Opis problemu:
Zasięg
EDGE 4/5 kresek, połączenie - bez zarzutu
HSDPA 2/5 kresek, połączenie brak,(wcześniej 9-10m-cy temu połączenie takie było dostępne i to przy zasięgu 0/5 kresek osiągał 1Mbps) powód:
lub coś w tym stylu.[color=red]i[/color][color=green]Plus[/color] Manager 2.1 pisze:Połączenie z Internetem nie powiodło się. Komputer zdalny nie odpowiada. spróbuj ponownie
Moje działania:
- Aktualizacja sterowników (brak reakcji),
- Wgranie nowego software (brak reakcji),
- Format komputera (system Windows XP), (brak reakcji),
- Wymuszenie HSDPA (brak reakcji),
- Zmiana oprogramowania iPlus Manager na Top Net Info i Mobile Partner (brak reakcji),
- Dial-up (brak reakcji, łączy się automatycznie z EDGE),
- Próba połączenia się za pomocą innego laptopa przy wykorzystaniu w/w opcji (Windows Vista) (brak reakcji),
- Zmiana miejsca lokalizacji połączenia (BTS),
- próba pierwsza - centrum (brak reakcji),
- próba druga - drugi koniec miasta na bank inny BTS (brak reakcji).
- Serwis:
W karcie gwarancyjnej wpisano zmianę software.[color=green]Re[/color]genersis (WARSAW) Sp. z o.o. // Pracownik o nazwie: PRKA pisze:Szanowny kliencie
urządzenie testowano na prawidłowo skonfigurowanym komputerze z zainstalowanym najnowszym oprogramowaniem. Przeprowadzono test łącza EDGE/GPRS oraz UMTS/HSDPA.
Zgłaszanej usterki nie stwierdzono.
Modem działa prawidłowo.
(…)
UWAGA:
Urządzenie dostarczone do serwisu zostało poddane pełnej weryfikacji pod kątem występowania zgłaszanej usterki. Należy pamiętać iż serwis weryfikuje uszkodzenia typu elektrycznego/mechanicznego(hardware), natomiast pełna funkcjonalności urządzenia dostępna jest jedynie w przypadku poprawnej instalacji oprogramowania sterującego dostarczonego przez producenta.
(…)
Test na modemie Huawei E220 w tym samym miejscu (2/5 kresek HSDPA) na mojej karcie SIM, na moim komputerze - połączenie działa.
Czy też uważacie że mam coś nie tak z modemem?
Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że moja batalia trwa tak jak napisałem wyżej 10 m-cy.
Ma ktoś jakieś pomysły ?