Witam serdecznie.
Posiadam obecnie bezprzewodowy internet (na kartę Sim) w Orange, w opcji abonamentowej.
Interesuje mnie, a właściwie chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamówienia dokładnego billingu z dokładną historią odwiedzonych stron?
Czy też może billing będzie zawierał tylko pozycje typu: "połączenie krajowe 1:34h"?
Jaki jest koszt takiej usługi, jeśli takowa istnieje?
Z góry dziękuję za pomoc.
Biling, historia odwiedzonych stron (Orange).
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Biling, historia odwiedzonych stron (Orange).
Nie ma takiej możliwości, nie wie tego nawet operator. Są rejestrowane tylko adresy IP z którymi się łączysz.Kripeffa pisze:Interesuje mnie, a właściwie chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość zamówienia dokładnego billingu z dokładną historią odwiedzonych stron?
Będzie podobnie, ale zamiast połączenia będzie transmisja danych a zamiast czasu ilość przesłanych danych.Kripeffa pisze:Czy też może billing będzie zawierał tylko pozycje typu: "połączenie krajowe 1:34h"?
-
- Początkujący użytkownik forum
Aha.
A czy po adresie IP da się odnaleźć, adres danej strony. Czy tylko serwer czy coś podobnego, na którym strona się znajduje?
Głównie to interesuje mnie pewna strona, jej treść była by dla mnie bardzo pomocna. Łączyłam się z nią w roamingu międzynarodowym.
W między czasie wyczytałam na forum ten temat: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... rat+orange
Nie do końca rozumiem terminologię w nim używaną więc nie do końca wiem co z tego wynika.
A więc jedyne co będzie wyświetlone na bilingu to " roaming - transmisja danych - 5mb - adres ip: 56.890..... - koszt 6 zł"
dobrze rozumiem?
A czy po adresie IP da się odnaleźć, adres danej strony. Czy tylko serwer czy coś podobnego, na którym strona się znajduje?
Głównie to interesuje mnie pewna strona, jej treść była by dla mnie bardzo pomocna. Łączyłam się z nią w roamingu międzynarodowym.
W między czasie wyczytałam na forum ten temat: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... rat+orange
Nie do końca rozumiem terminologię w nim używaną więc nie do końca wiem co z tego wynika.
A więc jedyne co będzie wyświetlone na bilingu to " roaming - transmisja danych - 5mb - adres ip: 56.890..... - koszt 6 zł"
dobrze rozumiem?

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Prawie dobrzeKripeffa pisze:A więc jedyne co będzie wyświetlone na bilingu to " roaming - transmisja danych - 5mb - adres ip: 56.890..... - koszt 6 zł"
dobrze rozumiem?