Jak skonfigurowac GG pod GPRS z Orange i Simdata ???

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SoNiC
Użytkownik forum

Jak skonfigurowac GG pod GPRS z Orange i Simdata ???

Post autor: SoNiC »

Wybaczcie jezeli zakladam nowy temat a aktualny juz istnieje ale wlasnie siedze na moim gprsie z Orange i kasa laci z konta a doladowalem sobie tylko konto za 5zl ;) a aktualnie moge pobrac jeszcze okolo 700 kb danych ;) (a chcialbym aby jutro juz byly w tym poscie odpowiedzi na moj problem ;))

No ale przechodze do tematu :)

Skonfigurowalem sobie <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> gprs pod Orange z konfiguratorem Mobile Networking Wizard dostarczonym od firmy Sony Ericsson (mam telefon Sony Ericsson k300i) no i bawie sie z odpaleniem gg jednak nichce mi sie polaczyc :/ niby cos tam pobiera z netu ale po chwili rozlacza :/ a sloneczko nadal czerwony :( <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> zmianiac metody polaczenia na Lan i Dial Up bez i z Automatycznym wykrywaniem polaczenia ;)

Probowalem tez z proxy i bez proxy jako adres proxy podaje
192.168.006.102
a port to poprostu 0 (na porcie 80 tez <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> i nie dziala :/) <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> tez z autoryzacja wapa i bez niej w autoryzacji jako login wpisalem wap i jako haslo wap niestety niedziala wiec skopiowalem jakiestam dlugie haslo ktore jest w menadzerze polaczen i tez niedziala :/

Wiec prosze dajcie tutaj jakis opis jak sie kofgiuruje GG pod GPRS zeby bezproblemowo dzialalo ;)

PS: SOry ze tak chaotycznie pisze ale jestem lekko poddenerwowany i juz spiacy ;)

PS2: Jezeli pomylilem dzialy lub cos to sory ale wspomnialem wyzej jaki jest tego powod ;)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Jak skonfigurowac GG pod GPRS z Orange i Simdata ???

Post autor: Jaco »

Może się żle logujesz.Podajesz błędny Nick lub hasło.Ja połączenie mam tak skonfigurowane i zawsze łączy sam po otwarciu programu.Polecam odinstalować /restart/zainstalować/polaczyc najpierw sie z netem i uruchomic GG.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2006-09-17, 22:52 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SoNiC
Użytkownik forum

Re: Jak skonfigurowac GG pod GPRS z Orange i Simdata ???

Post autor: SoNiC »

wszystko mam tak jak ty w tej chwili i nadal nic :/ dodam jeszcze ze zeby wejsc na jakas strone internetowa musze w ustawieniach przegladarki w polu proxy podac ten adres IP ktory podalem wyzej :/

A z tym gg to zrobilem to tak jak ty masz i nadal mnie nie laczy :/ niby cos tam na mierniku sie pookaze raz mignie ze gdzies tam pobierze i wysle i 1kb danych ale to wszystko :/

Ja zaczynam miec male podejrzenia ze ten net jest jakos zle skonfigurowany albo cus i niedopuszcza tego na gg :/

Jutro prawdopodobnie ide zdjac simlocka z mojego telefonu ale brakuje mi jeszczed 15 zl do pakietu iPlus Simdata co bym to juz mogl skonfigurowaci i zrobic zeby wszystko dzialalo :/ ale puki co chcialem troche na orange posiedziec choc na gg dzisiaj wieczorem a tu taki kanal...

Jezeli mozesz podeslij mi PMem jakis opis konfiguracji tego SImdata zebym jak juz to bede mial niezchrzanil nic i potem znow by mi np GG nieedzialo :/

PS: opis jak to skonfigurowac na organe tez by sie przydal ;)
A ja sobie juz dzisiaj dlugo na tym necie nieposiedze bo zostalo mi jeszcze okolo 400 kb danych do pobrania :(

@SoNiC nie możesz po prostu dopisać pytania do poprzedniego tematu ?
Następnym razem usuwam do kosza.
-> bob
:)

Poprosilem aby mnie dzisiaj potraktowac taryfa ulgowa poniewarz zaraz wysiadze mi net i juz se wiecej nieposiedze :/ jak co to dopiero jutro jak znow odwiedze kawiarenke internetowa ;) a na ten temat potrzebowalem szybkiej odp ale teraz to juz wlasciwie jest bez znaczenia bo i tak ide za 10 minut spac tylko wykozystam resztke mojego transferu i ide kimac :)

PS: Wyslijcie mi ktos na priwa opis tej konfiguracji lacza w simdata i orange ;)
ODPOWIEDZ