Pytanie o pobieranie danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pytanie o pobieranie danych
mam internet w sieci plus(simplus),pakiet 500mb,ostatnio podlaczylem modem hdspa.I teraz opis problemu-modem pobiera dane z sieci nawet bez wlaczenia przegladarek(mam opere i ie)-i tychdanych pobiera dosc duzo-lacze dziala szybko(hdspa)-co zrobic by modem nie pobieral tych danych? laczac sie przez gprs via telefon nie mialem takiego problemu.Wrazenie jest takiejakby modem odswiezal strone co sekunda(pokazuje jakies transfery co sekunda wielkosci ok 20-30 kb).dziekuje za pomoc.
Piotrcz
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Pytanie o pobieranie danych
czajkus2 aktualizacje jakieś sie w tle nie ściągają? Jaki stan systemu?
-
Problem rozwiazany.
zainstalowalem iplus menagera-ustabilizowal lacze-nie pobiera danych w tle co sekunda-i co ciekawe mam hdspa na karcie simplusa z pakietem.godzina pracy wyszla 10mega(na ie),polecam kupno karty simplus (5zl plus 1 na starcie),przejscie na taryfe twoj profil(uruchamiana kodem*147*50#),doladowanie sie za kwote 30zl,zakup pakietu 500mb(uruchamiany kodem *121*11*12#),i mamy za 35 zeta pakiecik 500mb smigajacy na hdspa(oczywiscie jak ktos ma zasieg),chodzi slicznie pod vista,modem merlin u740 na hdspa(kupilem na alledrogo za 65zeta,okazalo sie ze mam tylko zlacze expresscard,to dokupilem za 45 zeta adapter pci/pcimcia)-na i mam internet ktory naprawde niezle smiga(na codzien jade na neostradzie-jak ktos chce abonament to naprawde chyba naj wychodzi 2 mb,brak ograniczen transferu danych..) nic dodac nic ujac.szkoda tylko ze werttujac siec nigdzie nie znalazlem prostego wytlumaczenia tematu.
0
0
Piotrcz
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jestem pewny na 100%, że to nie jest sprawa menadżera łączenia z internetem. On nie ma wpływu na takie rzeczy jak wykorzystanie łącza.czajkus2 pisze:zainstalowalem iplus menagera-ustabilizowal lacze-nie pobiera danych w tle co sekunda
Koleżanka radziła Ci, ale niestety nie powiedziałeś co i jak. Moim zdaniem po prostu programy się zuaktualizowały i temu już nie pobiera Ci w tle.czajkus2 pisze:szkoda tylko ze werttujac siec nigdzie nie znalazlem prostego wytlumaczenia tematu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Raczej nie-wczesniej(pod modemem via telefon) jakos sie nie aktualizowaly,poza tym mozliwosc aktualizacji byla zablokowana,ciekawostka jest takaza wygladalo to na brak stabilnosci lacza(owszem strony wchodzily szybkoo-tylko czemu non stop transfer w tle rzedu 30+35kb byl?) jak zasysa nowa strone to sa transfery rzedu 100-300 kb na sek.(wg kilku programow..) jak ktos chce sie przekonac to moze sprawdzic.jak dla mnie wychodzi ze modem laczyl sie non stop..
Piotrcz