Pytanie o modem i umowę
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Pytanie o modem i umowę
Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy ruter Axesstela dostępny w Orange, wart jest uwagi i swojej ceny. Sprawia problemy w codziennym użytkowaniu? Przydałby mi się ruter, ale nie jest mi niezbędny. Drugie pytanie dotyczy umowy - można ją podpisać na rok nie kupując modemu? Z tego co się orientuję, przez internet nie można tak zrobić, chyba że się mylę. Chodzi mi o taryfy Freedom Pro i Orange Free za 120 zł na rok. Za odpowiedzi z góry dziękuję.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pytanie o modem i umowę
A jak chcesz odbierać CDMA bez modemu albo routera Orange?perla pisze:Drugie pytanie dotyczy umowy - można ją podpisać na rok nie kupując modemu?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Od czasu do czasu pojawiają się na Allegro, a przy rocznych umowach Orange każe sobie dużo płacić za modem/ruter.
Kiedyś miałem orange free na rok-a to dlatego że wziąłem go bez ich sprzętu-za modem robił telefon komórkowy
Jak byś miał sprzęt to pewnie da rady-tylko ciekawe czy do rutera pasuje(działa)każda karta RUIM??

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Niestety się mylisz. Niedawno jeszcze pisałem do Orange i nie można podpisać umowy na OFP bez modemu/routera.perla pisze:Drugie pytanie dotyczy umowy - można ją podpisać na rok nie kupując modemu? Z tego co się orientuję, przez internet nie można tak zrobić, chyba że się mylę.
-
- Początkujący użytkownik forum
MV 410
Przypuszczam,że o tym już gdzieś musiało być,ale nie umiem znalezć:
Czy "na noc" powinno się wyłączyć MV 410?Pytam,bo ten "prztyczek"-
-wyłącznik nie wygląda zbyt solidnie.A umowę mam na 3 lata...
Pozdrowienia!
Czy "na noc" powinno się wyłączyć MV 410?Pytam,bo ten "prztyczek"-
-wyłącznik nie wygląda zbyt solidnie.A umowę mam na 3 lata...
Pozdrowienia!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Nie, ponieważ jest to router i jak każdy router jest przystosowany do pracy ciągłej. Codzienne włączanie i wyłączanie może wręcz skrócić jego żywotność, nie wspominając już o mechanicznym uszkodzeniu owego "prztyczka"kotowy pisze:Czy "na noc" powinno się wyłączyć MV 410?Pytam,bo ten "prztyczek"-
-wyłącznik nie wygląda zbyt solidnie.

Ostatnio zmieniony 2009-10-10, 09:43 przez Blido, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: MV 410
Nie trzeba wyłączać, router jest urządzeniem przystosowanym do ciągłej pracy, jedynie możesz co jakiś czas go "zresetować" (wyłączyć z prądu i po chwili ponownie podłączyć).kotowy pisze: Czy "na noc" powinno się wyłączyć MV 410?Pytam,bo ten "prztyczek"-
-
- Początkujący użytkownik forum
Blido,sp6huk
Dziękuję!
-
- Użytkownik forum
A teraz też tak można (Chodzi mi przede wszystkim o Orange Free Premium)? A jeśli chodzi o ruter/modem - to już widziałem parę na Allegro (te z oferty Orange), a powinno ich przybywać. Jeszcze jedno pytanie - jak to w końcu jest z Orange Free (Premium) - zadziała z ruterem kupionym osobno (ale z Orange)? Przypisywanie modemu/rutera karcie RUIM (czy na odwrót) ma miejsce tylko w Orange Freedom Pro, czy w Orange Free też?onimusza666 pisze:Kiedyś miałem orange free na rok-a to dlatego że wziąłem go bez ich sprzętu-za modem robił telefon komórkowyJak byś miał sprzęt to pewnie da rady-tylko ciekawe czy do rutera pasuje(działa)każda karta RUIM??