Problem z e160 na win7 i oc corei5

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pitluko
Początkujący użytkownik forum

Problem z e160 na win7 i oc corei5

Post autor: pitluko »

Jestem nowy na forum więc witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam! Mam problem z modemem huawei e160, mianowicie nie działa on gdy podkręcę procesor. Sytuacja ta występuje tylko w win7 w win xp wszystko gra. Modem widać w menadżerze ale soft Play go już nie widzi. Próbowałem dial-up ale nic, TNI też nie działa. Moja płyta główna to gigabyte P55M-UD2 a cpu corei5 750. Czy to możliwe ze przy zmianie BCLK w biosie zmieniaja sie jakieś ustawienia usb? Dzięki za pomoc.
przemox.1
### BAN ###

Re: Problem z e160 na win7 i oc corei5

Post autor: przemox.1 »

Możliwe ze na win7 ma on za mało prądu, ja miałem podobnie ale na viście innej konfiguracji sprzętowej
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

pitluko pisze:Czy to możliwe ze przy zmianie BCLK w biosie zmieniaja sie jakieś ustawienia usb?
Jeśli Ci chodzi o ustawienia szyny FSB to jak najbardziej. Zmieniając ją podkręcasz cały sprzęt na płycie głównej i nie wszystko może działać poprawnie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Speedstar
Stały użytkownik forum

Post autor: Speedstar »

Mi wydaje się że jeśli była by to wina samego podkręcania proca z poziomu Biosa to modem nie działałby mu też i na XP ale skoro chodzi na XP to samo podkręcanie proca nie powinno tu być winne.

Polukaj w ustawieniach w Windzie 7 może coś tam wyszukasz, sam się dziwię ze sys. operacyjny Vista,W7 miałby tak bardzo ingerować w ustawienia pomijając Bios.
Może polukaj za nowym biosem do pł.gł może są jakieś uaktualnienia względem W7.
Przeleć jeszcze raz Bios może są opcje do ustawienia na sztywno innych parametrów, swego czasu trzeba tak było robić z PCI.
Ale to dziwne bo napięcie na USB powinno być takie samo nawet po O/C proca.
ODPOWIEDZ