Telefon do BOK
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Telefon do BOK
Zadzwoniłem pod 2601 potem wybrałem odpowiedni numerek dla tych co mają abonament i gdy odebrała miła pani , zapytałem się jaki mi proponują warunki . A ona na to , że mi nie udzieli informacji bo ja jestem osoba nieupoważiona ( matka musi sama zadzwonić itp.) , potrzebuje jakiegoś numeru abonenckiego. Właśnie co to jest ten numer abonencki ? Pozatym to jaki trzeba wybrac numerek po połączeniu z 2601 , żeby skontaktować się z jakim pracownikiem od Iplusa. A i do której pracuje BOK ? Z góry dziękuje za odp.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Telefon do BOK
Nie przypadkiem pluskod5?paweliplus pisze:Właśnie co to jest ten numer abonencki ?
-
- Guru bezprzewodowy
24/7paweliplus pisze: A i do której pracuje BOK ?
- paweliplus
Ja nie wiem ale co mam jej podać ? Nikt z was nie wie ? A co to ten pluskod5 ??
Czytałem na ten temat , i według nie ktorych osób kod abonencki to pluskod5 , 5-cyforwy numer ustalany przy zawarciu umowy(w umowie go nie mam ,sprawdzałem) a jeszcze inni mówią , że jest to 6 ostatnich cyft kodu PUK . Sam już nie wiem ;]
Czytałem na ten temat , i według nie ktorych osób kod abonencki to pluskod5 , 5-cyforwy numer ustalany przy zawarciu umowy(w umowie go nie mam ,sprawdzałem) a jeszcze inni mówią , że jest to 6 ostatnich cyft kodu PUK . Sam już nie wiem ;]
-
- Guru bezprzewodowy
Pamiętasz, czy generowałeś Pluskod5?paweliplus pisze:Nikt z was nie wie ?
Jak nie generowałeś to zadzwoń do BOKu i wygeneruj podając dane o które będzie pytał konsultant.
Data urodzenia, kod pocztowy itp.
- artureal
Dokładnie, Pluskodu nie ma na umowie; po weryfikacji twoich uprawnień, pacjent z BOK-u przełącza cię i wybierasz sobie przy pomocy klawiatury telefonu pięciocyfrowy Pluskod, który warto gdzieś zapisać
. W trakcie weryfikacji możesz być pytany o różne dane, więc na wszelki wypadek miej przy sobie również umowę i nr PUK.
Zaś sam Pluskod jest przydatny, bo wiele rzeczy można sprawdzić lub zmienić logując się zwyczajnie na swoje konto w Plusie - wtedy podajesz właśnie ów Pluskod oraz hasło sesji wysłane smsem na wybraną przez ciebie komórkę przypisaną do tego konta.

Zaś sam Pluskod jest przydatny, bo wiele rzeczy można sprawdzić lub zmienić logując się zwyczajnie na swoje konto w Plusie - wtedy podajesz właśnie ów Pluskod oraz hasło sesji wysłane smsem na wybraną przez ciebie komórkę przypisaną do tego konta.
-
- Guru bezprzewodowy
To nie TP/bank tutaj "ustalasz" z konsultantem Pluskod5.
- artureal
Nieprawda, Pluskod wybierasz i wklepujesz sam. Nikt inny nie zna tego kodu, łącznie z pracownikami Plusa (przynajmniej w teorii
)

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A nie lepiej wygenerować sobie ten Pluskod5 w eBoku? Ja jak się chciałem zalogować pierwszy raz na konto https://ssl.plusgsm.pl/ebok/index to za zalogowaniu automatycznie zostałem skierowany na generowanie pluskodu5 online.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Guru bezprzewodowy
Chyba, że pomieszało Ci się z e-hasłem albo mi z Orange.artureal pisze: Nikt inny nie zna tego kodu, łącznie z pracownikami Plusa (przynajmniej w teorii )
Ja tam wolę e-hasło do EBOKu, Pluskod do kontaktu z 2601.