Orange bezprzewodowy, a Windows 7

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tadeka1
Początkujący użytkownik forum

Orange bezprzewodowy, a Windows 7

Post autor: tadeka1 »

Witam.Już od dłuższego czasu poszukuję sterowników dla mojego modemu huawei E870, ale że posiadam Windows 7 niestety dowiedziałem się, ze "System not found"-pytałem się osób pracujących w Orange czy są mi jakoś w stanie pomóc to dostałem od jednego kolesia odpowiedź, ze niestety nie ma jeszcze możliwości, aby odpalić mój modemik na 7...a drugi powiedział, że są sterowniki na necie, ale nie wiedział gdzie... :klnie: Szkoda słów na tych z Orange...najlepiej dla nich gdyby mi net nie działał, a żebym za niego płacił :dobani: Może znacie jakiś sposób, żeby zainstalować Orange na Windows 7 bo "normalnie" nie da rady :niepewny: Proszę o pomoc w tej sprawie ;)
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Orange bezprzewodowy, a Windows 7

Post autor: rio bravo »

Odinstaluj orange, zainstaluj to, później mobile partner, zmień apn na internet. Napisz jakie rezultaty.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

tadeka1 pisze:Witam.Już od dłuższego czasu poszukuję sterowników dla mojego modemu huawei E870, ale że posiadam Windows 7 niestety dowiedziałem się, ze "System not found"-pytałem się osób pracujących w Orange czy są mi jakoś w stanie pomóc to dostałem od jednego kolesia odpowiedź, ze niestety nie ma jeszcze możliwości, aby odpalić mój modemik na 7...a drugi powiedział, że są sterowniki na necie, ale nie wiedział gdzie... :klnie: Szkoda słów na tych z Orange...najlepiej dla nich gdyby mi net nie działał, a żebym za niego płacił :dobani: Może znacie jakiś sposób, żeby zainstalować Orange na Windows 7 bo "normalnie" nie da rady :niepewny: Proszę o pomoc w tej sprawie ;)
Ogólnie rzecz biorąc sterowniki z Visty powinny działać bezproblemowo na Windows 7. Spróbuj pociągnąć te od Visty.
Ostatnio zmieniony 2009-11-10, 14:03 przez Szadzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Back to the Future ;)
tadeka1

Szadzik pisze: Ogólnie rzecz biorąc sterowniki z Visty powinny działać bezproblemowo na Windows 7. Spróbuj pociągnąć te od Visty.
No właśnie kurcze nie wiem, czemu nie działają...wybieram jako Vista i jest napisane, że system niezgodny :/ Spróbuję tak jak kolega wcześniej pisał może jakoś pójdzie :) Na razie przeinstalowałem system na Vista ale w weekend postaram się wgrać 7 i zobaczymy.Napisze później czy pomogło.Dzięki za pomoc ;)
Ostatnio zmieniony 2009-11-10, 14:02 przez tadeka1, łącznie zmieniany 1 raz.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

tadeka1 pisze:No właśnie kurcze nie wiem, czemu nie działają...wybieram jako Vista i jest napisane, że system niezgodny :/
Pewnie dlatego ze sterowniki maja warunek zapisany w instalatorze ze musi byc Vista.

Zamiast instalowac sprobuj winrarem/winzipem/ 7zipem wypakowac ten sterownik i psrawdzic czy w srodku jest oddzielny plik instalatora gdzies w podkatalogach a jesli tak to jego uzyc do instalacji sterownikow i wtedy mze nie bedzie krzyczal o niezgodnosci.

jeszcze inna ewentualnosc jest taka ze na Viste masz sterowniki x32 a Win 7 masz x64. W takim przypadku musialbys sciagnac sterowniki pod Viste x4 i probowac instalowac na Win 7 x64.
Back to the Future ;)
spidernet
Użytkownik forum

Post autor: spidernet »

No to mam ten sam problem w Windows 7. Po zainstalowaniu najnowszej instalki ze strony orange wyskakuje komunikat:

Urządzenie kompozytowe usb - gotowe do użycia
Data Interface - nie można odnaleźć sterownika

I na tym kończą się moje pomysły. Instalacja ponowna po uprzednim odinstalowaniu za pomocą YourUninstalerra, a także RegCelanerem nie przynosi efektu. Ponowna instalacja kończy się podobnie jak poprzednia.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Proponuję darować sobie oprogramowanie od Orange...

Zainstalować ręczne te drivery: http://rapidshare.com/files/246708563/h ... s_2.88.zip

Potem Mobile Partnera: http://rapidshare.com/files/277403910/h ... .16.03.zip

I będzie biegać.
tadeka1

Witam ponownie...Bawiłem się trochę z oprogramowaniem orange i działa jeśli ustawiłem zgodność z Vistą, ale niestety było by za dobrze gdyby ten sposób działał w 100% :rotfl: Po ponownym uruchomieniu komputera i załączeniu orange nie wyszukuje sieci i trzeba zrobić reinstalke i dopiero znowu działa...Próbowałem z mobile partnerem ale jest jeszcze gorzej i zrywa połączenie a czasami nie wyszukuje urządzenia... :( Są może już jakieś nowe oprogramowania do huawei e870? :niepewny:
Nikelajer
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Nikelajer »

Sterowniki te co podał @Patryk, a do tego zrób sobie Dial-upa. Pobierz programik TNI z tego forum i go używaj. Ja tak działam na "7" i zadnych problemów nie mam.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

A program znajdziesz tu: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ