simlock z Siemensa Es75
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: simlock z Siemensa Es75
Jojo turboscierwa powinny zadziałać.
- Grupens
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- Początkujący użytkownik forum
Grupens pisze:Panowie to może w końcu konkrety...

219zl i tez robisz modemy siemensa, aha musisz miec box2+/clip/lite.
Przykladowy unlock :

pozdr
gom3z.
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Za tyle i jeszcze taniej to mogę dostać optiona 3G bez sim locka. Przecież za tyle kasy to logiki to się nie trzyma.gom3z pisze:219zl i tez robisz modemy siemensa,
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jakie turbościerwa masz na myśli?Sundance_kid pisze:Jojo turboscierwa powinny zadziałać.
Elektroniczna rewolucja
-
Logiki sie trzyma to, że to rozwiązanie na no limit unlock a nie jednorazowy, poza tym masz racje, to rozwiązanie dla tych co takie usługi oferują innym..Jojo pisze:[...]
Za tyle i jeszcze taniej to mogę dostać optiona 3G bez sim locka. Przecież za tyle kasy to logiki to się nie trzyma.![]()
gom3z.
Ostatnio zmieniony 2009-05-18, 18:03 przez gom3z, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Chodziło o adaptery turbo sim. Wkłada się w niego kartę SIM, a dopiero całość do telefonu. Po więcej poszukaj na allegroJojo pisze:Jakie turbościerwa masz na myśli?

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jojo
Już się zastanawiałem nad tym, niby ciekawa rzecz i tania, ale nie jestem pewien czy to uda się wsunąć do modemu. Ta tacka to trochę mała jest. Jeszcze pozostaje sprawa czy to by działało z modemem.YaHooo pisze:Chodziło o adaptery turbo sim.
Elektroniczna rewolucja
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Właśnie. W ten sposób można rozwalić slot na kartę SIM.Jojo pisze:uż się zastanawiałem nad tym, niby ciekawa rzecz i tania, ale nie jestem pewien czy to uda się wsunąć do modemu.
Chyba były jakieś doniesienia na forum, że działa to z modemami. Jednak lepiej ściągnąć simlocka. To jest o wiele lepsze rozwiązanie.Jojo pisze:Jeszcze pozostaje sprawa czy to by działało z modemem.
Pozdrawiam YaHooo 

-
podbijam
bo też szukam jakiegoś rozwiązania problemu simlocka w tym modemie. Myślałem że wgranie oprogramowania rozwiąże problem ale niestety nie
miałem soft 02.002 i wgrałem 01.001 a simlock jak był tak jest
czyli to paskudztwo siedzi jeszcze gdzie indziej
Chyba zostaje wygenerowanie kodu za "jedyne" 35zł

-
- Użytkownik forum
Nie da rady wygenerowac kodu do tego modelu na ta chwile serwery do siemensa sa poblokowane zostaje albo kod z sieci albo udac sie do kogos kto ma MDM Tools i zrobi to po kabluadamosyra pisze:podbijambo też szukam jakiegoś rozwiązania problemu simlocka w tym modemie. Myślałem że wgranie oprogramowania rozwiąże problem ale niestety nie
miałem soft 02.002 i wgrałem 01.001 a simlock jak był tak jest
czyli to paskudztwo siedzi jeszcze gdzie indziej
![]()
-
Tech Mobil, pisząc o 35zł okazało się że chodzi właśnie o kabel bo się okazało że przez net również po kablu potrafią ściągnąć... jakoś zdalnie...
szkoda że MDM Tools nie jest na licencji freeware 

- Jojo
Byłem w salonie Ery aby mi go ściągnęli, w końcu umowa minęła już dawno temu, miła pani poinformowała mnie że nie ma żadnego problemu, i dała mi dwa wyjścia, albo zadzwonić do firmy gdzie oni tam je serwisują chyba CSS i zapytać jak się sprawa przedstawia, mam numer telefonu ale tylko raz próbowałem zadzwonić do nich, ale ciągle zajęty był, druga opcja była taka że w razie problemów powiedziała abym przyszedł jeszcze raz do niej i ona się już tym zajmie za darmo!
Minęło co prawda od tego czasu ze 3 miesiące ale nie mam kiedy dzwonić albo zapominam o tym.

Minęło co prawda od tego czasu ze 3 miesiące ale nie mam kiedy dzwonić albo zapominam o tym.
Ostatnio zmieniony 2009-10-14, 18:58 przez Jojo, łącznie zmieniany 1 raz.
Elektroniczna rewolucja
-
- Użytkownik forum
- tak zgadza sie da rade udostepnic modem ES75 poprzez usb network i hamachi i to zrobicadamosyra pisze: kabel bo się okazało że przez net również po kablu potrafią ściągnąć... jakoś zdalnie...szkoda że MDM Tools nie jest na licencji freeware
- no niestety MDM Tools nie jest darmowy jest przeznaczony przede wszystkim dla ludzi zajmujacych sie serwisem i naprawa
- Jojo
Cóż, ja tu chciałem usunąć sim-locka, a tu modem się chyba zawiesił abo zjarał, bo cały czas mu się dioda świeci i żadnej komunikacji, nawet komp go nie wykrywa i to godzina po napisaniu ostatniego postu. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
Elektroniczna rewolucja
-
- Użytkownik forum
zasilacz wpiety ?
- Jojo
No skoro się świeci to musi być wpięty.Tech Mobil pisze:zasilacz wpiety ?

Elektroniczna rewolucja