi trzeci rok zaproponowali mi 41zł za 2GB. Babka chciała mi opowiadać o ofercie konkurencji, ale frytki mi się paliły. Jest jeszcze promocja Play Online Extra? 10GB bez modemu?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak był tak jest, tylko jakość łącza nie taka jak rok temu.pidsud pisze: Jest jeszcze promocja Play Online Extra? 10GB bez modemu?
http://web.playmobile.pl/pl/internet/pr ... index.html
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak patrzę na to Play Online Extra 2GB i szczerze powiedziawszy to bardziej opłaca się kupić kartę Play Online na kartę bo za 50zł mamy 4GB na niecałe 2 miesiące czyli na miesiąc 1GB za 25zł, a do tego jest do 1Mb/s.
No i jeszcze krótszy okres umowy, której brak. 

-
Pani zgodnie z zapowiedzią dzwoniła dziś znowu i sama zaproponowała 30zł za 3GB i Kaspersky na rok.
I to mnie urządza.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dobra oferta pidsud. 

-
- Użytkownik forum
Wczoraj byłem w salonie Plusa i przedłużyłem umowę o 12 miesięcy. Abonament 55 zł z limitem 16GB. Po tym jak za przedłużenie (bez modemu) dają dwa razy większy transfer za dwa razy niższą cenę są chyba nie od pobicia.
-
- Guru bezprzewodowy
Taka prośba organizacyjna, zmień avatar.
Patryk ma identyczny, co możne prowadzić do pomyłek.
Patryk ma identyczny, co możne prowadzić do pomyłek.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tak, to jest bardzo atrakcyjna oferta. To przedtem miałem iPlusa 110 z 8GB limitu?Conrad pisze:Po tym jak za przedłużenie (bez modemu) dają dwa razy większy transfer za dwa razy niższą cenę są chyba nie od pobicia.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Teraz jest 110zł/2=55zł abonament i 8GB*2=16GB limitu. Oferta dotyczy wszystkich taryf za wyjątkiem "iPlus 49" (dla niej dostaje się nie 50% a 25% zniżki). Oferta jednak dostępna jest jedynie w salonach firmowych.YaHooo pisze:Tak, to jest bardzo atrakcyjna oferta. To przedtem miałem iPlusa 110 z 8GB limitu?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
O kruca bomba. Ja jak przedłużałem iPlusa 4 miesiące temu, to dostałem "tylko" 110zł/2 i 8GB limituConrad pisze:Teraz jest 110zł/2=55zł abonament i 8GB*2=16GB limitu.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Guru bezprzewodowy
Conrad pisze:. Oferta dotyczy wszystkich taryf za wyjątkiem "iPlus 49"
Więc nikt nie będzie przedłużał iPlus'a 49. Taniej wyjdzie przedłużyć iPlusa 60 i 1GB więcej.YaHooo pisze:Ja jak przedłużałem iPlusa 4 miesiące temu
YaHooo, to pozostało Ci 6miesięcy jeszcze

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To już za 3 można znów przedłużyć.marens pisze: to pozostało Ci 6miesięcy jeszcze
-
- Guru bezprzewodowy
Zaraz, to ile przed końcem umowy można przedłużać 2 czy 3 miesiące?krystianb pisze:To już za 3 można znów przedłużyć.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
YaHooo iPlusa chyba 4 miesiące przed jak nie pokręciłem.marens pisze:Zaraz, to ile przed końcem umowy można przedłużać 2 czy 3 miesiące?
-
- Guru bezprzewodowy
Ale wtedy była "akcja regulamin"
-
Ja niecały rok temu przedłużyłem gdy miałem 3 miesiące do końca, a teraz 2,5m-ca.
Właśnie podpisałem aneks i w regulaminie jest napisane, że bez żadnej łaski dają w każdym abonamencie 2xwiększy limit i 50%zniżki (w taryfie 49zł jest 40%zniżki). KIS 2010 na rok dla każdego. Jeśli dobrze rozumiem, to w przypadku cesji nowy abonent traci prawo do zniżki.
Właśnie podpisałem aneks i w regulaminie jest napisane, że bez żadnej łaski dają w każdym abonamencie 2xwiększy limit i 50%zniżki (w taryfie 49zł jest 40%zniżki). KIS 2010 na rok dla każdego. Jeśli dobrze rozumiem, to w przypadku cesji nowy abonent traci prawo do zniżki.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z tego wynika, że takmarens pisze:YaHooo, to pozostało Ci 6miesięcy jeszcze

Masz racjęja.michal pisze:YaHooo iPlusa chyba 4 miesiące przed jak nie pokręciłem.

Tak samo jak zmiana abonamentu.pidsud pisze:Jeśli dobrze rozumiem, to w przypadku cesji nowy abonent traci prawo do zniżki.
Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Plus pod tym względem jest rewelacyjny.
W Orange można też przedłużyć 3 miesiące przed końcem,ale aneks wchodzi w życie dopiero po zakończeniu obecnej umowy
W Orange można też przedłużyć 3 miesiące przed końcem,ale aneks wchodzi w życie dopiero po zakończeniu obecnej umowy

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To naprawdę do niczego takie układy. W Plusie przedłużenie wchodzi w życie od następnego okresu rozliczeniowego.Patryk_ pisze:aneks wchodzi w życie dopiero po zakończeniu obecnej umowy
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam, rzadko tu pisuje.
Mam iPlusa od 4 lat, ostatnio miałem iPlus firmowo za 89 netto z modemem, umowa na dwa lata.
Zmieniłem laptopa (PCMCIA-->PCI-E) a w ogóle wykorzystywałem go rzadko. Tym bardziej, ze Nokia E51 a teraz E52 jako modem spisywałą się świetnie.
Złożyłem wypowiedzenie. W dniu otrzymania potwierdzenia doręczenia, zadzwonił pan z BOK. Zaproponował iPlus 3GB za 24 PLN netto, umowa na rok bez modemu. Ponieważ bez nowego modemu w ogóle nie mogę korzystać- stanęło na iPlus 3GB za 36 netto + modem za złotówkę + umowa na 2 lata.
Mam iPlusa od 4 lat, ostatnio miałem iPlus firmowo za 89 netto z modemem, umowa na dwa lata.
Zmieniłem laptopa (PCMCIA-->PCI-E) a w ogóle wykorzystywałem go rzadko. Tym bardziej, ze Nokia E51 a teraz E52 jako modem spisywałą się świetnie.
Złożyłem wypowiedzenie. W dniu otrzymania potwierdzenia doręczenia, zadzwonił pan z BOK. Zaproponował iPlus 3GB za 24 PLN netto, umowa na rok bez modemu. Ponieważ bez nowego modemu w ogóle nie mogę korzystać- stanęło na iPlus 3GB za 36 netto + modem za złotówkę + umowa na 2 lata.
F-S Amilo 8020 PRO
-
- Guru bezprzewodowy
Bardzo dobra oferta 3GB/30złKoriolan pisze:Zaproponował iPlus 3GB za 24 PLN netto
Jaki modem?Koriolan pisze:stanęło na iPlus 3GB za 36 netto + modem za złotówkę + umowa na 2 lata
- piori
Witam, to będzie chyba dobre miejsce na moje pytanie (zanim porozmawiam z kimś z BOKu).
19.11.2009 kończy mi się umowa roczna (przedłużeniowa) na iPlus110 - 25%, 8GB. Nie chcę podpisywać nowej, ponieważ w okolicy startuje operator radiowy (póki co bardzo słabo to działa, ale mają być inwestycje i ma być lepiej) i chciałbym pozostawić umowę na czas nieokreślony abym mógł w dowolnym momencie zrezygnować. Czy Waszym zdaniem jest możliwość zmiany opcji abonamentu na niższy i czy stracę/zachowam/dostanę nowe zniżki po takiej operacji?
19.11.2009 kończy mi się umowa roczna (przedłużeniowa) na iPlus110 - 25%, 8GB. Nie chcę podpisywać nowej, ponieważ w okolicy startuje operator radiowy (póki co bardzo słabo to działa, ale mają być inwestycje i ma być lepiej) i chciałbym pozostawić umowę na czas nieokreślony abym mógł w dowolnym momencie zrezygnować. Czy Waszym zdaniem jest możliwość zmiany opcji abonamentu na niższy i czy stracę/zachowam/dostanę nowe zniżki po takiej operacji?
-
- Guru bezprzewodowy
Zmiana kosztuje 30zł, jest możliwa po zakończeniu okresu promocyjnego.piori pisze:Czy Waszym zdaniem jest możliwość zmiany opcji abonamentu na niższy i czy stracę/zachowam/dostanę nowe zniżki po takiej operacji?
Wszystkie zniżki kończą się z momentem zakończenia umowy terminowej.
- YORK
- Użytkownik forum
Być może już ktoś wcześniej pisał o takie ofercie ze strony Plusa. Jeśli tak to sorry za śmiecenie. Jeśli zaś nie, to może informacja komuś przyda się w negocjacji.
Za 2 dni kończy mi się 24-o miesięczna umowa na iPlus 60 i złożono mi propozycję na przedłużenie samej usługi (bez modemu) na kolejne 12 miesięcy. Nowe warunki to 3 GB / 30zł + cesja umowy (w tej chwili nie jest na mnie) za 1zł i to wszystkie koszty, żadnych aktywacji itp.
Opss. widzę wyżej podobny post, chyba jednak naśmieciłem
Za 2 dni kończy mi się 24-o miesięczna umowa na iPlus 60 i złożono mi propozycję na przedłużenie samej usługi (bez modemu) na kolejne 12 miesięcy. Nowe warunki to 3 GB / 30zł + cesja umowy (w tej chwili nie jest na mnie) za 1zł i to wszystkie koszty, żadnych aktywacji itp.
Opss. widzę wyżej podobny post, chyba jednak naśmieciłem

York
-
- Stały użytkownik forum
Witam. Mam umowę z iplus em na czas nieokreślony na 75zł z 3GB limitem.
Jak wiadomo teraz limity są o 100% wyższe czyli przy abo 75zł limit wynosi 6GB.
Czy mogę coś zrobić żeby limit podnieść z tych 3GB na 6GB?
Jeśli mam umowę na czas nieokreślony.
Jak wiadomo teraz limity są o 100% wyższe czyli przy abo 75zł limit wynosi 6GB.
Czy mogę coś zrobić żeby limit podnieść z tych 3GB na 6GB?
Jeśli mam umowę na czas nieokreślony.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jedyna rozsądna opcja to aneks na 12 miesięcy...