Biling, historia odwiedzonych stron (Orange).

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kripeffa
Początkujący użytkownik forum

Biling, historia odwiedzonych stron (Orange).

Post autor: Kripeffa »

Witam serdecznie.
Posiadam obecnie bezprzewodowy internet (na kartę Sim) w Orange, w opcji abonamentowej.

Interesuje mnie, a właściwie chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamówienia dokładnego billingu z dokładną historią odwiedzonych stron?
Czy też może billing będzie zawierał tylko pozycje typu: "połączenie krajowe 1:34h"?
Jaki jest koszt takiej usługi, jeśli takowa istnieje?

Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Biling, historia odwiedzonych stron (Orange).

Post autor: Blido »

Kripeffa pisze:Interesuje mnie, a właściwie chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamówienia dokładnego billingu z dokładną historią odwiedzonych stron?
Nie ma takiej możliwości, nie wie tego nawet operator. Są rejestrowane tylko adresy IP z którymi się łączysz.
Kripeffa pisze:Czy też może billing będzie zawierał tylko pozycje typu: "połączenie krajowe 1:34h"?
Będzie podobnie, ale zamiast połączenia będzie transmisja danych a zamiast czasu ilość przesłanych danych.
Kripeffa
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kripeffa »

Aha.
A czy po adresie IP da się odnaleźć, adres danej strony. Czy tylko serwer czy coś podobnego, na którym strona się znajduje?

Głównie to interesuje mnie pewna strona, jej treść była by dla mnie bardzo pomocna. Łączyłam się z nią w roamingu międzynarodowym.
W między czasie wyczytałam na forum ten temat: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... rat+orange
Nie do końca rozumiem terminologię w nim używaną więc nie do końca wiem co z tego wynika.

A więc jedyne co będzie wyświetlone na bilingu to " roaming - transmisja danych - 5mb - adres ip: 56.890..... - koszt 6 zł"
dobrze rozumiem? :)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Kripeffa pisze:A więc jedyne co będzie wyświetlone na bilingu to " roaming - transmisja danych - 5mb - adres ip: 56.890..... - koszt 6 zł"
dobrze rozumiem? :)
Prawie dobrze :) Adresów IP nie będzie na billingu, są one rejestrowane tylko na potrzeby różnych służb.
ODPOWIEDZ