PlayOnline + Laptop

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wojtekizi
Początkujący użytkownik forum

PlayOnline + Laptop

Post autor: wojtekizi »

Witam mam takie problemy/pytania:

PlayOnline:
- Co się dzieje po przekroczeniu limitu w PlayOnline? Prędkość spada? W ogóle nie działa internet?
- Niewykorzystane mb przechodzą na następny miesiąc w PlayOnline?

Laptop:
- Mam modem USB i jeżeli dłużej nie używam neta (np. oglądam film) to internet się wyłącza, wiem że chodzi tutaj o "zezwalaj komputerowi na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" - jednak ja za każdym razem muszę to klikać na wszystkich (bodajże 6/7?) usb, jest to meczące i często o tym zapominam. Da się to zrobić raz a porządnie?

Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Re: PlayOnline + Laptop

Post autor: yagi »

- Co się dzieje po przekroczeniu limitu w PlayOnline? Prędkość spada? W ogóle nie działa internet?
Dziala wolno tak ze prawie sie korzystac nie da ;)
wojtekizi pisze:- Niewykorzystane mb przechodzą na następny miesiąc w PlayOnline?
Nie przechodza.
wojtekizi pisze:- Mam modem USB i jeżeli dłużej nie używam neta (np. oglądam film) to internet się wyłącza, wiem że chodzi tutaj o "zezwalaj komputerowi na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" - jednak ja za każdym razem muszę to klikać na wszystkich (bodajże 6/7?) usb, jest to meczące i często o tym zapominam. Da się to zrobić raz a porządnie?
Masz az tyle USB w laptopie? Co to za model? Ja najwiecej widzialem 5 a standard w tej chwili to 2-3 porty. Najlepiej zawsze korzystaj z tego samego portu (tego ktory jest najwygodniejszy).
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

wojtekizi pisze: Co się dzieje po przekroczeniu limitu w PlayOnline? Prędkość spada? W ogóle nie działa internet?
Podobno koło 16 kilobitów/s (2 kilobajty)
wojtekizi pisze:- Niewykorzystane mb przechodzą na następny miesiąc w PlayOnline?
Nie.
wojtekizi pisze:Mam modem USB i jeżeli dłużej nie używam neta (np. oglądam film) to internet się wyłącza, wiem że chodzi tutaj o "zezwalaj komputerowi na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii"
Ta funkcja częściej powoduje problemy niż działa. Osobiście wątpię w jakiekolwiek działanie tej opcji.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
wojtekizi

jest to HP Pavilion DV-7, ma 3 USB ale nie wiem dlaczego pokazuje aż 6 "głównych koncentratorów USB"

czyli jak rozumiem za kazdym razem jak załączam laptopa muszę wejść i poklikać w menadżerze urządzeń?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

wojtekizi pisze:czyli jak rozumiem za kazdym razem jak załączam laptopa muszę wejść i poklikać w menadżerze urządzeń?
Nie, raz skonfigurowana opcja powinna być ciągle tak samo włączona/wyłączona.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
wojtekizi

YaHooo pisze:[...]
Nie, raz skonfigurowana opcja powinna być ciągle tak samo włączona/wyłączona.
a gdy tak nie jest? ; p
Ostatnio zmieniony 2009-10-12, 22:42 przez wojtekizi, łącznie zmieniany 1 raz.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

a gdy tak nie jest? ; p
Ma się syf w systemie i najlepiej go przeinstalować.
ODPOWIEDZ