Bluesoleil

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
CreAtive
Użytkownik forum

Bluesoleil

Post autor: CreAtive »

Witam pisze dopiero pierwszy post także proszę o wyrozumiałość. Mam taki problem. Posiadam telefon Nokia N70 i połączyłem się bez problemu przez program Bluesoleil i problem polega na tym, że jak włączę na komórce internet to na laptopie się gubi. A jak wyłączę BT ( żeby nie było połączenia) internet jest na laptopie. A chcę, żeby na laptopie i na komórce był internet jednocześnie. I oto moje pytanie- jak temu zaradzić ? Na pewno w jakiś sposób postaram się odwdzięczyć. Pozdrawiam serdecznie- CreAtive!
przemox.1
### BAN ###

Re: Bluesoleil

Post autor: przemox.1 »

Spróbuj zwykły <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i nie łącz się za pomocą Bluesoleil ;)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

CreAtive pisze:A chcę, żeby na laptopie i na komórce był internet jednocześnie.
Tak to się nie da...
CreAtive
Użytkownik forum

Aa bo tam jest konfiguracja Dial-UP przez kabel usb. Muszę mięć? Bo mam wbudowany Bluetooth w laptopie.

Byłbym bardzo wdzięczny jak mi ktoś powie jak mam się połączyć. Jakiś poradnik czy coś. Mam Viste i telefon Nokie N70. Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

CreAtive pisze:Jakiś poradnik czy coś.
Aż tak ciężko znaleźć :szok:

Dial up via Bluetooth
CreAtive
Użytkownik forum

1.
Ok. Wszystko się udało dzięki pomocy Jaco ! Wszystko hula aż miło. Nic tylko buszować po sieci.
--
2.
Przepraszam serdecznie, że post pod postem ale by nie było widać, że edytowałem posta.

Więc mam taki problem
Wszystko ładnie się łączy ale mi pobiera pieniądze z konta :( może nie jest to dużo ale 10 gr mniej więcej. Czasami więcej. Na dłuższa metę było by to nie opłacalne. Korzystam z Mini Opery.. Telefon Nokia N70 a operator jest Era tak-tak. Jakaś dobra konfiguracja ? Załatwiła by sprawę?
Ostatnio zmieniony 2009-10-25, 22:36 przez CreAtive, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

CreAtive pisze:Wszystko ładnie się łączy ale mi pobiera pieniądze z konta :( może nie jest to dużo ale 10 gr mniej więcej. Czasami więcej. Na dłuższa metę było by to nie opłacalne. Korzystam z Mini Opery.. Telefon Nokia N70 a operator jest Era tak-tak. Jakaś dobra konfiguracja ? Załatwiła by sprawę?
Jak ma działać nie płacąc za to? ;) To normalne. Żadna "specjalna" konfiguracja tu nie pomoże. ;)
ODPOWIEDZ