U mnie też od kilku godzin jedno IP jest.Luna pisze:U mnie też ok, wreszcieMarzą mi się chociaż przeprosiny za źle działąjącą usługę i za brak informacji w BOKu...

Moderator: Moderatorzy
U mnie też od kilku godzin jedno IP jest.Luna pisze:U mnie też ok, wreszcieMarzą mi się chociaż przeprosiny za źle działąjącą usługę i za brak informacji w BOKu...
A mi się marzy, żeby tak do końca umowy wszystko już było OKLuna pisze:U mnie też ok, wreszcieMarzą mi się chociaż przeprosiny za źle działąjącą usługę i za brak informacji w BOKu...
Zawinił niestety chiński dostawca i fakt że technologia CDMA EvDO Rev.A jest jeszcze nowa i co jakiś czas pojawiają się błędy. I tak szybko napisali poprawkę bo niecały miesiąc im to zajęło. Niemniej dzięki Wam udało się zidentyfikowac problem.Luna pisze:U mnie też ok, wreszcieMarzą mi się chociaż przeprosiny za źle działąjącą usługę i za brak informacji w BOKu...
Serwis zerwał umowę z Orange?? Przecież serwisy mają umowy z producentami którzy dają im autoryzację i płacą za naprawy ich sprzętu a nie operatorzy...bogi123 pisze:Mój router powędrował do serwisu ale w salonie powiedziano mi że nie wiadomo kiedy będzie zrobiony gdyż serwis zerwał umowę z orange,i czekają na przetarg i kazało się że tylko jeden serwis na całą polskę robił tę usługę-taka duża firma i tylko jeden serwis śmieszne!!!!!!WSZYSTKO KULEJE.
Wg. instrukcji -88dBm to niby silny sygnał, ale jest to bardzo optymistyczne podejście. Przeważnie gdy sygnał jest słabszy niż -80 dBm zaczynają się problemy. Doświadczyłem tego na własnej skórze. Przy ok. -85 dBm miałem bardzo niestabilne połączenie, późno w nocy i przed południem internetu dało się jeszcze używać, ale w godzinach szczytu rozłączenia były częste. Po zastosowaniu anteny zewnętrznej sygnał poprawił się do -72 dBm i problem rozłączeń całkowicie zniknął.setbet pisze:Dzwoniłem do techników Orange i otrzymałem odpowiedź że z powodu słabej jakości sygnału w mojej lokalizacji modem nie działa prawidłowo. W Axessmanager pokazuje mi jednak siłę sygnału -88 dBm co wg załączonej instrukcji routera oznacza sygnał średnio-wysoki na granicy z maksymalnym .
Dziś zainstalowałem na maszcie antenę kierunkową 450-470 MHz i sygnał poprawił mi się z -88 do -72 mdB . Mimo to problemy ze zrywaniem połączenia po uśpieniu modemu dalej występują. Najwyraźniej trafiłem na felerny egzemplarz - pozostaje serwis :-(kerr pisze: Radziłbym ci spróbować w jakiś sposób poprawić sygnał cdma
Widocznie ze sprzętem rzeczywiście coś nie tak, może najpierw spróbuj pójść do salonu z kartą ruim jak radzi Tesshu niech ją sprawdzą, przy okazji wypytasz się ile będzie trwała ewentualna naprawa / wymiana routera.setbet pisze:Dziś zainstalowałem na maszcie antenę kierunkową 450-470 MHz i sygnał poprawił mi się z -88 do -72 mdB . Mimo to problemy ze zrywaniem połączenia po uśpieniu modemu dalej występują. Najwyraźniej trafiłem na felerny egzemplarz - pozostaje serwis :-(
Aktualnie powinni wymienić "od ręki" (o ile router nie będzie uszkodzony mechanicznie)kerr pisze:ile będzie trwała ewentualna naprawa / wymiana routera.
Powinna od ręki po wymienić na nowy jeśli stary nie ma uszkodzeń mechanicznych. Taka jest obecnie procedura ze względu na to że jedyny serwis urządzeń axesstela na Polskę zbankrutował i na chwilę obecną jeszcze nie ma następcy.lcud pisze:firma od tych modemów Axesstel zbankrutowała i odesłała go z modemem z powrotem, mówiąc że jak coś będzie wiadomo to zadzwoni... (czyli wiadomo, nie zadzwoni)
Dziwne wytłumaczenie, po pierwsze zawsze może się nowy wadliwy trafić, a po drugie tak na prawdę to mają problem z serwisem... zbankrutowałkrzychup pisze:Po 2 tygodniach dano mi nowy modem i powiedziano, że polityka producenta modemu jest taka że nie naprawiają i nie testują reklamowanych modemów ale dają nowy i czekają na odzew. Jeśli klient dalej będzie reklamował to stwierdzą problem z zasięgiem (lub inne bzdury). Jeśli nie to wina modemu.