Zamieranie połączenia...

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Zamieranie połączenia...

Post autor: Tomek7 »

Witam od dawna miałem ten problem z połączeniem tzn. jak chodzę po stronkach gdzie jest dużo obrazków i szybko przechodzę dalej to połączenie się zawiesza, w prawym dolnym rogu połączenie dial-up jest ale mryga jeden monitorek wysyłający i dalej nic tylko trzeba rozłaczać i to się rozłacza jakąś dobrą minutę bo jak bez rozłączenia odepnę modem to komp się resetuje :zdziwko: .Mam modem Option Icon technologia EDGE ,zasięg ok 20 CSQ ,sterowniki coś z 2006r.

[ Dodano: 2009-10-18, 09:18 ]
Zdarza się nawet jak pobieram duży plik ok 50MB
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Zamieranie połączenia...

Post autor: YaHooo »

Tomek7 pisze:jak bez rozłączenia odepnę modem to komp się resetuje
To jest typowe. Może Ci wyskakiwać BSOD, a Windows domyślnie po wyskoczeniu BSOD resetuje komputer. Tak więc go nie widać i myśli się, że komputer się zrestartował.

Ale przechodząc do rzeczy, to takie rozłączanie występuje o każdej porze? Warto spróbować jak się dzieje późno w nocy (tak 1-2).
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

To samo dzieje się późnym wieczorem gdy jeszcze siedzę na necie ok 23-24.Ostatnio wstałem wcześnie rano w sobotę by załączyć film z RS wyłączyłem monitor i poszedłem dalej spać.Wstaje o 8 rano i patrze ze ściągnęło 4 % 200 MB partu i połączenie się zawiesiło a było to ok 6 rano :dobani:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

To w takim razie nie wygląda na problem w sieci, lecz problem z systemem operacyjnym/modemem. Masz możliwość przetestować jak to działa na innym modemie/komputerze?
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Mam ale dopiero w sobotę pojadę i sprawdzę :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Zatem czekamy na informację :)
ODPOWIEDZ