YORK pisze:Chris-Kr miałeś rację

Brak tego ustawienia był przyczyną. Właśnie się połączyłem i na tym połączeniu teraz 'wiszę'.
To mamy sukces
Okienko było odznaczone. TNI uruchamiałem przy każdej próbie z nową kartą, co oczywiście nic nie dawało.
To potwierdza moje przypuszczenia, że lepiej by było, gdyby TNI dla każdej nowej karty samoczynnie zakładał odrębny profil. Usuniecie zbędnego profilu, to tylko jedno kliknięcie myszką.
Pole było puste także w przypadku Plusa i Playa i o dziwo tam łączyło.
Wprowadzone: APN, login i hasło są także zapamiętywane w Rejestrze systemu. Widocznie tam zapamiętane były te parametry dla Plusa i dlatego ta SIM-karta mogła się połączyć.
Nie wiem jeszcze gdzie i jak na forum 'odhacza się' , że ktoś pomógł, ale zaraz się dowiem, bo Chris-Kr - przyjacielu naprawdę mi pomogłeś
Miło mi,że mogłem pomóc

Z kliknięciem "Pomógł" będzie problem, bo tylko autor wątku ma tę możliwość, a ten wątek rozpoczyna się od mojego postu, czyli tylko ja mogę kliknąć "Pomógł" innym
A tak swoją drogą, to w tym wypadku wątek powinien chyba zostać w starym miejscu, bo mBankmobile jest Bogu-ducha winien.
Tamten wątek służy raczej do dyskusji nad rozwojem programu i już bez tego jest zbyt długi

Można by tylko z głównego wątku przenieść jeszcze wcześniejsze posty, poczynając od Twojego (
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=219328#219328 ), oraz zmieniając temat na np. "Top_NetInfo - problem z kartą mBank-mobile".
Wtedy wątek byłby kompletny, temat byłby adekwatny do treści dyskusji, a Ty mógłbyś kliknąć "Pomógł"