witam
kupiłem sobie niedawno laptpa i czasem kiedy go włączam pojawia mi się dymek, że sa dostępne połaczenia bezprzewodwe, kiedy klikam na dymek pojawia się lista, ale mam raptem jeden, pasek zasięggu nawet wtedy kiedy stje tuż pod nadajnikiem... co robię żle?
laptop i połączenie bezprzewodowe
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: laptop i połączenie bezprzewodowe
1 nadajnik = 1 pasek to w czym problem ? moze wiecej szczegółów ? co chcesz osiagnać ?
-
- Użytkownik forum
chce osiaągnąć "używalnośc" internetu... mam jeden pasek w pięcio stopniowej sali, a kiedy prubuję otwożyć google wymiękam przy pierwszych 5 min czekania... acha... jak jestem w budynku jakieś 300 m od nadajnika, to już mi sieci nie wykrywaMaxFM pisze:1 nadajnik = 1 pasek to w czym problem ? moze wiecej szczegółów ? co chcesz osiagnać ?
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
ten pasek to pewnie w windowsie we własciwosciach połaczenia i predkośc ci pokazuje 1-2mbit... to pic na wode i marne szanse na stabilny link...
jesli na zewnątrz masz tylko jeden pasek to może odbierasz jakiś sygnał odbity, no chyba że widzisz antene nadajnika... ale z fusów nie wróżę
jesli na zewnątrz masz tylko jeden pasek to może odbierasz jakiś sygnał odbity, no chyba że widzisz antene nadajnika... ale z fusów nie wróżę

jutro to dzis... tyle że jutro