ŁW napisal;
Po drugie raczej nie licz na to, że jak wyczerpiesz pakiet i będziesz miał zero na koncie to po prostu Cię rozłączy i koniec netu. Okazuje się, że można zrobić debet - czasem nawet spory! Potem po doładowaniu przykra niespodzianka, bo musisz wyrównać ten debet - tak jak pisze mój przedmówca. No chyba, że świadomie debet zrobisz, a potem wyrzucisz ten starter i weźmiesz drugi - ale nie pochwalam takich rozwiązań...
Zawsze bylem i jestem zwolennikiem ze chce tylko to co mi sie nalezy i to za co zaplacilem ale jest ale .....
Bo to chyba nie moja wina ze skonczyl mi sie pakiet a ja dalej surfuje owszem moze operator dac 5MB na tzw gorke ale potem Net powinien juz sie rozlaczyc ?
I jak tu byc fair ? Ja akurat postaram sie uwazac mam nadzieje ze
NetMeter nie przeklamuje z danym MB i jak bede mial koniec to doladuje ale tak jak kolega
ŁW napisal.
Co z takimi klientami ?
Kupuje starter dokupuje doladowanie za 40 zl kupuje pakiet 500 MB a NetMeter pokazuje ze wykorzystal 800 MB a NET dziala.
Robi to co kolega napisal nowy starter, nowe doladowanie i "jazda". Pewnie nagminnie to jest stosowane no chyba ze Plus ma reke na pulsie i daje przekroczyc minimalnie i rozlacza.
Fakt ze moze byc problem z aktywowanie uslugi bo w regulaminie jest ze Plus ma na to 24 godz.
Nie glupim pomyslem bylo by miec dwa pakiety Startowe oba doladowac kwota 40 zl i aktywowac na obu kartach usluge 500 MB za 35 zl .Wiedzac ze wykorzystasz 2 pakiety w ciagu m-ca bo na tyle jest wazny 500 MB to dobre rozwiazanie.
Wykorzystasz 1 pakiet 500 MB w ciagu 7 dni , wkladasz nastepny do modemu i masz natychmiast nastepna porcje 500 MB juz aktywna.
Nie wiem czy dobrze mysle ale chyba tak jest to dosc latwe rozwiazanie dla "bystrych" ?
EDIT EDIT EDIT
Wszystko juz chyba wiem, wszystkim udzielajacym porad dziekuje.
Chcialbym teraz tylko o potwierdzenie czy tak to ma wszystko wygladac ?
Wszystkie doladowania i aktywowanie uslugi pakietowej Internetu bede wykonywac z poziomu telefonu.
Tu sprawa jest jasna Starter -> Doladowanie -> wysylam SMS o aktywowanie pakietu Internetowego
Czy po otrzymaniu SMS zwrotnego z info o aktywnym pakiecie smialo moge wyjac karte SIMPlus z telefonu i wlozyc ja do modemu w laptopie ?
Bardziej przyjazny wydaje mi sie
iPlusMenager chyba bede korzystal z tego wlasnie Programu ?
Czy po wlozeniu karty Sim z telefonu do modemu za pomoca programu
iPlusMenager powinienem bezproblemowo nawiazac polaczenie z Internetem ?
Czy
iPlusMenager "powinien sam zalatwic" sprawe konfiguracji ?
Prosze o potwierdzenie czy to tak ma wygladac cala procedura wlaczenia internetu na modemie ?
Jestem po testach, modem PCMCIA Sony Ericsson GC 89 dotarl dzisiaj wiec natychmiast sprobowalem przetestowac. Krotko i zwięźle ; DZIAŁA.