Linksys BEFW11S4 pyta o hasło o które pytać nie powinien.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szczur3k
Początkujący użytkownik forum

Linksys BEFW11S4 pyta o hasło o które pytać nie powinien.

Post autor: szczur3k »

Witam.

Zakupiłem sobie routerka wifi jak w temacie, próbuję go skonfigurować, i niby wszystko jest cacy, wpisuję w oknie logowania jako hasło 'admin', zgodnie z instrukcją, wchodzę sobie w ustawienia, mogę zmienić, co mi się tam podoba, zapisać to, dopóki nie wezmę się za parametry WAN-a. Ustawiam 'Static IP', wpisuję wszystkie wymagane parametry, klikam 'Apply' i, że się tak wyrażę, <cenzura> zbita, routerek prosi o hasło, domyślne nie włazi, jak kliknę 'anuluj', dostaję czerwoną stronę WWW z napisem '401 Authorization Required'. i co ja mam zrobić? Już mnie powoli trafia, jak mam używać routera nie mogąc ustawić w nim WAN-a? :/ Mam net w Dialogu, podczas konfigurowania łącza nie jest wymagane podawanie żadnego loginu/hasła. Kiedyś stało to na routerku DLinka i takich kłopotów nie miałem. Oczywiście instrukcja nie zawiera żadnych przydatnych informacji na ten temat.

Pomyślałem, że może pomoże nowszy firmware, więc odpaliłem odpowiednią opcję, przeczytałem informację, żeby nie zamykać przeglądarki podczas upgradeu, wskazałem plik, wcisnąłem "upgrade', pasek postępu dochodzi mniej więcej do 70% diody przestają migać, i stronka w FFoxie znika, a w IE wyświetla się "The page cannot be displayed", po ręcznym restarcie routera wstaje on oczywiście na starym fw. Co się dzieje? Routerek jest padnięty czy jak?

Pozdrowienia
Szczur3k
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Linksys BEFW11S4 pyta o hasło o które pytać nie powinien

Post autor: MaxFM »

szczur3k pisze:Co się dzieje? Routerek jest padnięty czy jak
najwyrazniej na to wydląda. A robiłes reset całkowity? przytrzymaj ten guzik troche ponad 15 sek.
ODPOWIEDZ