[iPlus]Wymuszenie HSxPA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA
oooo ciekawe?? To jednak można, tylko szkoda ze w instrukcji nie ma zmianki o tym, chyba sami nie wiedzą co sprzedają. Ale i tak wątpie czy to zda egzamin ??? Jaką kolega radzi antenę???
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-19, 23:28 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-19, 23:28 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-19, 23:26 przez GALL71Kg, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że zda to egzamin. Zawsze mam włączone wymuszanie 3g i nawet jak mam silniejszy sygnał 2g to i tak łączę się z UMTS/HSDPAGALL71Kg pisze:Ale i tak wątpie czy to zda egzamin ???
Pozdrawiam YaHooo
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- KlonAdam
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mi nie wierzycie ;P Pisze zawsze sprawdzone rzeczy wiec jestem wiarygodny ;P
-
YaHooo napisał/a:
I tak kolega zapewniał ze będzie działać a tu nawet nie chce się z siecią połączyć po podłączeniu tej anteny I co mam teraz z tą anteną zrobić A to ta antenka sprzedawca tez zalecał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=480203263 I kasa w błoto !!!! DoradcyYaHooo pisze:Oczywiście, że zda to egzamin. Zawsze mam włączone wymuszanie 3g i nawet jak mam silniejszy sygnał 2g to i tak łączę się z UMTS/HSDPA
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-29, 09:21 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-29, 09:21 przez GALL71Kg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
GALL71Kg, Ty kupiłeś tą antenę co w linku? Dobrze zrozumiałem?
YaHooo, pisał, że antena będzie działać. Ale...
Po 1 nie podałeś o jaką antenę Ci chodziło (czy kierunkowa czy dookólna, czy wielozakresowa czy jedno zakresowa).
Po 2 w jest temat odnośnie dobierania anten.
Po 3 widać, że nie poczytałeś dokładnie forum.
Ja sam pisałem w kilku miejscach, że miałem antenę dookólną, wielozakresową i tłumiła zysk zamiast go dawać.
Tak więc nie miej pretensji do użytkowników forum za to, że nie sprecyzowałeś pytań i nie poszukałeś dokładnie.
[ Dodano: 2008-11-29, 00:49 ]
A po 4 nie stosujesz się do regulaminu.
YaHooo, pisał, że antena będzie działać. Ale...
Po 1 nie podałeś o jaką antenę Ci chodziło (czy kierunkowa czy dookólna, czy wielozakresowa czy jedno zakresowa).
Po 2 w jest temat odnośnie dobierania anten.
Po 3 widać, że nie poczytałeś dokładnie forum.
Ja sam pisałem w kilku miejscach, że miałem antenę dookólną, wielozakresową i tłumiła zysk zamiast go dawać.
Tak więc nie miej pretensji do użytkowników forum za to, że nie sprecyzowałeś pytań i nie poszukałeś dokładnie.
[ Dodano: 2008-11-29, 00:49 ]
A po 4 nie stosujesz się do regulaminu.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to najprawdopodobniej antena jest uszkodzona. Łapie w ogóle jakiś zasięg po podłączeniu tej anteny?GALL71Kg pisze:a tu nawet nie chce się z siecią połączyć po podłączeniu tej anteny
Żebyś poczytał kilka wątków o wyborze anteny to byś się dowiedział, że odradzamy na naszym forum anten z Allegro. Nawet sam to robiłem. Żebyś podał jaką antenę chcesz kupić to napisałbym to samo co innym pytającym. A pamiętaj na Allegro każdy zachwala swoje rzeczy które sprzedaje. Widziałeś jakąś aukcję na której byłoby napisane, że antena nie poprawia zasięgu/prędkości?GALL71Kg pisze:A to ta antenka sprzedawca tez zalecał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=480203263 I kasa w błoto
A tak w ogóle to nie podałeś żadnych szczegółów co do tego jak daleko masz do BTS'a, jaki masz teraz poziom sygnału. My tu nie mamy szklanej kuli i nie wiemy jakie panują u Ciebie warunki. A poza tym napisałeś w wątku o wymuszaniu HSDPA, a nie o wyborze anteny.
Pozdrawiam YaHooo
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zwłaszcza dookólnych na HSDPA/UMTS. Miałem osobiście dookólną ale na GPRS/EDGE i ta sprawowała się wyśmienicie. Była jakieś 20m nad ziemią.YaHooo pisze:Żebyś poczytał kilka wątków o wyborze anteny to byś się dowiedział, że odradzamy na naszym forum anten z Allegro.
Nigdzie nie widzę w historii twoich postów abyś ją podawał do oceny. Gdybyś to zrobił zapewne nie popełniłbyś błędu jaki zrobiłeś kupując tę antenę.GALL71Kg pisze:A to ta antenka sprzedawca tez zalecał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=480203263 I kasa w błoto !!!! Doradcy
Nigdy nie wierz sprzedawcy gdyż on zawsze napisze to co tobie by odpowiadało.
Ostatnio zmieniony 2008-11-29, 13:29 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Kolega GALL71Kg, ma pretensje do sprzedawców z allegro a nie do forum z tego co widzę. A wywnioskować można z prostego faktu, że nikt na forum nie doradzał tej anteny.GALL71Kg pisze:I kasa w błoto !!!! Doradcy
-
Mam pytanie bo mam 150 m do polaczenia HSDPA ale nie moge wyswietlic okienka i plus menager 2.0 (mniej wiecej nie moge wejsc w ustawienia itp;lacze sie za pomoca naciskanie tam obok gg obrazku iplus i biore polacz)prosze o pomoc
Z gory dziekuje
Z gory dziekuje
Kondzio
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kondzio0004, wywal iPlus Managera i użyj oryginalnego oprogramowania producenta swojego modemu.
Link masz w podpisie.
Link masz w podpisie.
-
Ja.Michal mam pytanie bo na laptopie z windem XP okienko mi sie wlancza ale na laptopie z vista nie i to wkurza bo mam 150 m do nadajnika HSDPA a mam usluge EDGE. Laptop z vista kupiony zostal 25 stycznia.Procesor 2.0 Ghz a ramy 4 GB
Kondzio
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jakie okienko i gdzie?kondzio0004 pisze:na laptopie z windem XP okienko mi sie wlancza ale na laptopie z vista nie
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
kondzio0004 a po co nam dane o RAMie? Spróbuj zabić ten proces (iPlus manager czy jak mu tam) i uruchomic ponownie. Powinno się pokazać.
- KlonAdam
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Poradnik nieaktualny, Polkomtel S.A. w swojej najnowszej wersji programu iPlus manager 2.1 udostępniła tę opcję automatycznie.
-
YaHooo pisze:Dobrze.
Aha czasem na mapce wieprz.net nie ma rozróżnienia EDGE/GPRS możesz skorzystać ze strony http://btsearch.org/
Witam, ja staram sie znalezc odpowiedz na pytanie gdzie mam wycelowac antene zeby otrzymac/wzmocnic sygnal HSDPA. Dowiedzialem sie w BOKu iPlusa gdzie najlblizej mnie jest nadajnik ale zadna z wyzej wymienionych mapek tego nie pokazuje - wiec potwierdzic nie moge.
Czy jesli stacja na mapie jest oznaczona jako UMTS to juz jest gwarancja ze obsluguje HSxPA ? Czy mam raczej polegac na info operatora?
Pozdrawiam
Stomach
Stomach
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Jest gwarancja, że operator ma wydane pozwolenie na wybudowanie w danym miejscu stacji, ale mapka nie odzwierciedla aktualnie działających nodeB tylko wydane pozwolenie na jej postawienie. Jeżeli działa to nakieruj antenę w stronę tego nodeB i zobaczysz czy będzie więcej niż 384 kb/s UMTS, ale na 99,9 % stacja powinna obsługiwać HSxPAstomach pisze:
Czy jesli stacja na mapie jest oznaczona jako UMTS to juz jest gwarancja ze obsluguje HSxPA ? Czy mam raczej polegac na info operatora?