Na wstepie pragne napisac ze duzo szukalem informacje na ten temat ale nigdzie nie znalazlem informacji.
Kolejna sprawa to pytanie czy da sie te dwa routery polaczyc bezprzewodowo w jedna siec (Na zasadzie jeden pod adsl i rozsyla sygnal wifi drugi przyjmuje sygnal wifi i rozsyla na inne urzadzenia). Napisze jednak troche wiecej info by w jedym poscie sie zmiescic
W wielkim skrocie juz drugi dzien siedzie nad konfiguracja tych dwoch routerow :
1.Pierwszy Router Asus WL600G
-IP: 192.168.1.1
-Maska: 255.255.255.0
-Wlaczony Access Point,Chanel,DTIM Interval, ustawione na taka sama wartosc jak w drugim routerze
-DHCP wylaczony
2.Drugi Router Pentagram Cerberus p 6331-42
-IP:192.168.1.100
-Wlaczony Access Point,Chanel,DTIM Interval, ustawione na taka sama wartosc jak w pierwszym routerze
-DHCP wylaczony
Laptop na ktorym kombinowalem :
-IP:192.168.1.2
Wziąlem sie od zrestartowania ustawien na oby routerach i wziąlem sie za Cerberus'a podlaczylem pod adsl wszystko skonfigurowałem i wziąlem sie za Asus'a w nim rowniez wszystko skonfigurowalem i nic nie dziala(w sensie ze jestem podpiety pod router ale nie mam netu) w ustawieniach karty zmienialem wpier na brame domyslna Cerberus'a czyli 192.168.1.100 nie dalo to efektu wiec zmienilem na Asus'a 192.168.1.1 dalej brak netu. Przeskoczylem na WIFI i czynnosc powtorzylem co do domyslnej bramy(wpierw Cerberus pozniej Asus) dalej nic wkurzony zrestartowalem znow routery do fabrycznych i wziolem Asus'a skonfigurowalem pod ADSL a Cerberus'a zeby sie laczyl przez Asus'a niestety tez brak netu. Na innym forum podpowiedzial mi user bym podlaczyl oba routery kablem i jak tak zrobilem wszystko dziala pieknie tylko jest minus ze zalezy mi by lacznosc byla WIFI a nie LAn'em miedzy routerami