Zakupiłem sobie routerka wifi jak w temacie, próbuję go skonfigurować, i niby wszystko jest cacy, wpisuję w oknie logowania jako hasło 'admin', zgodnie z instrukcją, wchodzę sobie w ustawienia, mogę zmienić, co mi się tam podoba, zapisać to, dopóki nie wezmę się za parametry WAN-a. Ustawiam 'Static IP', wpisuję wszystkie wymagane parametry, klikam 'Apply' i, że się tak wyrażę, <cenzura> zbita, routerek prosi o hasło, domyślne nie włazi, jak kliknę 'anuluj', dostaję czerwoną stronę WWW z napisem '401 Authorization Required'. i co ja mam zrobić? Już mnie powoli trafia, jak mam używać routera nie mogąc ustawić w nim WAN-a?

Pomyślałem, że może pomoże nowszy firmware, więc odpaliłem odpowiednią opcję, przeczytałem informację, żeby nie zamykać przeglądarki podczas upgradeu, wskazałem plik, wcisnąłem "upgrade', pasek postępu dochodzi mniej więcej do 70% diody przestają migać, i stronka w FFoxie znika, a w IE wyświetla się "The page cannot be displayed", po ręcznym restarcie routera wstaje on oczywiście na starym fw. Co się dzieje? Routerek jest padnięty czy jak?
Pozdrowienia
Szczur3k