laptop i połączenie bezprzewodowe

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nfr1
Użytkownik forum

laptop i połączenie bezprzewodowe

Post autor: nfr1 »

witam

kupiłem sobie niedawno laptpa i czasem kiedy go włączam pojawia mi się dymek, że sa dostępne połaczenia bezprzewodwe, kiedy klikam na dymek pojawia się lista, ale mam raptem jeden, pasek zasięggu nawet wtedy kiedy stje tuż pod nadajnikiem... co robię żle?
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: laptop i połączenie bezprzewodowe

Post autor: MaxFM »

1 nadajnik = 1 pasek to w czym problem ? moze wiecej szczegółów ? co chcesz osiagnać ?
nfr1
Użytkownik forum

Post autor: nfr1 »

MaxFM pisze:1 nadajnik = 1 pasek to w czym problem ? moze wiecej szczegółów ? co chcesz osiagnać ?
chce osiaągnąć "używalnośc" internetu... mam jeden pasek w pięcio stopniowej sali, a kiedy prubuję otwożyć google wymiękam przy pierwszych 5 min czekania... acha... jak jestem w budynku jakieś 300 m od nadajnika, to już mi sieci nie wykrywa
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

ten pasek to pewnie w windowsie we własciwosciach połaczenia i predkośc ci pokazuje 1-2mbit... to pic na wode i marne szanse na stabilny link...

jesli na zewnątrz masz tylko jeden pasek to może odbierasz jakiś sygnał odbity, no chyba że widzisz antene nadajnika... ale z fusów nie wróżę ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ODPOWIEDZ