Mam AP+router Edimax BR-6204WG i zastanawiam się nad umieszczeniem go na nieogrzewanym strychu. Chce go umieścić w puszce hermetycznej zakupionej w sklepie elektrycznym. Mam jednak pewne wątpliwości. Jak pisałem strych jest nieogrzewany, więc czy zimą będę musiał jakoś ocieplić puszkę? No i następne pytanie, czy latem w tej puszce nie będzie mu za gorąco, w końcu nie będzie miał takiej cyrkulacji powietrza jak np. na biurku.
No i ostatnie pytanie, czy amknięcie go w puszce nie spowoduje zwiększonego zagrożenia pożarowego?
AP+ROUTER na strychu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: AP+ROUTER na strychu
nie powinno mu się nic dziać, jak jest zimno to nawet lepiej... zwiększone zagrożenie pożarowe może wystąpić jesli dostałaby się gdzieś woda i zrobiło się zwarcie, ale skoro to puszka hermetyczne to powinno być ok... stawia się AP na dachach w puszkach hermetycznych i żyją czy to lato czy zima...
jutro to dzis... tyle że jutro 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
W zimie nic mu nie bedzie ale w lecie polecam załozyc chłodzenie (mały wiatrak) bo bedzie sie przegrzewał i beda zwiechy 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Panowie ostrożnie z tymi radami ,jak koledze spłonie strych albo coś więcej to będziecie mieć to na sumieniu...
bob

bob